English

Prospal před semifinále: Rusové mají slabiny. Potřebujeme totální nasazení a sebeobětování

iROZHLAS / Sport

České hokejisty čeká semifinálový zápas turnaje proti Olympijským sportovcům z Ruska. Favority turnaje už dokázali porazit Slováci, i z toho čerpali čeští trenéři při tvorbě taktiky.

More from iROZHLAS / Sport

Feb 23

Rusové se na olympijské hry nevrátí. Soud ve švýcarském Lausanne zamítl odvolání ruského výboru

iROZHLAS / Sport

Sportovní arbitrážní soud (CAS) zamítl odvolání Ruského olympijského výboru proti pozastavení členství v Mezinárodním olympijském výboru (MOV) kvůli začlenění svazů z anektovaných ukrajinských území. Soud o tom v pátek informoval na svém…

Nov 6

Rusové se odvolali k arbitrážnímu soudu. Nesouhlasí se stopkou v Mezinárodním olympijském výboru

iROZHLAS / Sport

Ruský olympijský výbor se odvolal ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne proti pozastavení členství v Mezinárodním olympijském výboru. Soud o tom v pondělí informoval na svém webu.

Dec 18

Čeští hokejisté prohráli pátý zápas v sezoně, domácí Rusové jim nastříleli pět branek

iROZHLAS / Sport

Čeští hokejisté podlehli na Channel One Cupu v Moskvě domácímu Rusku 2:5 a prohráli i pátý zápas v této sezoně. Týmu kouče Filipa Pešána se nevydařil vstup do utkání a v 15. minutě prohrával už 0:3. Závěrečné vystoupení na generálce před…

May 21

Porážka na úvod. Čeští hokejisté celý zápas dotahovali, Rusové rozhodli gólem v samém závěru

iROZHLAS

Čeští hokejisté prohráli úvodní utkání na mistrovství světa v Rize s Ruskem 3:4. Sborná v duelu třikrát vedla, Češi dokázali pokaždé odpovědět, ale v čase 59:41 po zaváhání českého výběru rozhodl útočník Michail Grigorenko.

May 18

Česko má poprvé nejlepšího hokejistu v Rusku. Jaškina vyhlásili nejužitečnějším hráčem KHL

iROZHLAS / Sport

Reprezentační útočník Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva byl jako první český hokejista vyhlášen nejužitečnějším hráčem základní části Kontinentální ligy. Sedmadvacetiletý křídelník získal ocenění Zlatá hokejka hned ve své premiérové sezoně v…

May 23

Fischer o USA: Zajímavě postavený tým s ofenzivní silou. Favority turnaje jsou ale Rusové

iROZHLAS / Sport

Dva týmy s hráči z NHL proti sobě na evropském kluzišti ve čtvrtfinále mistrovství světa. Tak to bude vypadat po čtvrté hodině v Bratislavě, kdy proti sobě nastoupí Rusko a Spojené státy. Na světovém šampionátu se v hale pohybuje muž,…

Jun 20

‚Fantastický večer, fantastický šampionát v Rusku!‘ Rusové slavili vítězství nad Egyptem po celé zemi

iROZHLAS / Sport

Rusové v úterý porazili na domácím mistrovství světa ve fotbale Egypt 3:1 a připsali si už druhou výhru ze dvou zápasů. Utkání se hrálo v Petrohradě, ale výhru lidé bouřlivě slavili po celém Rusku.

Feb 21

České hokejisty čekají v semifinále Rusové, sborná porazila Norsko 6:1

iROZHLAS / Sport

Česká hokejová reprezentace se v pátečním semifinále olympijského turnaje utká s Olympijskými sportovci z Ruska. Rozhodlo o tom druhé čtvrtfinále, ve kterém sborná přehrála Norsko jednoznačně 6:1.

Feb 17

Slovenští hokejisté podlehli Slovinsku, Rusové porazili USA

iROZHLAS / Sport

Hokejisté Slovenska na olympijském turnaji v Pchjongčchangu prohráli se Slovinskem 2:3 po samostatných nájezdech a ve skupině B skončí na posledním místě. Tým olympijských sportovců z Ruska porazil Američany hladce 4:0.

Feb 5

Omilostnění Rusové v Pchjongčchangu závodit nebudou, Mezinárodní olympijský výbor je odmítl pozvat

iROZHLAS / Sport

Mezinárodní olympijský výbor neumožní skupině 13 sportovců a dvou trenérů účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu. I přes zrušení trestu arbitráží je do Koreje nepozve.

Feb 4

Tlak na Rusy bude stále stejný, shodují se čeští hokejisté před olympijským turnajem

iROZHLAS / Sport

Na posledních třech olympijských hrách nedokázalo Rusko získat medaili z hokejového turnaje. Už před začátkem her v Pchjongčchangu je jasné, že čekání se minimálně o další čtyři roky protáhne. Ruští hokejisté budou totiž letos nastupovat…

Jan 25

I přes doping a bez hráčů z NHL jsou Rusové favority olympijského turnaje, předvídá komentátor Záruba

iROZHLAS / Sport

Hokejový turnaj na olympiádě v korejském Pchjongčchangu bude výrazně jiný než v minulosti. Předně na něm nebude Rusko kvůli dopingovému skandálu reprezentovat legendární sborná, ale tým pod hlavičkou „olympijských sportovců z Ruska“.

Dec 5

Rusové se mohou zúčastnit olympijských her v Pchjongčchangu, startovat budou pod neutrální vlajkou

iROZHLAS

Ruským sportovcům dovolil Mezinárodní olympijský výbor startovat na olympijských hrách v Pchjongčchangu pouze pod neutrální vlajkou. Rozhodl o tom výkonný výbor MOV, který kvůli dopingovému skandálu suspendoval Ruský olympijský výbor. Při…

May 18

Čeští hokejisté na mistrovství světa končí. Ve čtvrtfinále podlehli Rusku 0:3

iROZHLAS / Sport

Čeští hokejisté na mistrovství světa končí. Ve čtvrtfinále podlehli Rusku 0:3. Vítěznou branku zaznamenal v první třetině Dmitri Orlov.

Apr 30

Čeští hokejisté v generálce před MS na výhru nedosáhli. Rusku podlehli v penaltovém rozstřelu

iROZHLAS / Sport

Čeští hokejisté v generálce před blížícím se mistrovstvím světa na výhru nedosáhli, když v Českých Budějovicích podlehli Rusku 3:4 po nájezdech.

Jan 26

Rusové odsuzují českou biatlonovou krásku. Koukalová čelí na síti nadávkám

iROZHLAS / Sport

Mezi fanoušky patří Gabriela Koukalová k oblíbeným biatlonistkám. Poté, co podpořila své kolegy v tažení proti ruskému dopingu, se však pod jejím příspěvkem na sociální síti objevilo hned několik nenávistných komentářů v azbuce.

Aug 23

Sportovní arbitráž potvrdila vyloučení Ruska z paralympiády. Podlé, nelidské, protiprávní, reagují Rusové

iROZHLAS / Sport

Mezinárodní sportovní arbitráž CAS potvrdila vyloučení všech ruských sportovců z paralympijských her v Riu de Janeiru. Rusko na začátku srpna suspendoval Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) kvůli státem řízenému dopingu v zemi. To se…

May 6

Rusové mohou být pod tlakem. Zas o tolik horší nejsme, věří si hokejisté

iROZHLAS / Sport

Více než deset nováčků v české sestavě nastoupí v pátek k úvodnímu duelu na hokejovém mistrovství světa v Rusku. Čeští reprezentanti neočekávají s domácí sbornou v čele s Pavlem Dacjukem jednoduchý zápas, ale věří, že můžou uspět.

Feb 13

Čeští hokejisté šesté vítězství nepřidali. V Ostravě podlehli Rusku 2:4

iROZHLAS / Sport

Čeští hokejisté v dnešním zápase s Ruskem usilovali o šestou výhru v rámci Euro Hockey Tour v řadě. Na své čtvrteční vítězství proti odvěkému rivalovi ale nenavázali a po vyrovnaném boji prohráli 2:4. Češi během zápasu dokázali stáhnout…

Feb 6

České biatlonisty zradila v závodě smíšených dvojic střelba. Zvítězili Rusové

www.rozhlas.cz

Premiérový závod smíšených dvojic v rámci Světového poháru vyhrálo v Novém Městě na Moravě ruské duo Jana Romanovová - Alexej Volkov. Čeští reprezentanti Eva Puskarčíková a Michal Krčmář dojeli po špatném střeleckém výkonu na 13. místě.