English

„Dohoda není nad zákonem.“ Jméno Babiš na seznamu spolupracovníků StB zůstane

Seznam Zprávy

Dohoda o smíru mezi slovenským ministerstvem vnitra a Andrejem Babišem nestojí nad zákonem, říká pro Seznam Zprávy Michal Miklovič z Ústavu paměti národa. Zasáhnout do archivních dokumentů podle něj ústavu nemůže nařídit ani soud.

More from Seznam Zprávy

Oct 23

Komentář: Proč se Slovensko dohodlo s Andrejem Babišem?

www.seznamzpravy.cz

Spolupracoval Andrej Babiš s StB? Bez ohledu na smír s ministerstvem vnitra to sám přiznal. A dál? Lidem, kterým to vadí, to vadilo už předtím. Těm, kterým to nevadilo, to nebude vadit dál. Tento boj byl vybojovaný už dávno.

Aug 21

Vlevo dole: Čeká Česko s Babišem slovenská cesta?

Seznam Zprávy

Komentátoři se předhánějí ve vymýšlení toho, jak pojmenovat divoké letní dění na Slovensku: státní převrat, únos státu, společenská pomsta. Otázka zní, jestli se něco takového může stát i v Česku.

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Jan 27

Český Trump, označil Andreje Babiše server Politico

www.seznamzpravy.cz

Debaty o zavedení možnosti hlasování poštou do českého volebního systému si všimla i zahraniční média. Server Politico srovnává rétoriku Andreje Babiše s výroky Donalda Trumpa po volbách v roce 2020.

Aug 8

TMBK: Lekce otevírání lahví s Andrejem Babišem

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš si veřejně postěžoval, že kvůli Evropské unii teď nemůže pořádně pít z lahve. Snad nebude chtít kritizovat i toho českého premiéra, který toto opatření schválil. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 1

Marek Prchal skončil u Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Marek Prchal ukončil spolupráci s bývalým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Důvodem podle marketéra není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi.

Feb 1

Co bude s Andrejem Babišem?

Seznam Zprávy

Nezdar ve volbách přinesl otazníky kolem další politické kariéry Andreje Babiše. „Není to typ, který by chtěl odcházet ve chvíli, kdy prohrál,“ říká politická reportérka Seznam Zpráv Lucie Stuchlíková. Jaké možnosti teď Babiš má?

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Jan 13

TMBK: Závěrečná řeč Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš byl včera poprvé (a naposledy) v debatě před prvním kolem prezidentských voleb. Jak si na závěr vedl? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 12

Vítali ho květinami, pískotem i křikem. Týden s Andrejem Babišem

www.seznamzpravy.cz

Podívejte se na první díl seriálu, v němž ukazujeme prezidentské kandidáty na nejzajímavějších snímcích našich fotografů. Andrej Babiš se setkal s vlnou sympatií i hlasitou kritikou.

Jul 24

Komentář: Jak jsme s Andrejem Babišem zbourali prasečák v Letech

www.seznamzpravy.cz

Lety a romský holokaust jsou příběhem českého mlčení a odvrácených očí.

Apr 19

Babiš s kauzou ruských agentů váhal

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinášejí rekonstrukci událostí, jak politici odkládali zveřejnění aféry s ruskými agenty, kteří podle české policie a tajných služeb zaútočili na muniční a zbrojní sklad ve Vrběticích.

Feb 15

Rozhovor s Andrejem Babišem mladším: „Mám vzkaz pro otce“

Seznam Zprávy

Interview se synem českého premiéra. Andrej Babiš junior, který sehrál důležitou roli v kauze Čapí hnízdo, se po více než dvou letech od reportáže o jeho pobytu na Krymu rozhodl znovu promluvit.

Jan 22

Mikromanagement Andreje Babiše. Zachraňuje, co se dá. Ale jak?

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se rád chlubí tím, na co všechno osobně dohlíží a co všechno řídí. Jak sám říká – dělá prostě mikromanagement.

Oct 17

Pro Paměť národa se bude běhat na dálku, natáčení vzpomínek stojí

www.seznamzpravy.cz

Organizace Post Bellum, která spravuje sbírku vzpomínek pamětníků Paměť národa, musela kvůli koronavirové pandemii letos už podruhé ve všech studiích zastavit natáčení. Navíc nyní musela zrušit benefiční pro Paměť národa.

Sep 24

Spolek Paměť národa hledá dobrovolníky,kteří se postarají o hroby

www.seznamzpravy.cz

Spolek Paměť národa pořádá nábor dobrovolníků, kteří se postarají o hroby na brněnském Ústředním hřbitově, u nichž skončila nájemní smlouva a léta pustnou.

Jul 11

V Ostravě vzniknou divadelní kroužky Paměti národa

www.seznamzpravy.cz

V Ostravě vzniknou divadelní kroužky Paměti národa. Děti a studenti budou hrát příběhy 20. století zaznamenané právě v projektu Paměť národa. Za ním stojí obecně prospěšná společnost Post Bellum.

Jun 8

Velká Británie eviduje Babiše jako osobu s vlivem na Agrofert

Seznam Zprávy

V obchodním rejstříku Velké Británie Babiš podle Radiožurnálu nefiguruje přímo u Agrofertu, ale jako jeden z pětice lidí ovládajících jednu z jeho dceřiných společností.