English

Trenére, nechybí vám brankář Čech? Ne, odpověděl Mourinho

iDNES.cz / Sport

Anglická fotbalová liga sotva začala, má za sebou teprve první kolo, a trenér José Mourinho z Chelsea už dostává od britských novinářů nepříjemné otázky, jestli nelituje odchodu brankáře Petra Čecha do Arsenalu.

More from iDNES.cz / Sport

May 3

Pocta legendárnímu brankáři. Čech byl uveden do Síně slávy anglické ligy

iDNES.cz / Sport

Bývalý reprezentační brankář Petr Čech byl uveden do Síně slávy anglické fotbalové Premier League. Dlouholetá opora londýnské Chelsea se stala teprve druhým oceněným gólmanem po Dánovi Peteru Schmeichelovi.

Jun 28

POHLED: Divný konec v Chelsea. Co bude s Petrem Čechem dál?

iDNES.cz / Sport

Tři odstavce a sbohem? Divné je to rozloučení. I když se Petr Čech a jeho milovaná Chelsea snažili zachovat dekorum, rozladění se dá z jejich rozchodu snadno vypozorovat. „Nastal správný čas,“ pravil Čech – a víc se zatím vyjadřovat nechce.

Oct 18

Bývalý fotbalový brankář Drobný se stal trenérem gólmanů juniorky Bayernu

www.idnes.cz

Někdejší reprezentační brankář Jaroslav Drobný se stal mládežnickým trenérem v Bayernu Mnichov. Dvaačtyřicetiletý fotbalista, který po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru, bude mít ve slavném německém klubu zatím na starosti…

Sep 24

Chelsea má zase brankáře z Rennes. Mendyho doporučil Čech, má nahradit Kepu

www.idnes.cz

Po šestnácti letech fotbalová Chelsea znovu získala brankáře z francouzského Rennes. V roce 2004 to byl Petr Čech, který se stal na Stamford Bridge oporou a patřil mezi nejlepší gólmany světa. Senegalský reprezentant Édouard Mendy chce jít…

Jun 21

Očekávaný návrat. Petr Čech se bude podílet na řízení anglické Chelsea

iDNES.cz / Sport

Už je to oficiální: Petr Čech bude působit jako poradce v nejužším vedení fotbalové Chelsea. Vrací se do klubu, ke kterému má nejblíž. Do klubu, v němž se stal světovou brankářskou ikonou a kde zažil nejúspěšnější roky své bohaté kariéry.

May 9

Finále proti Chelsea by už asi bylo trochu moc, říká brankář Čech

iDNES.cz / Sport

Fotbalový brankář Petr Čech z Arsenalu může v posledním utkání kariéry symbolicky nastoupit proti Chelsea. Tedy pokud oba týmy postoupí do finále Evropské ligy. Právě v Chelsea šestatřicetiletý gólman prožil nejlepší fotbalové roky, když s…

Oct 24

Čech majitelem anglického klubu? Kellner pokukuje po Chelsea

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Chelsea by mohla mít českého spolumajitele. Petr Kellner, nejbohatší Čech, se údajně zajímá o koupi akcií klubu. Chelsea vlastní od roku 2003 ruský miliardář Roman Abramovič.

Apr 4

Zemřel bývalý kapitán anglické reprezentace, v Chelsea vedl Čecha

iDNES.cz / Sport

Byl jedním z trenérů Petra Čecha v Chelsea. Za anglickou reprezentaci odehrál přes osmdesát utkání, jako vynikající záložník nastupoval za Manchester United, Chelsea či AC Milán. Ray Wilkins v jedenašedesáti letech zemřel na infarkt.

Feb 19

Ledecká a velký svět peněz. Může být i jako fotbalový brankář Čech?

iDNES.cz / Sport

Co senzační olympijské zlato Ester Ledecké znamená marketingově? „Tohle ji vystřelí do jiných pater,“ říká manažer. Očekávaný příval zájmu sponzorů však zároveň z podstaty věci obsahuje i rušivé vlivy.

Jan 3

A zase ne! Brankář Čech se jubilejní nuly nedočkal ani proti Chelsea

iDNES.cz / Sport

Brankář Petr Čech prodloužil čekání na 200. nulu v anglické fotbalové lize na čtyři zápasy. Od Chelsea dostal dva góly a jeho Arsenal v derby remizoval 2:2.

Sep 30

Anglickou ligu čeká fotbalový tahák: Chelsea vyzve Manchester City

iDNES.cz / Sport

Jedni se předvedli v Lize mistrů, kde obrátili zápas proti silnému Atlétiku Madrid na jeho půdě. Druzí zase v posledních třech zápasech anglické ligy nastříleli pět a více gólů. Chelsea versus Manchester City, tahák fotbalového víkendu, se…

Jun 20

Zemřel bývalý fotbalový brankář Čaloun, u kterého se učil i Čech

iDNES.cz / Sport

Ve věku sedmdesáti let v neděli zemřel po dlouhé nemoci fotbalový brankář Josef Čaloun, který se stal legendou Plzně. Na západě Čech chytal ligu 14 let a později jako trenér brankářů pomáhal s rozvojem i současné reprezentační jedničce…

Aug 11

Trenére, nechybí vám brankář Čech? Ne, odpověděl Mourinho

iDNES.cz / Sport

Anglická fotbalová liga sotva začala, má za sebou teprve první kolo, a trenér José Mourinho z Chelsea už dostává od britských novinářů nepříjemné otázky, jestli nelituje odchodu brankáře Petra Čecha do Arsenalu.

Jun 29

Hotovo. Brankář Čech definitivně přestoupil z Chelsea do Arsenalu

iDNES.cz / Sport

Český fotbalový brankář Petr Čech definitivně přestoupil z Chelsea do Arsenalu. Zkušený gólman to po dlouhém čekání oznámil na svém twitterovém účtu a transfer následně potvrdily oba kluby.

May 19

Mourinho: Čech patří do Chelsea, ale na jeho odchod už nemám vliv

iDNES.cz / Sport

Kolem Petra Čecha krouží Arsenal, Manchester United, Liverpool či Paris St. Germain a s jeho odchodem z Chelsea už se pomalu smiřuje i trenér José Mourinho. Portugalský kouč sice stále opakuje, že českého brankáře by rád udržel v týmu, ale…

May 9

Mourinho: Čecha chci udržet. Pokud odejde, ať nechytá za anglický klub

fotbal.idnes.cz

Bez něj bychom titul neměli. To je pohled Josého Mourinha na působení Petra Čecha v minulé sezoně. A trenér Chelsea bez okolků přiznává, že málo vytěžovaného českého brankáře by chtěl v týmu udržet i proti jeho vůli. Hlavní slovo ale podle…

May 3

Chelsea je mistrem Anglie. Tři kola před koncem slaví i gólman Čech

fotbal.idnes.cz

Fotbalová Chelsea je mistrem Premier League. V 35. kole porazila Crystal Palace 1:0, v tabulce má nedostižný šestnáctibodový náskok. Ze čtvrtého ligového prvenství za posledních jedenáct let se raduje i Petr Čech, byť při nedělním duelu…

Jan 24

Anglický šok. Chelsea i s Čechem dostala doma čtyři góly od outsidera

fotbal.idnes.cz

Anglický pohár zažil jedno z největších překvapení v historii. Chelsea v utkání 4. kola nejstarší soutěže světa nad třetiligovým Bradfordem City vedla pohodlně 2:0, ale nakonec podlehla 2:4. U porážky byl i český brankář Petr Čech.

Jan 8

Čech je osmým nejlepším brankářem světa, jeho parťák z Chelsea je druhý

fotbal.idnes.cz

Petr Čech je podle fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) osmým nejlepším brankářem planety. První příčku obhájil Manuel Neuer z Bayernu Mnichov, druhý je Thibaut Courtois, Čechův parťák v Chelsea.

Jan 3

Z Chelsea odchází brankář Schwarzer, Čech nejspíš zůstane

fotbal.idnes.cz

Z fotbalové Chelsea odchází australský brankář Mark Schwarzer, jenž plnil roli klubové trojky. To nejspíš znamená, že týmová dvojka Petr Čech v londýnském klubu zůstane i po lednovém přestupním termínu.