English

Charlie Hebdo krutě žertuje, na titulce zesměšnil opatření po útoku v Berlíně

Berlín - Německá verze francouzského týdeníku Charlie Hebdo, který se znám svou nevybíravou ironií, dnes vyšla s kresbou, která zesměšňuje bezpečnostní opatření po pondělním útoku na vánoční trhy v Berlíně.

More from EuroZprávy.cz / Zprávy z domova

Apr 18

Bezdomovci pryč, uprchlíci pryč. Francouzská policie připravuje Paříž na olympijské hry

EuroZprávy.cz

Francouzská policie se snaží zbavit Paříž a jeho metropolitní oblast bezdomovců a nelegálních migrantů.

Jan 29

Obléhání Paříže začalo. Francouzští zemědělci naplnili hrozby a zablokovali metropoli

EuroZprávy.cz

Francouzští zemědělci zahájili v pondělí časově neomezené "obléhání" Paříže a zablokovali několik hlavních silnic v rámci svého protestu za lepší pracovní podmínky.

Jan 29

Zablokujeme celou Paříž, hrozí francouzští zemědělci. Policie se je chystá zastavit

EuroZprávy.cz

Organizace zastupující francouzské zemědělce v neděli pohrozila zablokováním Paříže na neurčito s cílem dosáhnout lepších pracovních a životních podmínek. Blokace by podle tamních médií měla začít v pondělí odpoledne.

Dec 3

Islamista v Paříži ubodal německého turistu, dalšího napadl kladivem

EuroZprávy.cz

V sobotu došlo v centru Paříže k útoku, při němž islámský útočník zabil turistu a další dva zranil. Uvedl to francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin, podle agentury AFP byl muž úřadům známý jako radikální islamista. Uvedl to server…

May 15

Rusko poslalo do vzduchu stíhačku, nad Baltem letěly francouzské a německé letouny

EuroZprávy.cz

Ruské ministerstvo obrany v pondělí povolalo do vzduchu stíhačku poté, co zaznamenalo francouzská a německá hlídková letadla letící směrem k ruskému vzdušnému prostoru. Podle agentury Reuters to uvedlo ministerstvo ve svém prohlášení.

Oct 10

Orbán jednal v Berlíně se Scholzem i Merkelovou

Maďarský premiér Viktor Orbán dnes v Berlíně jednal s německým kancléřem Olafem Scholzem. Tématem byla zejména ruská invaze na Ukrajinu, podrobnosti ale známé nejsou, neboť se nekonala jinak běžná tisková konference.

Sep 12

V Paříži začal odvolací soud se muži odsouzenými za napomáhání s útoky na Charlie Hebdo

V Paříži dnes začal odvolací soud se dvěma muži odsouzenými za napomáhání terorismu v souvislosti s útoky na redakci časopisu Charlie Hebdo a na židovský obchod Hyper Cacher z ledna 2015. Proti rozsudku se odvolali dva ze 14 lidí, které…

Aug 19

RECENZE: Satirické nahlédnutí do české společnosti aneb Hádkovi jdou ve stopách Vlastníků

Se snímkem Jiřího Havelky mají Hádkovi hodně společného. Podobně jako Vlastníci, Hádkovi se odehrávají na minimálním prostoru, v němž se ocitne několik diametrálně odlišných postav. Aktéři jsou nuceni spolu po určitou dobu přežít, a ještě…

Jun 7

Francouzský prezident Macron přijal v Paříži Fialu

EuroZprávy.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron a český premiér Petr Fiala se na dnešním večerním jednání v Elysejském paláci shodli na významu předsednictví Rady Evropské unie, které Česko převezme od Francie 1. července. Jednání s Macronem bylo…

May 5

Premiér Fiala se v Berlíně sešel s německým prezidentem Steinmeierem

Český premiér Petr Fiala se dnes odpoledne na berlínském zámku Bellevue sešel s německým prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem. Hlavními tématy jednání, jak Fiala předem avizoval, byly ruská invaze na Ukrajinu a česko-německé vztahy a…

Dec 29

Satirické události Petra Nutila: Vánoční apokalypsa

Skončily Vánoce a nový rok je za dveřmi. To ale neznamená, že se v té naší zemi nedějí věci. Tady je souhrn toho nejpodstatnějšího, co se událo za poslední dny.

Sep 26

Regionální volby v Berlíně: O vítězství se pere SPD se Zelenými

Regionální volby v Berlíně, které se dnes konaly spolu se spolkovými volbami, skončily těsným výsledkem. Odhady veřejnoprávní televize ZDF za vítěze voleb do berlínské Poslanecké sněmovny považují sociální demokracii (SPD), veřejnoprávní…

Aug 31

Na večírku nebo ve vlaku? V Berlíně se lze naočkovat úplně všude

Na večírku, na parkovištích před obchodními domy nebo třeba ve vlaku městské železnice S-Bahn nabízí Berlín očkování proti nemoci covid-19.

Aug 24

Zemřel Charlie Watts, bubeník legendárních Rolling Stones

EuroZprávy.cz

Ve věku 80 let dnes zemřel bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts. Uvedly to agentury s odvoláním na hudebníkova agenta Bernarda Dohertyho, podle kterého je Wattsův odchod ztrátou "jednoho z největších bubeníků své generace".

Aug 1

V Berlíně demonstrují stovky lidí proti koronavirovým opatřením

Stovky lidí se dnes vzepřely úřednímu zákazu a zamířily do ulic Berlína, aby vyjádřily nespokojenost s protikoronavirovými opatřeními německé vlády. Na některých místech se demonstranti střetli s policisty, napsala agentura AP.

Jul 22

Německé lékárny kvůli bezpečnostní mezeře přestaly vystavovat covidové pasy

Německé lékárny přestaly vystavovat certifikáty o očkování proti covidu-19. Německý list Handelsblatt totiž objevil bezpečnostní mezeru na serveru Německého svazu lékáren (DAV). Svaz dnes oznámil, že od středy lékárny v celém Německu po…

May 31

Německá policie prohledala letadlo Ryanair, které nečekaně přistálo v Berlíně

eurozpravy.cz

Na berlínském letišti v neděli večer neplánovaně přistálo letadlo společnosti Ryanair, které mířilo z Dublinu do Krakova. Stroj stojí na vzdáleném parkovacím stanovišti, kam přijelo několik policejních vozů.

Jan 11

Jak správně jíst hamburger? Díky tomuto triku se vám už nikdy nerozpadne v ruce

Fastfoodový boom pohltil celý svět, a zatímco dříve jste se "na stojáka" mohli cestou najíst tak nanejvýš v takzvaném mlíčňáku, dnes potkáte stánky s rychlým občerstvením na každém rohu. Hranolky a párky v rohlíku vystřídaly rychlé a…

Nov 20

V Berlíně zadrželi muže, který chtěl prodat Lennonovy věci

Berlín - Berlínská policie dnes zadržela muže (58), který se údajně pokoušel prodat deníky a další kradené věci z pozůstalosti Johna Lennona.

Aug 1

Evropa hledá způsob, jak se ochladit. Vyhněte se hamburgerům a pizze, radí vědci

Rozprašovače, vlažná sprcha před spaním, světlé oblečení... Všechny prostředky jsou dobré k tomu, abychom přežili vysoké teploty. Svou roli tu však hraje i to, co máme na talíři, píše francouzský deník Le Figaro.