English

Dienstbier: Šéf agentury pro začleňování chyboval v tendrech

zpravy.aktualne.cz

Ministr odvolal Martina Šimáčka z čela agentury minulý čtvrtek, důvody odmítl sdělit. V úterý řekl, že se objevila pochybení u veřejných zakázek a uzavírání smluv.

More from aktualne.cz

Dec 15

Martina Vančurová: Co si nepřát od Ježíška?

blog.aktualne.cz

Letos jsem do dopisu Ježíškovi napsala, že si nepřeju žádnou knihu. Dost mě to překvapilo. Zaprvé, že Ježíškovi píšu, co si nepřeju, a zadruhé že nechci knihu, protože knihy odjakživa miluju.

Oct 8

Martina Špinková: Nevolme mámení

blog.aktualne.cz

Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří vám slibují, že všechno vyřeší za vás. Takoví lidé chtějí, abyste jen mlčeli, poslouchali a drželi krok. Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří mají diktátorské sklony, příliš často…

Apr 15

Martina Vančurová: Covid jako dar

Aktuálně.cz

Covid nám dává skvělou příležitost konečně zaujmout zodpovědný postoj k sobě samým

Apr 6

Martina Špinková: Osmnáct Titaniků

blog.aktualne.cz

aneb umíme si představit, kolik lidí jsme hodili přes palubu?

Oct 22

Bohumil Sláma: Jiřímu Peheovi a Martinu Fendrychovi: Proč by měl Babiš odstoupit co nejdřív

blog.aktualne.cz

Obou těchto publicistů si od okamžiku, kdy se poprvé objevili na naší mediální scéně – a je to už skoro dávno – velice vážím, pozorně čtu jejich texty a téměř vždy s nimi souhlasím. S jejich posledními (s Peheovým Pád vlády by otevřel…

Sep 13

Jiří Dienstbier: Stát je tu pro občany, ne naopak

blog.aktualne.cz

Dnes, když by politika měla na expertním zázemí státu stavět, se premiér raději vychloubá svým zdravým selským rozumem. Přitom to byl on, kdo se před lety při svém vstupu do politiky na potkání zaklínal manažery a experty.

Aug 27

Jiří Dienstbier: Problémy s bydlením přetékají za hranice Prahy

blog.aktualne.cz

Byty se mají stavět, abychom měli kde bydlet, ne kvůli zisku developerů. Ve Vídni, Mnichově a Berlíně a přilehlých aglomeracích si to uvědomili dávno. Proto stavějí obecní byty nebo důsledně regulují nájemné. Ve srovnání s nimi jsme žabaři…

Aug 21

Jiří Dienstbier: Osmašedesátý je poučný i pro dnešek

blog.aktualne.cz

Pravice bagatelizuje osmašedesátý, neboť kazí její černobílý pohled na minulost, normalizací nasáklí komunisté zase proto, aby si nemuseli připustit zradu, jíž se dopustili na Češích a Slovácích. Přesto a právě proto máme i dnes na dění v…

Mar 31

Martina Špinková: Dnes, ne až někdy

blog.aktualne.cz

Je konec února. Jsem v malé moravské škole, povídáme si o smrti. Ptám se osmáků, jak by to vypadalo, kdyby smrt nebyla. To by bylo hrozné, říká po chvíli přemýšlení Tereza s culíkem. Nic by nemělo smysl a cenu, přidávají se ostatní, jen…

Dec 17

Jiří Dienstbier: Sněmovní úprava oddlužení má své mouchy

blog.aktualne.cz

Najdeme dlouhou škálu důvodů, proč si posvítit na dluhy, exekuce a jejich následky. Kvůli jednotlivcům v tíživé situaci i kvůli celé společnosti.

Nov 26

Hamáček: Nevidím důvod řešit v koalici pozici Petříčka, s ministry ČSSD jsem spokojen

Páteční hlasování o nedůvěře vládě, při kterém ČSSD opustila jednací sál sněmovny, podle Hamáčka neovlivní atmosféru v koalici ANO a ČSSD.

Oct 19

Jiří Dienstbier: Jak zvýšit legitimitu senátorů

blog.aktualne.cz

Volby do Senátu opět přilákaly pouze malé procento voličů. Měli bychom se zabývat nástroji, jak jich k volebním urnám přilákat více. Další kolo hlasování by podle australského vzoru stačilo simulovat.

Dec 25

Jiří Brady, tenistka Strýcová i Erazim Kohák. Výběr rozhovorů podle Martina Veselovského

Aktuálně.cz

Jiří Brady o svém vyznamenaní a sporech s prezidentem; tenistka Barbora Strýcová o výhrách a své kariéře; freediverka Konečná o potápění do 60 metrů; Erazim Kohák o životě uprchlíka a české společnosti; cestovatel Dan Přibáň o strachu a…

Apr 14

Dokáže ČSSD řídit stát, když neuhlídá svoje dluhy? Kauza Altner v hledáčku Martina Veselovského!

Aktuálně.cz / DVTV

Proč musí ČSSD zaplatit Zdeňku Altnerovi 337 milionů korun? A jak celou věc (ne)řešili dřívější předsedové strany? DVTV přináší odpovědi!

Aug 19

Dienstbier: Návrh volebního řádu ČSSD není demokratický

Ministr Jiří Dienstbier se domnívá, že návrh stranického vedení je v rozporu se stranickými stanovami i s výsledkem loňského vnitrostranického referenda.

May 24

Dienstbier vytipoval nové lidi do agentury pro začleňování

Z agentury musel odejít šéf, čtrnáct pracovníků užšího vedení pak po neshodách s ministrem dalo výpovědi. Další se prý k odchodu chystají.

May 7

Odborář agentury: Jdeme do stávky, Dienstbier nám nerozumí

video.aktualne.cz

V pondělí vyhlásíme stávku, dvacet lidí chce navíc odejít, říká odborář Petr Čáp z Agentury pro sociální začleňování. Ministr podle něj hájí hlavně politické zájmy a požadavky zaměstnanců nereflektuje

Apr 21

Dienstbier: Šéf agentury pro začleňování chyboval v tendrech

zpravy.aktualne.cz

Ministr odvolal Martina Šimáčka z čela agentury minulý čtvrtek, důvody odmítl sdělit. V úterý řekl, že se objevila pochybení u veřejných zakázek a uzavírání smluv.

Apr 17

Šéf agentury pro začleňování končí, odvolal ho Dienstbier

zpravy.aktualne.cz

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier plánuje agenturu rozdělit na dvě části. Řízením instituce byla pověřena Alena Zieglerová.

Mar 19

Dienstbier: Skončit v ČSSD? Tuhle radost jim neudělám

zpravy.aktualne.cz

"Na sjezdu uspěli krajští šíbři," říká v rozhovoru ministr s pověstí sólisty, který neúspěšně kandidoval na prvního místopředsedu ČSSD. Navzdory fiasku se možná časem znovu pokusí dostat do vedení.