English

Předák bojovníků za svobodu: Jste křesťanští psi, vás je potřeba vyvraždit. Takové náboženství nemáme. Turecko do EU nepouštět!

ParlamentniListy.cz

ROZHOVOR O nedostatečné podpoře státu bývalým vězňům koncentračních táborů i o kašně s Rüdigerem od Frantze Metznera si ParlamentníListy.cz povídaly s Františkem Radkovičem, předsedou Českého svazu bojovníků za svobodu v Jablonci nad Nisou…

More from ParlamentniListy.cz

Feb 23

Ministr Rakušan: Žádné povinné přijímání migrantů, lepší ochrana hranic EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Paktu o migraci.

Mar 22

MZV: Ministři zahraničí EU dojednali dohodu o společném nákupu munice pro Ukrajinu

Ruská agrese na Ukrajině, především další vojenská podpora pro Ukrajinu s důrazem na munici, dále vývoj politické a ekonomické situace v Tunisku, další sankce vůči Iránu kvůli porušování lidských práv. To byla hlavní témata setkání…

Sep 9

Zastropujte cenu ruského plynu a je konec. Před jednáním ministrů EU padlo varování

ParlamentniListy.cz

Agentura Reuters uvádí, že maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó se postavil proti zastropování cen ruského plynu. Zdůraznil, že tento krok je proti maďarským zájmům. Příliš velké podpoře se tento nápad netěší ani v Německu.

Aug 26

Síkela chce svolat mimořádné jednání Rady ministrů zemí EU

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) na svém twiterovém profilu hovořil o tom, že jsme v energetické válce s Ruskem. I kvůli tomu by mělo být dle jeho názoru svoláno mimořádné jednání Rady ministrů zemí EU pro energetiku.

Jul 19

EU zahajuje přístupová jednání s Albánií a Severní Makedonií

Evropská unie oficiálně zahajuje přístupové rozhovory s Albánií a Severní Makedonií, oznámila to předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová po jednání s premiéry obou zemí a předsedou české vlády Petrem Fialou (ODS). Obě strany…

Jul 19

Ministerstvo zahraničí: Přístupová jednání EU se Severní Makedonií a Albánií

Ministr zahraničí Jan Lipavský zahájil za Evropskou unii 19. července mezivládní konference, kterými startují jednání se Severní Makedonií a Albánií o vstupu do EU.

Dec 22

Ministr Lipavský: Jednání zemí V4 a Turecka v Budapešti

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský se v úterý 21. prosince 2021 zúčastnil setkání ministrů zahraničních zemí Visegrádské skupiny a Turecka v Budapešti.

Dec 20

MZV: Ministr Lipavský se zúčastní jednání zemí V4 a Turecka v Budapešti

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský se 21. prosince 2021 zúčastní setkání ministrů zahraničních zemí Visegrádské skupiny a Turecka v Budapešti.

Jun 22

Ministr Toman: Jednání ve Slovinsku jako nastávající předsednické zemi EU jsou klíčová

Budoucí podoba Společné zemědělské politiky (SZP), priority Slovinska, poté co převezme od července předsednictví v Radě EU, a podpora včelařství. Tato témata projednal ministr Miroslav Toman s ministrem zemědělství, lesnictví a…

Oct 14

Ministr Brabec: Evropská rada varuje Turecko

ParlamentniListy.cz

Projev na 27. schůzi Senátu dne 14. 10. 2020, Informace vlády o výsledcích jednání Evropské rady, které se konalo ve dnech 1. - 2. října 2020.

Jul 8

Česká republika na jednání ministrů vnitra EU opět odmítla povinné kvóty

Dnes, 7. července 2020, se uskutečnilo neformální jednání ministrů vnitra EU. Místo původního plánovaného jednání v Drážďanech se kvůli koronavirové krizi zasedání uskutečnilo formou videokonference.

Feb 28

Okamura (SPD): Turecko už nehodlá bránit migrantům, kteří chtějí do EU

ParlamentniListy.cz

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření Turecka o migrantech

Oct 30

Ministr Hamáček: Turecko se bohužel od EU vzdaluje

Projev na 12. schůzi Senátu dne 30. 10. 2019, Balíček k politice rozšíření EU pro rok 2019.

Nov 28

MŠMT: Sport tématem jednání ministrů školství EU

V úterý 27. listopadu se náměstek pro řízení sekce EU a ESIF Václav Velčovský zúčastnil jednání ministrů pro sport v rámci Rady EU pro vzdělávání, mládež, kulturu a sport.

Nov 25

Ministr zahraničí Petříček uvítal dohodu EU o britské výstupní smlouvě

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) uvítal dnešní dohodu 27 zemí Evropské unie na podobě smlouvy o vystoupení Británie z bloku. Dohoda podle něj zabrání chaosu tvrdého brexitu, pro Česko je výhodná. Upozornil na to, že ještě bude třeba…

May 28

Rozvoral (SPD): Turecko bude diktovat EU, jinak umožní migrantům vstup

ParlamentniListy.cz

Přes Turecko přichází podle Evropské komise v současné době do Evropy devítinásobně více imigrantů, než jak tomu bylo oproti stejnému období loni.

Sep 13

Ministr Havlíček: Dohoda CETA prohloubí hospodářskou spolupráci mezi Evropskou unií a Kanadou

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 9. 2017 k návrhu, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Komplexní hospodářská a obchodní dohoda mezi Kanadou a Evropskou unií.

Mar 19

Spojené státy pochválily EU. Za dohodu s Tureckem

ParlamentniListy.cz

Evropská unie v pátek uzavřela s Tureckem dohodu o výměně uprchlíků. Spojené státy tento krok ocenily. Ve Washingtonu navíc slíbili větší podporu zemím, které uprchlická krize nejvíce trápí. Informuje o tom ČTK.

Mar 7

Jednání EU s Tureckem se chýlí ke konci. Zaplatíme prý tři miliardy euro

S různými očekáváními začal dnes v Bruselu mimořádný summit Evropské unie a Turecka k uprchlické krizi. Zatímco Unie chce od Ankary především závazek, že to bude hlavně ona, kdo zastaví další příliv uprchlíků na evropský kontinent, Turecko…

Sep 5

Ministr Orbánovy vlády: Situace kolem migrantů v Maďarsku je odrazem politiky EU

ParlamentniListy.cz

Vývoj událostí kolem uprchlíků v Maďarsku z poslední noci je důsledkem nefunkční evropské migrační politiky a nezodpovědných vyjádření některých evropských politiků. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó to dnes řekl novinářům v…