English

Abdeslam se už nebrání vydání do Francie, o vazbě se rozhodne 7. dubna

EuroZprávy.cz

Brusel - Bruselský soud rozhodne o měsíčním prodloužením vazby pro teroristu Salaha Abdeslama (26) až 7. dubna. Na místě procesu dnes panovala velmi striktní bezpečnostní opatření, situaci ze vzduchu sledovala helikoptéra.

More from EuroZprávy.cz

Sep 16

Belgie odsoudila teroristy z Bruselu. Abdeslam vyvázl bez dalšího trestu

EuroZprávy.cz

V Belgii skončil největší kriminální proces v historii země. Soud v pátek rozdal tresty pro pachatele teroristických útoků v Bruselu v roce 2016, padlo i doživotí. Mezi obviněnými, kteří byli v červenci uznáni vinnými, byl i útočník z…

Aug 12

Nejen masakr v Paříži. Terorista Abdeslam byl obviněn i z útoků v Bruselu

Belgická prokuratura formálně obvinila Salaha Abdeslama ze spoluúčasti na teroristických útocích v Bruselu. V roce 2016 při nich zemřelo 32 lidí.

Jul 29

Německo vydalo do Belgie teroristu. Dodal zbraně útočníkům z Paříže a Bruselu

Německé úřady dnes vydaly do Belgie muže, který byl koncem června zatčen ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži z listopadu 2015. Podle obžaloby dodal teroristům zbraně. S odvoláním na mluvčího…

Jun 5

Belgie vydala do Francie teroristu Atara, je podezřelý z atentátů v Paříži

Brusel - Belgie vydala do Francie muže podezřelého z podílu na teroristických útocích v Paříži z 13. listopadu 2015. Belgičan Yassine Atar (31) je bratrem Oussamy Atara, jednoho z hlavních organizátorů pařížských atentátů.

Mar 9

Terorista z Paříže Abdeslam dnes poprvé promluvil

EuroZprávy.cz

Paříž - Salah Abdeslam, který je jediným podezřelým, jenž přežil teroristické útoky v listopadu 2015 v Paříži, dnes poprvé prolomil mlčení.

Nov 11

Terorista Abdeslam do Belgie propašoval bojovníky Islámského státu

Paříž – Je to téměř rok, co teroristé zaútočili na několika místech v Paříži a zabili 130 lidí. I po té době se ale na veřejnost dostávají stále nové informace. Server Politico uvádí, že jeden z útočníků, Salah Abdeslam, kterého po vydání…

Jun 30

Belgie vydala do Francie teroristu Attoua, po masakru v Paříži odvezl Abdeslama do Bruselu

Brusel - Belgie vydala do Francie Hamzu Attoua (21), společníka hlavního podezřelého z útoku v Paříži Salaha Abdeslama.

Jun 10

Belgie zatkla dalšího podezřelého z atentátů v Bruselu

Brusel - V Belgii byl ve čtvrtek zatčen další podezřelý v rámci vyšetřování atentátů, při kterých džihádisté v Bruselu zabili desítky lidí. Útočili v metru a na letišti Zaventem.

Apr 27

Belgie vydala teroristu Abdeslama do Francie, skončí pod dozorem na samotce

EuroZprávy.cz

Brusel/Paříž - Terorista Salah Abdeslam byl dnes ráno vydán z Belgie do Francie. Očekává se, že ještě dnes stane před tamními soudci. Ti zajisté vyhoví žádosti prokuratury, aby byl podezřelý umístěn do vazby.

Apr 21

Belgická prokuratura obvinila Abdeslama i z přestřelky před jeho zatčením

Brusel – Radikál Salah Abdeslam byl dnes belgickými úřady obviněn i mnohonásobného pokusu o vraždu při střelbě, která provázela zásah policie proti islamistům 15. března v jedné z bruselských čtvrtí.

Apr 8

Belgie zatkla podezřelého z útoků v Paříži i Bruselu, údajně "muže v klobouku"

Brusel - Belgická policie zatkla Mohameda Abriniho, který byl hledán jako podezřelý v rámci vyšetřování atentátů v Paříži v listopadu 2015. Možná je i tajemným "mužem v klobouku" z březnových atentátů na bruselském letišti.

Apr 7

Belgie vydá Abdeslama do Francie za několik týdnů

Brusel - Jediného přeživšího teroristu z loňských útoků v Paříži, Salaha Abdeslama, Belgie vydá do Francie až za několik týdnů. Dnes to podle agentury AFP řekl Abdeslamův právní zástupce Sven Mary.

Apr 6

Abdeslam před útoky v Paříži pobýval na Slovensku, vypátral server

Bratislava - Salah Abdeslam, jeden ze strůjců teroristických útoků v Paříži, měl podle portálu Aktuality.sk pobývat tři týdny ve slovenské Nitře.

Mar 31

Belgie souhlasí s vydáním Abdeslama do Francie

Brusel/Paříž – Belgická prokuratura dnes uvedla, že tamní soud rozhodl o vydání francouzského teroristy Salaha Abdeslama do Francie. Muž je podezřelý z účasti na útocích z Paříže z 13. listopadu 2015. Při nich zemřelo 130 lidí a další…

Mar 25

Abdeslam se odmlčel, po atentátech v Bruselu odmítá spolupracovat s policií

Brusel - Terorista Salah Abdeslam po svém zatčení v Bruselu spolupracoval s policií, úterní série atentátů v belgické metropoli to ale změnila.

Mar 19

Belgie i Francie se po zadržení Abdeslama obávají dalších útoků

Brusel - Podle belgického premiéra Charlese Michala a francouzského ministra vnitra Bernarda Cazeneuvea není zadržení Salaha Abdeslama koncem boje a hrozba útoků je stále vysoká či dokonce ještě vyšší.

Mar 18

Policie při zásahu zadržela teroristu z Paříže Abdeslama

EuroZprávy.cz

Brusel - Belgická policie dnes zadržela islámského radikála Salaha Abdeslama. Je považován za jediného přímého účastníka loňských listopadových pařížských atentátů.

Mar 18

V bytě v Bruselu, kde se střílelo, byly otisky atentátníka z Paříže

Brusel - Divoká přestřelka, která v úterý vypukla v jednom z bytů v Bruselu, má zajímavou dohru. Podle nejnovějších informací totiž vyšetřovatelé v bytě objevili otisky a DNA Salaha Abdeslama, který se podílel na listopadových…

Jan 12

Teror v Paříži: Televize zveřejnila první snímky z útěku Abdeslama

Paříž - Salah Abdeslam, který je hlavním podezřelým v souvislosti s listopadovými útoky v Paříži, stále policii uniká. Francouzská televize BFM TV zveřejnila údajně první snímky z jeho útěku.

Jan 8

V bytě v Bruselu se našly pásy na výbušniny a otisky teroristy Abdeslama

Brusel - Už jsou tomu bezmála dva měsíce, co došlo v Paříži k sérii atentátů, při nichž islamisté zabili desítky lidí. V Belgii v souvislosti s terorem stále probíhá vyšetřování.