English

Jižní Korea bude mít Hyperloop, cestování zkrátí ze 3 hodin na 20 minut

Živě.cz

Technologie Hyperloopu zahrnující kapsli uvnitř trubice s nízkým tlakem a elektromagnetickou levitací, která se dokáže pohybovat rychlostí přes 1 220 km/h, představil před několika lety sám Elon Musk. Nápad díky uvolněným patentům nyní…

More from Živě.cz

Apr 27

Elon Musk chce vybudovat podzemní hyperloop. Byl by imunní vůči povrchovým povětrnostním podmínkám

Živě.cz

Elon Musk na Twitteru uvedl, že jeho společnost Boring Company se v nadcházejících letech pokusí vybudovat funkční hyperloop.

Apr 27

Elon Musk je to nejlepší i nejhorší, co se Twitteru mohlo přihodit (komentář)

Živě.cz

Musk má šanci z Twitteru konečně udělat prosperující síť

Aug 16

Elon Musk: „Každá Starship by mohla cestovat na Mars tucetkrát.“

Živě.cz

Není žádným tajemstvím, že připravovaná kosmická loď Starship bude znovupoužitelná. Nyní Elon Musk uvedl, že každá jedna by teoreticky mohla letět na Mars až dvanáctkrát.

Aug 5

Elon Musk nechtěl mít v Modelu Y volant. Hádal se kvůli tomu se svými inženýry

vtm.zive.cz

CEO Tesly Elon Musk měl během vývoje Modelu Y obrovské neshody se svými inženýry. Alespoň to plyne z nové knihy Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century, jejímž autorem je reportér Tim Higgins.

Jul 28

Elon Musk naznačil, že lidstvo by k vývoji superpokročilé umělé inteligence mohl nutit parazit

vtm.zive.cz

Elon Musk na Twitteru nedávno zareagoval na příběh National Geographic o tom, jak běžný parazit Toxoplasma gondii zřejmě způsobuje, že hyeny ztrácejí strach ze lvů i jiných predátorů.

Jul 19

Bude Cybertruck propadákem? Elon Musk se o to nestará

vtm.zive.cz

Elektromobil Cybertruck má řadu fanoušků, kteří už se nemohou dočkat, až se konečně začne vyrábět. Jiní však jeho atypický design kritizují a pochybují o tom, že se bude dobře prodávat.

May 31

Elon Musk: „Booster Super Heavy by mohl disponovat až 32 motory Raptor.“

vtm.zive.cz

Booster Super Heavy určený pro kosmickou loď Starship by mohl disponovat až 32 motory Raptor. Plyne to z nedávných vyjádření Elona Muska, na něž upozornil server Teslarati.

Apr 29

Elon Musk: „SpaceX by mohla pomoct zprovoznit orbitální observatoře.“

Živě.cz

Elon Musk během rozhovoru s výborem National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine navrhl nový způsob jak vyřešit problémy, které astronomům způsobují satelity Starlink. A je opravdu zajímavý.

Jan 16

Elon Musk: Tesly budou brzy mluvit na lidi

Živě.cz

Generální ředitel Tesly Elon Musk v sobotu na Twitteru zveřejnil video, v němž Model 3 kohosi vybízí, ať do něj naskočí. „Pokud budete chtít, Tesly budou brzy mluvit na lidi. Je to skutečné,“ komentoval ho.

Aug 14

Elon Musk: „Výstavba města na Marsu by mohla stát až 10 bilionů dolarů.“

Živě.cz

O tom, že případná výstavba města na jakékoliv planetě vzdálené stovky milionů kilometrů bude pořádně drahá, nemůže být sporu. Přesnější částku je obtížné odhadnout, nicméně Elon Musk se o to pokusil v souvislosti se svými plány kolonizace…

Jul 29

ELONOVINKY: Elon Musk slíbil 10 km dlouhý vakuový tunel pro hyperloop

Živě.cz

Hyperloop je název pro futuristický systém dopravy prostřednictvím tubusů, ve kterých se vysokou rychlostí prohánějí přepravní kapsle s cestujícími či nákladem. Myšlenku nastínil před pár lety Elon Musk s tím, že ji dává k dispozici…

Jul 19

Elon Musk zůstává optimistický: „Na Měsíci můžeme přistát za necelé dva roky.“

Živě.cz

Jak jsme již psali, připravovaná mise Artemis se potýká s velkými problémy. Možnost, že by se američtí astronauti vrátili na Měsíc do roku 2024, momentálně vypadá značně nepravděpodobně. Elon Musk si však zachovává svůj optimismus.

Aug 2

Vědci říkají, že Mars zatím terraformovat nemůžeme. Elon Musk je ale přesvědčen o opaku

Živě.cz

Z výsledků nové studie sponzorované NASA plyne, že terraformace Marsu je nemožná – tedy minimálně za předpokladu, že by měla být prováděna pomocí současných technologií.

Jul 18

Elon Musk, inženýři z Googlu i Češi slíbili, že nevyrobí terminátora

Živě.cz

Elon Musk, zakladatelé laboratoře DeepMind (Google), čeští GoodAI a stovky dalších firem, organizací a akademiků podepsali prohlášení Lethal Autonomous Weapons Pledge.

May 15

ELONOVINKY: Jak Elon Musk vylepšil svou raketu, aby mohla startovat dvakrát denně

Živě.cz

Raketa Falcon 9 společnosti SpaceX se dočkala výrazného vylepšení

Jan 26

Elon Musk chce prodávat plamenomet. Proč? Protože může

Živě.cz

Kromě Tesly, SpaceX nebo Hyperloopu je jedním z projektů Elona Muska rovněž The Boring Company. Ta se zaměřuje na vybudování infrastruktury tunelů, které by usnadnily městskou dopravu. Vedle toho má ale na svědomí rovněž netradiční…

Jun 7

Hyperloop One se pochlubil devítkou míst v Evropě, kde možná postaví první spoj

Živě.cz

Hyperloop One, první dopravní startup, který by rád zrealizoval vizi Elona Muska rychlé dopravy pomocí kapslí pohybujících se uvnitř obřího tubusu, zveřejnil seznam potenciálních cest v Evropě.

Feb 8

Elon Musk má v plánu do budoucna postavit elektrický tryskáč

Živě.cz

Ať už se jedná o elektromobily nebo Hyperloop, ve všech případech hraje hlavní roli elektřina, která je podle Elona Muska jedinou správnou cestou do budoucna. Zatímco ale Tesla Motors masivně spoléhá na elektřinu, společnost SpaceX využívá…

Nov 25

Elon Musk: žádné „revoluční“ baterie nejsou použitelné

Živě.cz

* Elon Musk prozradil reálnou situaci s bateriemi a jejich budoucností ** Tesla je největším odběratelem baterií na světě ** Hlavním cílem je snížení ceny za baterii

Jun 13

Zahrajte si hru, kterou Elon Musk naprogramoval ve 12 letech

Živě.cz

Elon Musk se nyní soustředí na projekty, které zahrnují elektrické automobily, rozšíření solárních panelů, lety do vesmíru a v nejnovějším případě i systém satelitů kolem celé planety . Začínal ale poměrně skromně jako programátor. …