English

Cyklisté z Ústí zvládli dojet na kolech do Indie. Teď míří do Nepálu

Ústí nad Labem - Dokázali to. Zuzana Wurstová a Zbyněk Michal si splnili svůj sen a dojeli na kolech do Indie. Domů do Ústí se ale zatím nechystají, cestu si protáhnou, vyrazili na Nepál.

More from Deník.cz / Cestování

Nov 6

Česko, střecha Evropy. Odhalte tajemství pramenů, délky a ústí českých řek

Vltava, Labe, Odra, Morava a další. Slavné české řeky, které všichni znají, ale málokdo už přesně ví, kde pramení a kde jejich tok končí. Nebo třeba, která z řek je v Česku nejdelší. Nastal čas si v tom udělat jasno.

Aug 18

Na kole k Atlantiku. Díl dvacátý: Krajinou vybojovanou na vodě k ústí Labe

Velký letní cestopis Deníku s Lubošem Palatou pokračuje dvácátou částí. Ta je věnována blížícímu se konci celé cyklovýpravy.

Feb 15

Nižší riziko nákazy. Chorvatsko bude od úterý znovu v mírnější kategorii

Chorvatsko bude od úterý znovu patřit do seznamu červených zemí s vysokým rizikem, tedy druhé nejrizikovější kategorie. Na twitteru dnes o aktualizaci opatření ministerstva zdravotnictví informovalo ministerstvo zahraničí. Teprve dnes se…

Dec 2

Rebelující Rakousko umožní lyžování. Zdravotníci varují před ohnisky nákazy

Tento způsob zimy bude nejspíš poněkud nešťastný. Návštěvy během vánočních svátků se nedoporučují. S lyžováním na horách to také nevypadá růžově. A sněžit do Štědrého dne také nemá.

Oct 30

Lázně na Labi

Série #světovéČesko / Lázeňství ve Středočeském kraji má tradici už od 19. století, nicméně stejně jako u většiny českých lázní, i zde byly léčivé účinky pramenů známy mnohem dříve. Železité, uhličité a sirnoželezité prameny tu čarují už…

Sep 23

Chorvatsko jako urychlovač. Tamní turisté přispívají k šíření nákazy, píše list

Chorvatsko bylo jednou z mála evropských zemí, kterým se podařilo v květnu snížit počet nových případů covidu-19 na nulu. Nyní je příkladem, jak letní turismus spustil druhou vlnu nákazy zasahující většinu kontinentu, píše americký deník…

Aug 1

Vysoké riziko nákazy. Cestující z Rumunska čeká nově test, nebo karanténa

Lidé, kteří přicestují do Česka z Rumunska, se musí od pondělí hlásit příslušné krajské hygienické stanici a absolvovat test na covid-19, nebo podstoupit karanténu. ČTK o tom informovalo ministerstvo zdravotnictví. Nově budou mít povinnost…

Aug 4

Zvířata v zoo se chladí ve vodě. Slonice dostaly v Ústí stínící plachty

Panující horka připomínající africký kontinent nesužují pouze lidi, ale také zvířata. Své o tom vědí v zoologických zahradách v Ústí, Děčíně a v Liberci, kde chovatelé kvůli vedrům pečují o zvířata nad rámec obvyklého režimu.

May 7

Zatracovaný i vychvalovaný. Hotel Bohemia vítá hosty Ústí už půl století

Deník.cz

/FOTOGALERIE/ Ke kosmické lodi přirovnával Interhotel Bohemia v Ústí nad Labem spisovatel Vladimír Páral. Ve své době patřil k progresivním, moderním a zajímavým stavbám s výraznou architekturou.

May 6

V Ústí ožívá megalomanský plán nacistů, v Mariánské skále razili tunel

Deník.cz

Mohutné dveře vypadají, jako by vedly do sejfu Národní banky. Místo místnosti plné peněz ale René Růžička z Muzea civilní obrany v Ústí nad Labem pouští zájemce do tajemného labyrintu Mariánské skály v krajském městě. Dodnes místní…

Mar 21

Drážďany: Barokní perla na Labi

Desítky překrásných památek, muzeí, věhlasných restaurací i mostů protínajících Labe, ale také bláznivá umělecká pasáž, barokní park s botanickou zahradou a ZOO nebo nejstarší visutá lanovka na světě. To je pouze ochutnávka saské metropole.

Jun 23

Pohodová vyjížďka podél Labe z Pardubic na "Kuňku"

Během našeho dnešního cyklovýletu si můžete vychutnat hned pět zajímavých zastávek. Na trase dlouhé 19 kilometrů se vydáme od pardubického zámku podél malebné přírody povodí Labe až k Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou a zpět kolem…

Feb 9

Výletní loď vyjede na linku mezi Litoměřicemi a Ústím na apríla

Výletní loď, která v sezoně vozí turisty na lince mezi Litoměřicemi a Ústím, letos poprvé vyjede v sobotu 1. dubna. Poté bude jezdit každou sobotu, neděli a svátek.

Feb 4

Kuks opraví most přes Labe. Nový by byl příliš drahý

Kuks (Královédvorsko) - Rekonstrukce památky vyjde obec zhruba na šest milionů korun. Zasáhne i turistickou sezonu, práce totiž mají trvat rok.

Nov 29

VIDEO: Přes Labe ve Žlebu vás převeze nový přívoz

Dolní Žleb – Na Labe v Dolním Žlebu vypluje tento týden nový přívoz. Nahradí prám, který vozil cestující více než 42 let.

Nov 2

Cyklisté z Ústí zvládli dojet na kolech do Indie. Teď míří do Nepálu

Ústí nad Labem - Dokázali to. Zuzana Wurstová a Zbyněk Michal si splnili svůj sen a dojeli na kolech do Indie. Domů do Ústí se ale zatím nechystají, cestu si protáhnou, vyrazili na Nepál.

Jul 22

Komplikace pro řidiče: Z Děčína do Ústí pouze po levém břehu Labe

Děčínsko – Komplikace se spojením mají lidé na pravobřežní části Děčínska nad Děčínem. Do soboty je uzavřen železniční přejezd ve Valtířově, příští týden se přejezd uzavře na vjezdu do obce u pivovaru.

Jul 13

Cestovatelé z Ústí dojeli na kolech do Asie

Ústí nad Labem - Ústečtí cestovatelé Zuzka a Zbyňďa pokračují ve své cestě do Indie. V nohách už mají více než 2250 ujetých kilometrů.

Jul 12

Mladý rybář vylovil z Labe ve Svádově dvoumetrového sumce

Svádov - Sumec měřil 203 centimetrů a vážil asi 80 kilogramů.

Jul 2

Výletní loď opět brázdí Labe mezi Litoměřicemi a Ústím

Po dvouleté pauze ve středu lodní dopravce v Litoměřicích znovu zahájil pravidelné výletní plavby po Labi z Ústí nad Labem a zpět.