English

Syrský uprchlík byl svědkem útoku v Berlíně. Teď otevřeně promluvil

EuroZprávy.cz

Berlín – Ohledně šokujícího útoku na vánočních trzích v Berlíně se ví stále velmi málo. Deutsche Welle přineslo rozhovor se syrským uprchlíkem, který byl svědkem incidentu. K situaci se už vyjádřil i Trump.

More from EuroZprávy.cz

Jun 28

Policie objevila v Texasu v kamionu nejméně 46 mrtvých

Nejméně 46 mrtvých těl nalezla v pondělí večer místního času (v noci na dnešek SELČ) americká policie v kamionu na okraji texaského města San Antonio. Jejich smrt způsobilo horko. S odvoláním na šéfa místního hasičského sboru Charlese…

Apr 29

Německá policie provedla razii v Deutsche Bank

Němečtí vyšetřovatelé dnes provedli razii v Deutsche Bank kvůli jejímu možnému selhání v boji proti praní špinavých peněz. Podle zdrojů deníku Handelsblatt je do něj zapojen člen rodiny syrského prezidenta Bašára Asada.

Sep 27

Po útoku na bar v Mexiku zůstalo nejméně 11 mrtvých

Nejméně 11 mrtvých si vyžádalo přepadení baru ve městě Jaral del Progreso v centrálním Mexiku. Útočníci vtrhli do podniku a začali střílet, informoval dnes list Milenio s odvoláním na místní bezpečnostní úřady. Město Jaral del Progreso…

Aug 29

Německá policie rozpouští protest v Berlíně. Nepřišlo ani 20 tisíc lidí, dezinformátoři čekali miliony

EuroZprávy.cz

Policie v Berlíně rozpustila demonstraci odpůrců opatření proti šíření nového koronaviru, účastníci totiž nedodržovali dostatečné rozestupy a většina z nich neměla roušku. Zúčastnilo se jich podle policie méně lidí než bylo původně…

Jun 17

Útoky Tálibánu si v Afghánistánu vyžádaly nejméně 18 mrtvých

Ozbrojenci Tálibánu dnes zabili nejméně 18 příslušníků afghánských bezpečnostních sil při dvou útocích na kontrolní stanoviště na severu země. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AFP.

Nov 29

Útok v Británii: Nejméně pět mrtvých

Ozbrojené jednotky dnes zasahovaly v britské metropoli u incidentu na mostě London Bridge. Podle Sky News je na místě nejméně pět mrtvých.

Nov 28

Nejdřív se naučte německy! Berlín má problém kvůli migrantům v řadách policie

Nová šéfka Berlínské policejní akademie tvrdí, že noví policejní rekruti by měli zavřít učebnice angličtiny a místo toho si otevřít učebnice němčiny. Kvalita německého jazyka mezi zájemci o práci u polici je totiž často bídná, rekruti…

Jul 25

Útoky na Berlín? Německý ministr zahraničí Trumpa diplomaticky usadil

Berlín - Americký prezident Donald Trump v posledních týdnech nevybíravě útočil na Německo za jeho postoj k migraci či obchodování s USA a Ruskem. Šéf německé diplomacie dnes přes twitter vzkázal, že USA nejsou jen Trump a že zůstávají…

Dec 29

Útok na kostel v Egyptě: Nejméně deset mrtvých

Káhira - Deset lidí včetně útočníka zemřelo poté, co před kostelem na jihu Káhiry spustil palbu dosud neidentifikovaný muž. Informovala o tom agentura Reuters.

Dec 14

Německá policie zasahovala proti islamistům v Berlíně

Berlín - Německá policie dnes zasahovala na několika místech Berlína a ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. V případu jde o čtyři obviněné ve věku 18 až 21 let, které prokuratura vyšetřuje pro podezření z přípravy teroristického útoku a z…

Oct 31

Útok v New Yorku: Muž náklaďákem srážel lidi, nejméně 8 mrtvých. Podle svědků křičel Alláhu Akbar

New York – Newyorská policie dnes zasahovala na jihozápadě Manhattanu, informovala stanice NBCNews. Podle médií vjel nejprve řidič dodávky do pruhu pro cyklisty, kde zranil několik lidí. Zabil několik lidí a další zranil.

Apr 2

Lhala německá policie o útoku v Berlíně? Na veřejnost se dostaly překvapivé informace

Berlín – Na veřejnost se dostaly nové dokumenty, které naznačují, že policie věděla o teroristické hrozbě ze strany Tunisana Anise Amriho víc, než uváděla v oficiálních prohlášeních vydaných po útoku na berlínském vánočním trhu.

Mar 20

Pumový útok v Bagdádu si vyžádal nejméně 23 mrtvých

Bagdád - Nejméně 23 lidí dnes zahynulo v irácké metropoli Bagdádu při pumovém útoku, který byl spáchán pomocí automobilu.

Dec 22

Krvavý útok v Berlíně: Němečtí muslimové posílají do světa velmi ostrá slova

Berlín – V souvislosti s útokem v Berlíně se mluví o islámském teroru. I proto se obratem ozvala tamní muslimská komunita, která útok odsoudila. I my jsme němečtí občané, byl to útok i na nás, připomínají němečtí muslimové.

Dec 20

Masakr v Berlíně byl teroristický útok, tvrdí policie

Berlín - Němečtí vyšetřovatelé se domnívají, že řidič, který v pondělí na vánočním trhu v Berlíně najel do lidí a nejméně 12 jich zabil, navedl nákladní vůz do davu úmyslně. Policie to dnes ráno uvedla na twitteru.

Dec 20

TERORISTICKÝ ÚTOK v Berlíně: Uprchlík vjel náklaďákem do davu lidí na vánočních trzích, zabil nejméně devět lidí

EuroZprávy.cz

Berlín - Na berlínské třídě Kurfürsterdamm vjelo do davu lidí nákladní auto. Podle německých médií je na místě nejméně devět mrtvých a zhruba 50 zraněných. Útok má na svědomí údajně teroristická organizace Islámský stát. Podle listu Die…

Jul 23

Podle německé policie si střelba v Mnichově vyžádala 10 mrtvých

Mnichov - Střelba v obchodním centru Olympia na severozápadě Mnichova si vyžádala 10 mrtvých a 21 zraněných.

Jul 13

Sebevražedný útok v Iráku: Nejméně osm mrtvých

Bagdád - Při sebevražedném atentátu dnes v Bagdádu přišlo o život osm lidí. Atentátník najel s autem s výbušninami do policejního kontrolního stanoviště.

Jan 7

Masakr v Libyi: Nejméně 65 mrtvých při bombovém útoku na výcvikové středisko policie

EuroZprávy.cz

Tripolis - Při bombovém útoku na policejní výcvikové středisko v severolibyjském Zlitánu dnes zahynulo nejméně 65 lidí. Nálož byla nastražena v cisterně na vodu, se kterou přijel sebevražedný atentátník.

Dec 16

Česká a německá policie budou spolupracovat, Berlín dohodu schválil

Berlín - Vláda kancléřky Angely Merkelové dnes schválila návrh zákona, který má uvést do praxe česko-německou dohodu o policejní spolupráci. Smlouva zjednoduší pronásledování podezřelých řidičů přes hranice nebo umožní policejní zásah na…