English

Řecko se zlobí na Rakousko: kvůli sporu o běžence odvolalo ambasadorku

Lidovky.cz / Zprávy ze světa 8 sources

Řecko ve čtvrtek odvolalo svou velvyslankyni ve Vídni ke konzultacím. Řekové jsou s Rakouskem ve sporu kvůli zpřísnění hraničních kontrol pro uprchlíky v zemích, které leží na takzvané balkánské trase. „Na základě rozhodnutí řeckého…

Řecko odvolalo velvyslankyni v Rakousku

Řecko odvolalo svou velvyslankyni ve Vídni ke konzultacím. Řekové jsou s Rakouskem ve sporu kvůli zpřísnění hraničních kontrol pro uprchlíky v zemích, které leží na takzvané balkánské trase.

Řecko kvůli uprchlíkům stáhlo velvyslankyni z Vídně

Řecko ve čtvrtek odvolalo ke konzultacím svoji velvyslankyni ve Vídni. Podle agentury Reuters to oznámilo řecké ministerstvo zahraničí. Řekové tak reagují na spor o uprchlíky s Rakouskem a dalšími evropskými partnery.

Spor o uprchlíky graduje: Řecko odvolalo velvyslankyni v Rakousku

Atény/Vídeň - Vztahy mezi Řeckem a Rakouskem se v posledních dnech prudce zhoršily, Atény dnes dokonce odvolaly svou velvyslankyni ve Vídni ke konzultacím. Podle řecké diplomacie nelze nechávat zodpovědnost za řešení uprchlické krize pouze…

Napětí kolem migrace – Řecko si povolalo svou velvyslankyni z Rakouska

Řecko se rozhodlo stáhnout svou velvyslankyni z Vídně ke konzultacím. Jde o reakci na schůzku Rakouska s balkánskými státy kvůli migrační krizi, kam Řecko nebylo pozváno. Atény to považují za akt nepřízně a chtějí tím prý „ochránit…

Řecko odvolalo kvůli sporu o běžence velvyslankyni v Rakousku

www.ceskenoviny.cz

Atény/Vídeň - Řecko odvolalo svou velvyslankyni ve Vídni ke konzultacím. Řekové jsou s Rakouskem ve sporu kvůli zpřísnění hraničních kontrol pro uprchlíky v zemích, které leží na...

Top Related Stories
67

Mar 2

Rakousko navrhuje posílat migranty z Řecka přímo do Německa

Vídeň - Rakouský kancléř Werner Faymann dnes přišel s dalším návrhem na zmírnění uprchlické krize. Německo by podle jeho slov mělo rovnou přebíralo běžence z Řecka nebo států sousedících se Sýrií.

Feb 26

Roztržka Řecka a Rakouska vrcholí, ministryně nesmí do Atén

Atény odmítly žádost rakouské ministryně vnitra Johanny Miklové-Leitnerové, která chtěla navštívit Řecko, aby si udělala obrázek o jeho problémech s migranty.

Feb 25

Řecko odvolalo velvyslankyni v Rakousku

Řecko odvolalo svou velvyslankyni ve Vídni ke konzultacím. Řekové jsou s Rakouskem ve sporu kvůli zpřísnění hraničních kontrol pro uprchlíky v zemích, které leží na takzvané balkánské trase.

Feb 24

Rakousko řeší s balkánskými zeměmi migraci, Řecko vynechalo

Vídeň/Berlín/Praha - Rakousko chce zastavit příliv uprchlíků na evropský kontinent. Rakušané se proto dnes ve Vídni radili s ministry vnitra a zahraničí devíti zemí jihovýchodní Evropy, které leží na takzvané balkánské stezce, po níž…

Feb 24

Vídeň nepozvala Řecko na schůzku o migraci, Atény protestují

iROZHLAS open event

Rakousko a balkánské země tlačí na Řecko kvůli nezvládání uprchlické krize. Ve Vídni se sešli ministři vnitra a zahraničí Rakouska a devíti balkánských zemí. Pozvánku na schůzku ale žádný zástupce Atén nedostal. Řecko proti tomu protestuje.

Feb 24

Rakousko odmítá už i syrské běžence, Řecko se mění v jeden obrovský hotspot

Atény - Řecko si stěžuje nejen na uprchlickou politiku zemí na balkánské trase, ale i na Rakousko. Řecké diplomatické zdroje obviňují Vídeň, že vrací už i syrské uprchlíky. U nich přitom doposud platilo, že mají azyl takřka jistý.

Feb 19

Jednání v Bruselu se zadrhlo. Řecko chce kvůli Rakousku blokovat dohodu s Británií

Brusel - Už tak složitá jednání na summitu EU v Bruselu se ještě víc zkomplikovala. Řecko se snaží zablokovat konečnou podobu návrhu dohody o vztazích Británie se zbytkem unie, a to kvůli Rakousku. To výrazně omezilo počet žadatelů o azyl.