English

Trofej je nádherná, ve Wimbledonu bych se nezlobila za další, řekla po titulu Kvitová

iROZHLAS

Návrat Petry Kvitové na kurty vzbudil emoce. Teď má i titul. „Nezlobila bych se, kdybych další trofej přidala ve Wimbledonu,“ usmívala se po finále v anglickém Birminghamu sedmadvacetiletá tenistka.

More from iROZHLAS

Jul 10

Dvojnásobná vítězka Kvitová vypadla ve Wimbledonu. Ve dvouhře zůstává z českých zástupců Vondroušová

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová ani Jiří Lehečka se do čtvrtfinále tenisového Wimbledonu neprobojovali. Dvojnásobná vítězka turnaje Kvitová podlehla loňské finalistce Uns Džábirové z Tuniska jasně 0:6, 3:6. Ve dvouhře zůstala v turnaji z českých zástupců už…

Jul 7

Vondroušová je první českou osmifinalistkou Wimbledonu, do třetího kola se probojovala Kvitová

iROZHLAS / Sport

Tenistka Markéta Vondroušová se stala první českou osmifinalistkou letošního Wimbledonu a může se utkat s Marií Bouzkovou, kterou čeká duel s Francouzkou Caroline Garciaovou. Vondroušová porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 6:1, 7:5 a znovu…

Jun 21

Kristýna Plíšková další české derby nezvládla, o finále si v Birminghamu zahraje Strýcová

iROZHLAS / Sport

Tenistka Barbora Strýcová porazila na trávě v Birminghamu v českém souboji Kristýnu Plíškovou 6:2, 6:4 a v přípravě na Wimbledon si zahraje o finále. Plíšková, jež do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, naopak po překvapivém vyřazení…

Apr 26

Petra Kvitová bude znovu světovou dvojkou, o finále v Istanbulu si zahrají Strýcová s Vondroušovou

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová porazila ve čtvrtfinále ve Stuttgartu Lotyšku Sevastovovu a kromě postupu do semifinále má i jistý post světové dvojky. V Istanbulu se do semifinále dostaly Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová. Čeká je vzájemný zápas.

Mar 21

Tenistky Petra Kvitová ani Karolína Plíšková nepomůžou českému týmu ve fedcupové baráži

iROZHLAS / Sport

České tenistky se budou zachraňovat mezi elitou ve Fed Cupu bez svých největších hvězd. Aktuální světová dvojka Petra Kvitová ani sedmička Karolína Plíšková neplánují nastoupit v baráži proti Kanadě. Neúčast obou hvězd potvrdil mluvčí…

Feb 19

Český souboj v Dubaji. Petra Kvitová postoupila přes Kateřinu Siniakovou do osmifinále

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová vydřela při návratu na turnaj v Dubaji po třech letech postup do osmifinále. Druhá nasazená hráčka porazila ve druhém kole krajanku Kateřinu Siniakovou 6:7, 6:4 a 6:4 po dvou hodinách a 34 minutách.

Jan 24

Petra Kvitová: Finále je neskutečný výsledek, ale turnaj ještě nekončí

iROZHLAS

Petra Kvitová poprvé po zranění ruky postoupila do finále grandslamového turnaje. V Melbourne vyřadila Američanku Collinsovou a pak čekala, kdo se stane její finálovou soupeřkou.

Jan 23

Petra Kvitová je ve finále Australian Open. Američanku Collinsovou vyprovodila kanárem

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová postoupila na úvodním grandslamu sezony do boje o titul. V semifinále v Melbourne porazila Američanku Dannielle Collinsovou 7:6, 6:0 a čeká na soupeřku, kterou může být Karolína Plíšková.

Jul 3

‚Jsem šťastná, když můžu hrát na trávě.‘ Petra Kvitová rozehraje proti Sasnovičové svůj dvanáctý Wimbledon

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová vstoupí zápasem proti Bělorusce Aljaksandře Sasnovičové do svého nejoblíbenějšího turnaje. Ve Wimbledonu získala už dvakrát titul, ale vztah k nejslavnějšímu grandslamu si musela postupně vybudovat.

Jul 1

Petra Kvitová je českou jedničkou, před Wimbledonem vystřídala Plíškovou na 7. místě

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová je staronovou českou jedničkou ve světovém žebříčku WTA. Na sedmém místě vystřídala Karolínu Plíškovou, která neobhájila na turnaji v Eastbourne body za loňský titul a v novém pořadí tenistek o jednu pozici klesla.

Jun 24

Páté finále, pátý triumf. Petra Kvitová ve finále v Birminghamu přehrála Rybárikovou

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová získala už pátý turnajový titul v sezoně. Ve finále v Birminghamu otočila zápase se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a za dvě hodiny vyhrála 4:6, 1:6 a 2:6.

Jun 23

Páté finále v sezoně. Petra Kvitová si zahraje o titul v Birminghamu

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová si na trávě v Birminghamu zahraje popáté v sezoně finále turnaje WTA Tour. Nasazená čtyřka porazila v dnešním semifinále 6:3, 6:2 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou.

Jun 22

Český úspěch v Anglii. Do semifinále v Birminghamu postoupily Petra Kvitová i Barbora Strýcová

iROZHLAS / Sport

České tenistky Petra Kvitová a Barbora Strýcová na turnaji WTA v Birminghamu postoupily do semifinále. Strýcová vyřadila Ukrajinku Curenkovou, která zápas za stavu 7:5 a 3:0 skrečovala, a poprvé v sezoně se dostala na turnaji mezi nejlepší…

Feb 3

Petra Kvitová porazila ve třech setech Görgesovou a na petrohradském turnaji se představí ve finále

iROZHLAS / Sport

Česká tenistka si zahraje poprvé ve finále od loňského července na okruhu WTA. Kvitová porazila v semifinále petrohradského turnaje Julii Görgesovou ve třech setech 7:5, 4:6 a 6:2.

Oct 6

Petra Kvitová dál drtí české soupeřky. V Pekingu porazila Strýcovou a je v semifinále

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová vyhrála 24. zápas nad českou soupeřkou v řadě. Ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu porazila Barboru Strýcovou ve dvou setech a postoupila do semifinále.

Aug 28

Češky vstoupily do US Open. Petra Kvitová i Kristýna Plíšková jsou ve druhém kole

iROZHLAS / Sport

Pro tři české tenistky začalo US Open už po sedmnácté hodině. Na kurtech ve Flushing Meadows o postup do druhého kola bojovaly Petra Kvitová, Kristýna Plíšková a Tereza Martincová. První dvě jmenované své utkání zvládly, nejmladší…

Jun 25

Kvitová otočila finále v Birminghamu. Po návratu od zranění slaví svůj první titul a dvacátý celkově

iROZHLAS

Po návratu na kurty vyhrála první turnaj. Tenistka Petra Kvitová otočila ve finále v anglickém Birminghamu zápas proti Australance Ashleigh Bartyové.

Jun 24

Petra Kvitová si zahraje první finále od zranění, Šafářová musela v Birminghamu vzdát

iROZHLAS / Sport

Lucie Šafářová musela kvůli zranění stehenního svalu skrečovat svůj souboj proti Petře Kvitová za stavu 6:1 a 1:0. Ve finále se Kvitová potká buď Garbiňe Muguruzaovou, nebo Ashleigh Bartyovou.

Jun 8

Petra Kvitová zahájí travnatou část sezony v Birminghamu. Od pořadatelů dostala divokou kartu

iROZHLAS / Sport

Druhým turnajem pro vracející se tenistku bude v Birminghamu na trávě. Tam začne svou přípravu na Wimbledon, který už dvakrát dokázala ovládnout.

May 2

Petra Kvitová je o krok blíž návratu, už trénuje s raketou

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová začala po vážném zranění a operaci levé ruky z prosincového přepadení s tenisem. První údery na kurtu zkoušela v Monte Carlu, ale o návratu do turnajů zatím nemluví.