English

Koncern VW chce víc odlišit Volkswagen, Seat a Škodu. Prý si teď konkurují

Deník.cz / Auto

Tři největší značky koncernu VW už by si v budoucnu nemusely tolik „lézt do zelí“. Od vedení skupiny totiž zazněl plán, který by postupně od sebe více odlišil vozy od Volkswagenu, Seatu a české Škody. Pro každou značku se tak má nyní…

More from Deník.cz / Auto

May 14

České ceny Hyundai i30 po faceliftu. Pořád normální auto za normální peníze

Deník.cz / Auto

V březnu odhalil Hyundai drobnou modernizaci modelu i30. V moravských Nošovicích vyráběný bestseller korejské značky dostal pozměněný vzhled, vylepšenou výbavu a konektivitu, teď ovšem přichází ta podstatná informace – kolik za vylepšený…

Oct 20

Auto je naše právo. Nová asociace chce hájit zájmy českých řidičů

Deník.cz / Auto

Omezení mobility znamená omezení osobní svobody. Tak zní ve zkratce filozofie nové organizace Asociace řidičů osobních automobilů (AŘOV), která letos zahájila svou činnost v České republice.

Apr 23

Škoda zaštítí koncern VW také v jihovýchodní Asii. Továrnu staví ve Vietnamu

Deník.cz / Auto

Místo vznikajícího závodu na montáž vozů Škoda navštívil také premiér České republiky Petr Fiala.

Dec 19

Škoda čtyři novinky, VW šest. Co ještě chystá na rok 2023 německý koncern?

Deník.cz / Auto

Hlavní příval nových a modernizovaných aut koncernu Volkswagen nastane ve druhém pololetí roku 2023.

Aug 16

Nejmenší české auto je pohledné, ale docela pomalé: Test Toyoty Aygo X

Deník.cz / Auto

Malých aut je na trhu již pomálu. Koncern Volkswagen i další evropské značky tento segment vyklízejí, takže zájemce se musí poohlédnout po modelech asijských značek. K těm zajímavým patří v Česku produkovaná Toyota Aygo X, u které se…

Jul 21

Volkswagen Brouk (asi) definitivně skončil. Tohle auto má výrazné "české" kořeny

www.denik.cz

Po osmdesáti letech a pěti měsících zřejmě definitivně skončila éra vozu, který patří mezi největší milníky automobilové historie. Poslední Volkswagen Beetle sjel z výrobní linky v Mexiku a zamířil do muzea.

Jul 23

Kdo je Mike Manley, nový šéf koncernu Fiat-Chrysler?

Deník.cz / Auto

Z důvodu výrazného zhoršení zdravotního stavu Sergia Marchionneho byl s okamžitou platností do funkce povolán Brit Mike Manley.

Jul 2

Zakladatel Smartu měl i českou krev. Výroba miniautíček začala před 20 lety

Deník.cz

Nicolas Hayek byl vizionář, který se výrazným způsobem zapsal jak do dějin hodinářského, tak i automobilového průmyslu. Výroba vozů Smart nakonec odstartovala na počátku července roku 1998

Jun 22

Škoda nově zodpovídá za aktivity koncernu VW v Indii. Chystá pro ni levné auto

Deník.cz / Auto

Česká automobilka Škoda Auto přebírá zodpovědnost za aktivity koncernu Volkswagen v Indii. Cílem tohoto projektu, který dostal označení „India 2.0“, je podle Škody dlouhodobé posílení pozice koncernu Volkswagen na tomto významném růstovém…

Mar 23

Seat představí každého půl roku nové auto. Chystá i elektromobil

Deník.cz / Auto

Vedení španělského Seatu se v rámci každoroční tiskové konference rozpovídalo o plánech značky do budoucna. Máme se prý těšit celou řadu nových modelů a rovněž nový elektromobil s dojezdem až 500 km.

Feb 4

FRM je české auto opředené záhadou. Vůz zmizel, když tvůrce prchal před nacisty

Deník.cz / Auto

Kdyby nebylo války, všechno by bylo jinak. Třeba bychom dnes jezdili vozy značky FRM. Právě vývoj a plánovanou sériovou výrobu tohoto českého automobilu s aerodynamickým tvarem totiž přerušila druhá světová válka. Kdoví, jak by nakonec…

Nov 30

TEST: Nový Seat Arona je sympatické auto. Má prostorný interiér a hezky se řídí

Deník.cz / Auto

Po Atece a nové Ibize je Arona dalším Seatem, který naznačuje, co čekat od jedné z připravovaných novinek české automobilky Škoda. Tak jaká Arona je?

Oct 14

Koncern VW chce víc odlišit Volkswagen, Seat a Škodu. Prý si teď konkurují

Deník.cz / Auto

Tři největší značky koncernu VW už by si v budoucnu nemusely tolik „lézt do zelí“. Od vedení skupiny totiž zazněl plán, který by postupně od sebe více odlišil vozy od Volkswagenu, Seatu a české Škody. Pro každou značku se tak má nyní…

Aug 6

Škoda 1100 OHC Coupé mohla být "českým Jaguarem". Skončila ale neslavně

Deník.cz / Auto

Kromě hrstky notoricky známých škodováckých kupé najdeme v historii domácí značky i pár kousků, o nichž se dnes už moc nemluví. Mezi tyto rarity patří i elegantní Škoda 1100 OHC Coupé.

Mar 31

V Přerově postavili létající "auto". Už jezdí po českých silnicích, podívejte se

Deník.cz

O stroji, který by spojil výhody auta a letadla, snilo a sní mnoho konstruktérů. Jedné české firmě se právě takové vozidlo povedlo vyrobit.

Jan 1

Česká anketa Auto roku má pět finalistů. Podívejte se

Deník.cz / Auto

O titul Auto roku 2017 se v Česku utkají Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca, Škoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan a Volvo V90. Motorističtí novináři a veřejnost je vybrali z 27 vozů, které byly do 23. ročníku ankety navrženy.

May 31

Seat Ateca má české ceny. Se základním tříválcem stojí přes půl milionu

Deník.cz / Auto

První SUV španělské automobilky Seat, která patří pod koncern Volkswagen, už zná svoje české ceny. Platí to alespoň v případě dvou nejvyšších linií, později totiž bude Ateca k dispozici i v dalších výbavách.

May 27

Seat potvrdil SUV velikosti Ibizy. Podobné auto nabídne i Škoda

Deník.cz / Auto

Španělská automobilka Seat by už příští rok měla představit svoje druhé SUV. Po modelu Ateca, který se začne vyrábět ještě letos v závodě české Škody Auto v Kvasinách, tak brzy dorazí menší vůz, který bude příbuzný s příští generací Ibizy.

May 12

Škoda Fabia Combi přišla o konkurenta. Seat přestane vyrábět Ibizu ST

Deník.cz / Auto

Malé kombíky v posledních letech pomalu vymírají. Lidé místo nich chtějí spíše crossovery a kompaktní SUV a výrobci jim samozřejmě vycházejí vstříc. Naposledy malé kombi "zařízl" španělský Seat, který přestane vyrábět model Ibiza ST.

Mar 2

Video z Ženevy: Prohlédněte si Škodu VisionS a novinky koncernu Volkswagen

Deník.cz / Auto

Česká automobilka Škoda Auto se na autosalonu v Ženevě vytáhla pohlednou studií VisionS, která naznačuje, jak bude vypadat její chystané velké SUV. Současně však poodhaluje, jaké technologie se v budoucích škodovkách objeví.