English

Poškozený Patriot je opět funkční a ve službách Ukrajiny, uvedl Pentagon

EuroZprávy.cz 4 sources

Ukrajinská armáda opět používá systém protivzdušné obrany Patriot, který byl v tomto týdnu poškozen při ruském raketovém útoku. Ve čtvrek to potvrdil Pentagon, jehož zástupci se podíleli na opravě stroje.

Baterii amerického systému protivzdušné obrany Patriot, kterou v úterý na Ukrajině...

Deník N / Svět

Baterii amerického systému protivzdušné obrany Patriot, kterou v úterý na Ukrajině poškodil ruský vzdušný útok, se podařilo opravit. Podle stanice CNN to dnes uvedl Pentagon. „Jeden systém Patriot byl poškozen, ale byl opraven a je plně…

Systém Patriot, jehož zničením se chlubilo Rusko, se podařilo opravit

Novinky.cz

Baterii amerického systému protivzdušné obrany Patriot, kterou v úterý na Ukrajině poškodil ruský vzdušný útok, se podařilo opravit. Podle stanice CNN to ve čtvrtek uvedl Pentagon.

Na Ukrajině poškozený systém Patriot se podařilo opravit, uvedl Pentagon

ČeskéNoviny.cz

Washington - Baterii amerického systému protivzdušné obrany Patriot, kterou v úterý na Ukrajině poškodil ruský vzdušný útok, se podařilo opravit. Podle stanice CNN to dnes uvedl Pentagon....

Pentagon: Systém Patriot poškozený na Ukrajině byl již opraven

blisty.cz

Americké ministerstvo obrany potvrdilo, že systém protivzdušné obrany Patriot na Ukrajině byl skutečně poškozen a již byl opraven.

Top Related Stories
32

May 31

USA dodají Ukrajině munici do Patriotů i raketometů HIMARS

Spojené státy připravily pro Ukrajinu novou dodávku munice do systémů protivzdušné obrany Patriot, střel do raketometů HIMARS a dalšího vybavení. Ve středu to oznámil Bílý dům. Hodnota dodávky není známá.

May 30

Šojgu tvrdí, že Rusové zasáhli další raketový systém Patriot v Kyjevě

EuroZprávy.cz open event

Podle vyjádření ruského ministra obrany Sergeje Šojgua zasáhly ruské jednotky v nedávných dnech protiraketový obranný systém Patriot v Kyjevě. Informaci v úterý ruská zveřejnila státní tisková agentura RIA Novosti.

May 18

Poškozený Patriot je opět funkční a ve službách Ukrajiny, uvedl Pentagon

EuroZprávy.cz open event

Ukrajinská armáda opět používá systém protivzdušné obrany Patriot, který byl v tomto týdnu poškozen při ruském raketovém útoku. Ve čtvrek to potvrdil Pentagon, jehož zástupci se podíleli na opravě stroje.

May 18

Úřady dál vyvrací ruské lži. Poškození Patriotu je malé, může zůstat v boji

EuroZprávy.cz open event

Škody na systému protivzdušné obrany Patriot po ruském raketovém útoku na okolí Kyjeva jsou minimální. Tři američtí představitelé to uvedli pro CNN s tím, že systém je nadále funkční. Vyvrací tak tvrzení Ruska o tom, že systém byl zničen.

May 17

Po ruském zásahu může systém Patriot zpět do akce. Prohlédli ho inspektoři z USA

Poškození amerického systému protivzdušné obrany Patriot dodaného Ukrajině je po úterním ruském vzdušném útoku minimální, uvedla ve středu americká televize CNN. Spojené státy vyslaly inspektory, aby systém prozkoumali poté, co byl podle…

May 17

Rusko podle amerických úřadů lže, Patriot na Ukrajině nezničilo

EuroZprávy.cz open event

Ruský raketový útok na Ukrajinu v noci z 15. na 16. května nezničil protiletadlový raketový systém Patriot, jak tvrdí ruské ministerstvo obrany. Podle serveru CNN to uvedl pod podmínkou anonymity úředník Spojených států.

May 16

Rusko: „Zničili jsme amerického Patriota za miliardu dolarů.“ USA: „Byl pravděpodobně zasažen“

Echo24.cz open event

Moskva tvrdí, že během ranního útoku na ukrajinské hlavní město zničila americký systém protivzdušné obrany Patriot za více než miliardu dolarů. K zásahu mělo dojít hypersonickou raketou Kinžal. To ovšem rozporuje tvrzení Ukrajiny, která…

May 8

CNN: Sestřelení nadzvukové rakety Kinžal systémem Patriot nadchlo Pentagon a znejistilo Kreml

Husarský kousek, který se povedl ukrajinské armádě, potěšil americké představitele v Pentagonu. Ukrajinští vojáci nad Kyjevem poprvé sestřelili ruskou nadzvukovou raketu Kinžal a podle serveru Ukrajinska pravda k tomu použili systém…