English

Chtěl bojovat v řadách IS. USA ho tvrdě potrestaly

New York - K sedmi letům vězení dnes odsoudil texaský soud v Austinu čtyřiadvacetiletého Michaela Wolfa, který byl usvědčen z pokusu připojit se k bojovníkům Islámského státu.

More from eurozpravy.cz

Jun 28

Část islamistů z Boko Haram se připojila k Islámskému státu

Skupina bojovníků nigerijské islamistické skupiny Boko Haram přísahala věrnost dosud znepřátelené africké odnoži Islámského státu. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na video zachycující přísahu. Zda tím končí nepřátelství mezi…

Dec 29

Útok u New Yorku: Muž pobodal v domě rabína pět lidí, pak chtěl vtrhnout do synagogy

Prezident Donald Trump událost odsoudil jako další antisemitský útok, ale úřady zatím nepotvrdily, zda byl čin skutečně motivován nenávistí k Židům. Guvernér státu New York Andrew Cuomo řekl, že šlo o akt "vnitrostátního terorismu".

Jun 27

Češi, na dovolenou zapomeňte Jan Kraus má pro lidi špatné zprávy

Výběr správné dovolené je čím dál složitější. Jak správně vybrat se rozhodl Čechům poradit svým svérázným způsobem moderátor a bavič Jan Kraus ve své pravidelné show.

Feb 24

V Praze se vzpomínalo na Jana Zajíce. Jako "druhá pochodeň" chtěl vyburcovat Čechy, marně

Desítky lidí všech generací dnes odpoledne zavzpomínaly na Václavském náměstí v Praze na studenta Jana Zajíce. Ten se se před 50 lety upálil na protest proti pasivitě občanů a nastupující normalizaci po okupaci Československa vojsky…

Jul 23

„Chtěl jsem být islámský Che Guevara.“ Bývalý bojovník IS vysvětluje, co jej přivedlo k teroristické organizaci

Aleppo - Islámský stát se dokázal takřka přes noc stát jednou z nejhrozivějších teroristických organizací za několik let. Velkou měrou se na tom podílel nebývale velký počet příznivců. Co tyto lidi motivovalo přidat se k IS? Odpověď, která…

May 1

Soud v USA poslal do vězení islamistu, který chtěl odpálit New York

Washington - Soud v USA poslal na deset let za mříže 23letého Nadera Saadeha, který se chtěl připojit k radikálnímu hnutí Islámský stát (IS) a který v New Yorku plánoval teroristické útoky.

Jul 25

Mladík chtěl ve jménu IS zaútočit na americkou základnu, dostal 30 let

Washington - Američan John Booker (22), který v dubnu 2015 chystal bombový útok na vojenskou základnu Fort Riley ve státě Kansas, dostal 30 let vězení. Mladík chtěl atentátem podpořit Islámský stát (IS). K tomu, že čin plánoval, se přiznal.

Mar 2

Češi bohatnout? Přibývá movitých lidí nad 55 let

Praha - V Česku sílí skupina lidí po pětapadesátce, kteří dokážou vyjít s penězi. Větší výdaj jim nedělá problém a utratit jednorázově 100.000 korun může 390.000 obyvatel od 55 let.

Feb 9

Zločin teroru? Čechovi, který chtěl k IS, hrozí přísnější sazba

Plzeň - Soud s Janem Silovským ze Spáleného Poříčí na Plzeňsku, který se chtěl dle obžaloby přidat k radikálům z Islámského státu (IS), byl dnes odročen na 24. února. Advokát dostal další lhůty k případnému doplnění obhajoby.

Feb 9

Znalci: Čech, který chtěl k IS, má schizoidní poruchu osobnosti

EuroZprávy.cz

Plzeň - Muž, který se podle obžaloby chtěl přidat k Islámskému státu, má podle znalců schizoidní poruchu osobnosti, duševní chorobou ale netrpí. Vypověděli to dnes u Krajského soudu v Plzni znalci z oboru psychologie a psychiatrie.…

Feb 7

Začne soud s Čechem, který se dle žaloby chtěl přidat k IS. Hrozí mu doživotí

Plzeň - Krajský soud v Plzni otevře ve středu případ prvního Čecha (21), který se chtěl údajně přidat k Islámskému státu (IS). Verdikt by mohl zaznít už tento pátek. Mladému muži v případě prokázání viny hrozí i doživotní vězení.

Jan 4

Čech chtěl bojovat za IS, v únoru stane před soudem. Hrozí mu výjimečný trest

Plzeň - Soud s mladým mužem z jižního Plzeňska, který je obžalován z přípravy teroristického útoku, začne v Plzni 8. února. Je nařízený na tři dny. Muž je podezřelý z toho, že se chtěl připojit k organizaci Islámský stát (IS). Rozpis…

Dec 22

Čech se chtěl přidat k IS, stojí v žalobě. Hrozí mu doživotí

EuroZprávy.cz

Praha – Mladému Čechovi, který se chtěl přidat k Islámskému státu hrozí doživotí. Státní zástupce na něj dnes podal obžalobu.

Oct 13

Čech, který se chtěl přidat k IS: Popravoval bych lidi, vybíral bych si je sám

Praha – Už dříve jsme vás informovali, že se k Islámskému státu pokusil přidat první Čech (21). Teď sedí ve vězení a je obviněn z terorismu a hrozí mu až 12 let. Na veřejnost teď pronikly některé detaily případu.

Aug 4

Honza S. chtěl zabíjet za IS? Čecha obvinili z terorismu

Plzeň - Krajský soud v Plzni dnes rozhodl o stížnosti Čecha proti vazbě, kterou na něj uvalil 20. července Okresní soud Plzeň-jih kvůli podezření, že se chtěl přidat k teroristům organizace Islámský stát (IS). První Čech, který se do Sýrie…

Aug 2

Proč nás IS nesnáší? Islamisté odhalili šest důvodů

Rakka - Teroristé z Islámského státu v posledním čísle svého propagandistického časopisu Dabiq odhalili, co jim vadí na obyvatelích západního světa. Hrdě se hlásí k teroristickým útokům a zločinům z nenávisti a odhalují, proč s naší…

Jul 31

První Čech se chtěl přidat k Islámskému státu, tvrdí policie. Byl zadržen v Turecku

Praha - Podle informací týdeníku Respekt protiextremistické oddělení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) vyšetřuje případ prvního Čecha, který se údajně chtěl přidat k teroristům z Islámského státu.

Nov 19

Chtěl jet bojovat za Islámský stát, dostal pět let vězení

Londýn - Britské soudy odsoudily k pětiletému nepodmíněnému trestu vězení 19letého Somálce žijícího v Londýně za to, že se pokusil odjet za bojovníky Islámského státu (IS).

Aug 10

"Připojte se k IS, dostanete pračku." lákají islamisté

Londýn – Teroristé z Islámského státu se snaží získat nové členy pomocí příslibů poskytnutí různých druhů domácích spotřebičů. Finanční příspěvky pak nabízejí těm, kteří k teroristické skupině naverbují své děti.

May 15

Vůdce IS žije, ozval se. Bojujte, nařizuje islamistům

Bagdád/Damašek - Vůdce radikální organizace Islámský stát (IS) abú Bakr Bagdádí se po několika měsících opět ozval. vyzval Muslimy k boji.