English

Rusko po konci Putina? EU má šanci, kterou nesmí propásnout, tvrdí ruský podnikatel

EuroZprávy.cz

Brusel/Moskva – Již brzy se rozhodne o dalším směřování vztahů mezi Evropskou unií a Ruskem. Dojde totiž k hlasování ohledně možného prodloužení protiruských sankcí, které na Rusko byly uvaleny kvůli dění na Ukrajině. Michail Chodorkovskij…

More from EuroZprávy.cz

Jan 22

Konec Putina a ruského fašismu. V Rusku vzniká odboj, kterého se diktátor údajně obává

EuroZprávy.cz

Britská média přišla s vyjádřením bývalého poslance Státní dumy Iljy Ponomarjova, který prohlásil, že je nejvyšší čas na revoluci, která by dopomohla odboji ke svržení putinismu v zemi. Legie se na tento krok údajně připravuje už druhý rok.

May 9

Proti Rusku byla rozpoutána válka, lhal Putin. Rusko si připomíná vítězství nad nacismem

EuroZprávy.cz

Rusko zahájilo oslavy Dne vítězství, na Rudém náměstí v Moskvě se koná tradiční vojenská přehlídka. Projev k národu měl u této příležitosti prezident Vladimir Putin, který prohlásil, že byla proti Rusku rozpoutána "opravdová válka".

Jan 10

Putin rozhodl, že Rusko odstoupí od evropské úmluvy o boji proti korupci

eurozpravy.cz

Rusko odstupuje od evropské úmluvy o boji proti korupci, informuje agentura AP. Jde podle ní o krok, který je důsledkem vyloučení Moskvy z Rady Evropy po začátku invaze na Ukrajinu.

Apr 5

EU asi schválí nové sankce proti Rusku ve středu

Evropská unie s největší pravděpodobností schválí nový balík sankcí proti Rusku ve středu. Řekl to dnes rozhlasové stanici RFI francouzský ministr pro evropské záležitosti Clément Beaune v reakci na zabíjení civilistů ruskými silami na…

Mar 4

Ruský byznysmen nabízí miliony za odstranění Putina z vedení Ruska

Vladimir Putin před více než týdnem spustil ruskou vojenskou invazi na Ukrajinu. Mnozí lidé jsou proto přesvědčeni, že je potřeba se ho zbavit, aby válka skončila. Objevily se již první výzvy k odstranění ruského prezidenta.

Feb 27

Ukrajina žaluje Rusko v Haagu

Ukrajina oficiálně podala u Mezinárodního soudního dvora v Haagu žalobu na Rusko kvůli invazi, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálních sítích. Žádá soud, aby okamžitě Moskvě nařídil přerušit vojenské operace.

Aug 11

Putin: Rusko schválilo první vakcínu proti koronaviru na světě

EuroZprávy.cz

Ruské ministerstvo zdravotnictví schválilo první očkovací látku na světě proti nemoci covid-19, způsobované koronavirem. Oznámil to dnes ruský prezident Vladimir Putin, podle něhož vakcínu na sobě už vyzkoušela i jedna z jeho dcer. Látku…

Jul 31

Rusko pohrozilo odvetou za sankce EU proti hackerům

Rusko pohrozilo reciproční reakcí na sankce, které ve čtvrtek přijala Evropská unie vůči ruským občanům a státním organizacím, u kterých dospěla kl závěru, že se dopustili kybernetických útoků. "Nepřátelská akce EU nezůstane bez odpovědi.…

Jul 19

Trump ostře do Putina: Za zasahování Ruska do voleb nese zodpovědnost ruský prezident

Washington - Za ovlivňování amerických prezidentských voleb v roce 2016 Ruskem nese osobní zodpovědnost ruský prezident Vladimir Putin. V rozhovoru s televizí CBS News to ve středu večer řekl americký prezident Donald Trump.

Jun 5

Putin ujišťuje: Rusko nechce destabilizovat EU

Vídeň - Ruský prezident Vladimir Putin popřel, že by jeho země považovala za politickou výhodu nestabilní Evropskou unii.

Nov 2

Ovečkin v Rusku založil fanklub ruského prezidenta. Vždycky jsem Putina podporoval, říká

Moskva – Hokejová superstar a kapitán hokejistů Washingtonu Capitals Alexandr Ovečkin založil společenskou organizaci sdružující stoupence ruského prezidenta Vladimira Putina.

Mar 13

EU o další půlrok prodloužila sankce proti Rusku

Brusel - Ministerská Rada EU dnes oznámila, že protiruské sankce budou prodlouženy o dalších šest měsíců, tedy do 15. září.

Jun 10

Rusko po konci Putina? EU má šanci, kterou nesmí propásnout, tvrdí ruský podnikatel

EuroZprávy.cz

Brusel/Moskva – Již brzy se rozhodne o dalším směřování vztahů mezi Evropskou unií a Ruskem. Dojde totiž k hlasování ohledně možného prodloužení protiruských sankcí, které na Rusko byly uvaleny kvůli dění na Ukrajině. Michail Chodorkovskij…

Mar 19

EU nabádá další země k sankcím proti Rusku

Brusel/Moskva - Evropská unie v pátek opět vyzvala další členské země OSN, aby zavedly sankce proti Rusku za jeho anexi ukrajinského poloostrova Krym před dvěma lety.

Dec 18

EU prodlouží sankce proti Rusku

EuroZprávy.cz

Brusel - Velvyslanci členských zemí Evropské unie dnes v podvečer odsouhlasili půlroční prodloužení evropských hospodářských sankcí proti Rusku, spuštěných loni kvůli ukrajinské krizi. Plyne to z informací ČTK získaných z diplomatických…

Jun 13

USA a EU dokončují další sankce proti Rusku

EuroZprávy.cz

Washington - Spojené státy a Evropská unie dokončují přípravu případných dalších sankcí proti Rusku.O zavedení dalších sankcí ale nebylo rozhodnuto.

May 29

Ruská odveta: až 90 evropských politiků nesmí do Ruska

Haag - Rusko vydalo seznam evropských politiků, kterým zakázalo vstup na své území. Řekl to dnes na tiskové konferenci nizozemský premiér Mark Rutte.

Apr 29

Rusko v EU? Moskva není proti a odkazuje na Zemana

Moskva - Předseda dolní komory ruské Státní dumy, Sergej Naryškin, oprášil myšlenku budoucího sloučení Ruska a Evropské unie. Navrhuje, aby se o takové možnosti začalo brzy debatovat. Informuje server rt.com.

Mar 18

Rusko před soud v Haagu? Důkazy nám poskytl Putin, říká Jaceňuk

Kyjev - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk nařídil prokuratuře v Kyjevě připravit žalobu na Rusko k Mezinárodnímu trestnímu soudu v Haagu, důkazy o porušení mezinárodního práva údajně poskytl sám ruský prezident Vladimir Putin. Moskva se…

Jan 27

EU bude jednat o zostření sankcí proti Rusku

Brusel - Brusel reaguje na eskalaci konfliktu na východní Ukrajině. Šéfové diplomacie států EU se ve čtvrtek budou zabývat tím, zda nepřitvrdit protiruské sankce.