English

Belgie - Irsko 3:0, Lukaku a spol. napravili zaváhání z prvního zápasu

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Belgie vstřelili na Euru první góly po šestnácti letech a jednoznačně přehráli Irsko 3:0. Po bezbrankovém prvním poločase se v duelu skupiny E dvakrát trefil Romelu Lukaku, třetí trefu přidal po pěkné akci záložník Axel Witsel.

More from iDNES.cz / Sport

Jun 26

Ukrajina - Belgie 0:0, tlak favorita a žádný gól. Zinčenko a spol. končí

iDNES.cz / Sport

Velké drama na fotbalovém mistrovství Evropy slibovaly závěrečné zápasy mimořádně vyrovnané základní skupiny E, do které všechny týmy vstupovaly se třemi body. Nakonec toho tolik k vidění nebylo. V utkání mezi Ukrajinou a Belgií žádná…

Jun 22

Belgie - Rumunsko 2:0, dlouhé čekání na pojistku, Lukaku opět slavil předčasně

iDNES.cz / Sport

Po dvou odehraných zápasech mají všechny týmy skupiny E mistrovství Evropy tři body. Jako poslední se do party přidala Belgie, která udolala 2:0 Rumuny. Vítězný gól dal už po 75 vteřinách Tielemans, ve druhé půli na něj navázal De Bruyne.

Jun 17

Belgie - Slovensko 0:1, senzaci zařídil Schranz, favoritovi sebral dva góly VAR

iDNES.cz / Sport

Od sedmé minuty, kdy se po chybě obrany prosadil Schranz, hájili těsný náskok. A i díky pořádné porci štěstí a obětavosti ho slovenští fotbalisté dovedli k překvapivému a cennému triumfu. Na úvod skupiny E mistrovství Evropy v Německu…

Nov 19

Fotbalisté Srbska poprvé postoupili na ME, Lukaku řídil výhru Belgie čtyřmi góly

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Srbska poprvé v historii postoupili na mistrovství Evropy. V závěrečném utkání kvalifikační skupiny G doma remizovali s Bulharskem 2:2 a v tabulce obsadili druhé místo za maďarskou reprezentací. Ta coby jistý účastník Eura v…

Dec 1

Chorvatsko - Belgie 0:0, Lukaku v šancích selhal a obhájci bronzu končí

iDNES.cz / Sport

Na světovém šampionátu v Rusku vybojovali bronzové medaile, tentokrát v Kataru však končí už před play-off. Fotbalisté Belgie remizovali s Chorvaty 0:0 a ve skupině F obsadili nepostupové třetí místo. Balkánští hráči jdou ze druhého místa…

Nov 23

Belgie - Kanada 1:0, útočné utkání, Evropany zachránil gól Batshuayie

iDNES.cz / Sport

Nadřeli se. Měli méně střel, čelili jedné penaltě. Belgičané své první vystoupení na fotbalovém mistrovství světa v Kataru ale nakonec zvládli. Kanadského soupeře ze skupiny F porazili 1:0 zásluhou trefy Michyho Batshuayie.

Sep 5

Belgie - Česko 3:0, hladká výhra favorita, hosté své šance nevyužili

iDNES.cz

Čeští fotbalisté v kvalifikaci mistrovství světa 2022 s favorizovanou Belgií prohráli 0:3 a ztratili reálnou šanci na první příčku ve skupině. Domácí vítězství řídili Hazard a Lukaku, po změně stran se trefil ještě střídající Saelemaekers.

Jun 27

Belgie - Portugalsko 1:0, obhájce končí, rozhodl gól mladšího Hazarda

iDNES.cz / Sport

Portugalští fotbalisté celkové vítězství na mistrovství Evropy neobhájí. Jejich cestu letošním šampionátem ukončila v osmifinále Belgie jediným gólem Thorgana Hazarda. První tým žebříčku FIFA se ve čtvrtfinále utká s Itálií.

Jun 24

Jančařík a Matelová jsou na mistrovství Evropy ve druhém kole

www.idnes.cz

Lubomír Jančařík a Hana Matelová zvládli první kolo dvouhry na mistrovství Evropy ve stolním tenisu ve Varšavě. Po velké bitvě neuspěl třetí z olympioniků pro Tokio Pavel Širuček, který prohrál 3:4 na sety s Vladimírem Sidorenkem z Ruska.

Jun 21

Finsko - Belgie 0:2, první místo jistil Lukaku a vlastní gól Hrádeckého

iDNES.cz / Sport

Belgičtí fotbalisté vyhráli i třetí zápas ve skupině B. V Petrohradě zdolali Finsko 2:0 a do osmifinále mistrovství Evropy jdou z prvního místa. Vlastní gól si dal brankář Hrádecký, druhou trefu přidal Romelu Lukaku.

Jun 12

Belgie - Rusko 3:0, neškodná sborná, Lukaku pálil dvakrát přesně

iDNES.cz

Celkem jednoznačný příběh. Ruskou reprezentaci srazily chyby v defenzivě a Romelu Lukaku, který udeřil hned dvakrát. Belgie ve svém první zápase na fotbalovém Euru zvítězila v Petrohradu 3:0 a vede skupinu B.

Jan 17

Příbram - Plzeň 0:0, další ztráta favorita, hosté nedali gól ani z penalty

iDNES.cz / Sport

I po startu ligového jara platí, že fotbalová Plzeň venku v aktuální sezoně vyhrála jen jednou. V 15. kole nedala gól v Příbrami, kde remizovala 0:0.

Jul 10

Francie - Belgie 1:0, finále mistrovství světa trefil hlavou Umtiti

iDNES.cz / Sport

Francouzští fotbalisté si potřetí zahrají o trofej pro vítěze světového šampionátu. V semifinále turnaje v Rusku zdolali Belgii gólem Umtitiho 1:0 a v neděli vyzvou lepšího ze souboje Chorvatsko - Anglie. Poražené čeká sobotní duel o třetí…

Jun 18

Belgie - Panama 3:0, všechny góly po půli, dva z nich obstaral Lukaku

iDNES.cz / Sport

Povinnost splněna. Belgičtí fotbalisté zahájili mistrovství světa vítězstvím 3:0 nad Panamou. Všechny góly dal tajný favorit celého turnaje ve druhém poločase.

Mar 21

Zaskočit dánského favorita. Házenkářky zabojují o mistrovství Evropy

iDNES.cz

Mají za sebou největší úspěch za poslední léta, teď se mohou české házenkářky po osmém místě na prosincovém mistrovství světa přiblížit postupu na další velký šampionát. Ve středu svěřenkyně trenéra Jana Bašného vyzvou Dánsko, největšího…

Sep 2

Bezbranní Češi podlehli na mistrovství Evropy španělským favoritům

iDNES.cz / Sport

Střet českých basketbalistů se soupeřem z jiné kategorie dopadl jednoznačně. Obhájci titulu ze Španělska na mistrovství Evropy vyškolili český výběr 93:56.

Apr 18

Krpálek před mistrovstvím Evropy: Mezi největší favority se nepočítám

iDNES.cz / Sport

Před sezonou přestoupil do nejvyšší kategorie nad 100 kilogramů. Na prvním turnaji skončil pátý, ten druhý v Antalyi už olympijský vítěz Lukáš Krpálek vyhrál. V sobotu ho čeká první vrchol sezony - mistrovství Evropy v polské Varšavě. „Sám…

Jun 25

Wales - Severní Irsko 1:0, rozhodl vlastní gól po centru Balea

iDNES.cz / Sport

Druhým čtvrtfinalistou fotbalového Eura je Wales. V britském souboji zdolal Severní Irsko díky vlastnímu gólu obránce McAuleyho, který si ve druhé půli srazil do sítě ostrý centr Garetha Balea.

Jun 18

Belgie - Irsko 3:0, Lukaku a spol. napravili zaváhání z prvního zápasu

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Belgie vstřelili na Euru první góly po šestnácti letech a jednoznačně přehráli Irsko 3:0. Po bezbrankovém prvním poločase se v duelu skupiny E dvakrát trefil Romelu Lukaku, třetí trefu přidal po pěkné akci záložník Axel Witsel.

Oct 10

Wales, Belgie a Itálie si zajistily postup na mistrovství Evropy

iDNES.cz / Sport

Fotbalová reprezentace Walesu poprvé v historii postoupila na mistrovství Evropy, i když tentokrát prohrála v Bosně. V předposledním kole kvalifikace si účast na závěrečném turnaji zajistily také Belgie a Itálie.