English

Martin Prokop: Horečky a trénink

Auto.cz

Na druhý start na legendárním ročníku Rallye Dakar 2017 se chystá český jezdec Martin Prokop, který s rakouskou spolujezdkyní Ilkou Minor už otestovali speciál Ford F-150 Raptor, který si v týmu MP Sports získal přezdívku Shrek.

More from Auto.cz

Jan 21

Rallye Dakar 2019: Macík a Brabec už plánují další ročník

Auto.cz

Trojice Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve žlutém liazu vybojovala druhé místo v půlmaratonu na Rallye Dakar 2019.

Jan 17

Rallye Dakar 2019, cíl: Prokop nejúspěšnější Čech. Historické šesté místo!

Auto.cz

Posádka Martin Prokop a Jan Tománek (Ford) dokončila 41. ročník Rallye Dakar na šestém místě v kategorii automobilů.

Dec 28

Rallye Dakar 2019: Macík nechce zmatkovat a skákat

Auto.cz

Nejmladší český jezdec za volantem kamionu na Rallye Dakar 2019 Martin Macík má před sebou zajímavé výzvy. V dosud posledním dokončeném ročníku skončil na pátém místě.

Jan 24

Dakar 2018: Jak se na Dakaru čiští neskutečně zašpiněná auta?

Auto.cz

Každý den přijížděli účastníci jubilejního ročníku rallye Dakar do bivaku s auty, která po odjetých kilometrech byla k nepoznání špinavá. Stačil jeden průjezd korytem plným bahna nebo dunou plnou prachu či písku.

Jan 20

Dakar 2018: Macík bez předního skla

Auto.cz

Předposlední 13. etapa Rallye Dakar byla pro závodní týmy velice dlouhá. Posádky musely zdolat 927 kilometrů ze San Juan do posledního bivaku v Córdobě a cestou změřit síly na 368 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce.

Jan 14

Dakar 2018 – 8. etapa: Macík je na bedně

Auto.cz

Český jezdec kamionu Martin Macík (Liaz) dojel sedmý v osmé etapě 40. ročníku Rallye Dakar a v hodnocení kamionů se posunul na třetí místo. Skvělé sedmé místo v kategorii automobilů drží i nadále Martin Prokop (Ford Raptor F-150).

Jan 14

Dakar 2018 - Ohlasy po 7. etapě: Klymčiw po operaci

Auto.cz

Po dni volna v bolivijském La Paz se opět naplno roztočil závodní kolotoč letošního 40. ročníku slavné Rally Dakar.

Jan 12

Dakar 2018: Ohlasy po 6. etapě. Bylo to utrpení!

Auto.cz

Bolivijská metropole uvítala početnou kolonu účastníků jubilejního dakarského maratonu. Všechny dnes čeká vítaný den odpočinku.

Jan 10

Dakar 2018: Ohlasy po 4. etapě. České barvy prořídly...

Auto.cz

Ve čtvrté etapě jubilejního ročníku Rallye Dakar zase prořídlo startovní pole českých barev. Jak jsme již uvedli, s největší pravděpodobností skončil vinou potíží s technikou svého kamionu Aleš Loprais.

Jan 8

Dakar 2018 – 3. etapa: Klymčiw v bezvědomí, zářili Macík a Prokop

Auto.cz

Pilot kamionu Martin Macík byl díky čtvrtému místu v kategorii kamionů nejlépe umístěným Čechem ve třetí etapě čtyřicátého ročníku Rallye Dakar.

Jan 8

Dakar 2018: Ohlasy po 2. etapě. Byla pekelně náročná!

Auto.cz

Druhá etapa na Dakarské rallye byla pekelně náročná. Účastníci museli překonávat vysoké duny u peruánského města Pisco. Podle aktuálních informací ji zvládlo všech šestatřicet českých účastníků. Nabízíme vám jejich postřehy.

Jan 6

Pátá etapa Dakaru 2017: Macík řádil

Auto.cz

Posádka kamionu liaz Martin Macík, Michal Mrkva a František Tomášek byla v páté etapě Rallye Dakar 2017 nejlepší z českých účastníků soutěže. Ve zkrácené etapě obsadili čtvrté místo.

Dec 31

Martin Prokop: Horečky a trénink

Auto.cz

Na druhý start na legendárním ročníku Rallye Dakar 2017 se chystá český jezdec Martin Prokop, který s rakouskou spolujezdkyní Ilkou Minor už otestovali speciál Ford F-150 Raptor, který si v týmu MP Sports získal přezdívku Shrek.

Dec 20

České želízko v ohni pro Dakar 2017: Martin Prokop pojede s Fordem Raptor

Auto.cz

Prokopův pick-up pro Dakar 2017 je poháněn pětilitrovým osmiválcem z Mustangu. Uspěje?

Jan 26

Online rozhovor s Martinem Prokopem. Jak to bylo na Dakaru?

Auto.cz

Kolegové z redakce iSport připravují na dnešní odpoledne chat s účastníkem Dakaru a MS v rallye, Martinem Prokopem. Akce vypukne už ve dvě hodiny!

Jan 10

Rallye Dakar 2016: Jak je to s penalizacemi na Dakaru?

Auto.cz

Na facebooku pan Jaroslav Joklík, několikanásobný účastník Dakaru v kabině kamionu Liaz nasdílel článek, ve kterém tohle téma rozvedl Tomáš Kocanda, publicista, který deset let podrobně sleduje kategorii motocyklů na Rallye Dakar a…

Jan 10

Dakar živě: Martin Kolomý popisuje nehodu v sedmé etapě (rozhovor)

Auto.cz

Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing se kvůli nehodě v sedmé etapě propadl na celkové sedmnácté místo letošního Dakaru. Vyzpovídali jsme jej po dojetí do bivaku v argentinské Saltě.

Jan 9

Dakar živě: Kolomý si v šesté etapě připomněl těžkou nehodu, Macík se v závěru nudil

Auto.cz

Šestá etapa Dakaru byla okružní a pro kamiony představovala pouze 295 kilometrů. V bivaku jsem vyzpovídal české jezdce.

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Kolomý si o jedno místo polepšil, Loprais je čtvrtý

www.auto.cz

Českým jezdcům se v deváté etapě Rallye Dakar dařilo. Nejlepším motorkářem byl opět Klymčiw, který dojel devatenáctý. Loprais se udržel na čtvrtém místě, Kolomý si o jednu příčku polepšil a je průběžně sedmý.

Jan 9

Exkluzivně: Online chat s českými jezdci Rallye Dakar, pište dotazy

www.auto.cz

V pondělí 12. ledna mají jezdci na Dakaru den volna. My toho využijeme a uspořádáme s nimi online chat. Mezi Prahou a Iquique v Chile.