English

"Paráda, hajzl vylétl do vzduchu." Izraelem otřásá VIDEO se sniperem, armáda případ prošetří

Jeruzalém - Izraelská armáda po zveřejnění videa vyšetřuje střelbu na Palestince v Pásmu Gazy, která se odehrála před několika měsíci. Hodlá vyšetřovat také případy střelby vojáků při současných protestech u hranice Pásma Gazy. Od 30.…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa

Jun 22

Izrael opět zaútočil na tábor v Pásmu Gazy. Desítky mrtvých a zraněných

EuroZprávy.cz

Nejméně 25 lidí zemřelo a dalších 50 bylo zraněno při pátečních útocích Izraele na stany pro vysídlené Palestince v jižní Gaze, jak uvedlo ministerstvo zdravotnictví Gazy a záchranné složky. Informuje o tom server Times of Israel.

Jun 4

Návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy OSN vítá. Až zničíme Hamás, reaguje Izrael

EuroZprávy.cz

Generální tajemník OSN António Guterres naznačil svůj souhlas s nejnovějším návrhem na úplné příměří v Pásmu Gazy, který představil americký prezident Joe Biden, informuje agentura DPA.

Jun 4

Izrael: Více než třetina zbývajících rukojmí v Pásmu Gazy je mrtvá

EuroZprávy.cz

Izraelská vláda se domnívá, že více než třetina zbývajících rukojmí v Pásmu Gazy je mrtvá. Vyplynulo to z dokumentů, které izraelská vláda zveřejnila v úterý. Uvedla to agentura Reuters.

May 17

Izraelská armáda během operace v Pásmu Gazy objevila těla tří rukojmích

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda během noční operace v Pásmu Gazy objevila těla tří rukojmích, kteří byli uneseni z jihu Izraele při vpádu palestinských militantů 7. října 2023. Informovala o tom agentura AFP a zpravodajský web The Times of Israel.

May 14

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

EuroZprávy.cz

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost…

May 6

Hamás souhlasil s příměřím v Pásmu Gazy. Podle Izraele je to lest

EuroZprávy.cz

Palestinské hnutí Hamás v pondělí oznámilo, že přijalo návrh Egypta a Kataru na příměří v Pásmu Gazy. Informuje o tom agentura Reuters.

Apr 27

Hamás zvažuje izraelský protinávrh na příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí

EuroZprávy.cz

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Mar 11

Hamás odhadl, jaké škody působilo v Pásmu Gazy izraelské bombardování

eurozpravy.cz

Válka v palestinském Pásmu Gazy způsobila škody za 30 miliard dolarů a zničeno bylo až 80 procent budov ve městě Gaza, oznámil tiskový úřad ovládaný militantním hnutím Hamás.

Mar 2

V Pásmu Gazy umírají kvůli izraelským útokům další rukojmí. Hamás zveřejnil, kolik jich zahynulo

EuroZprávy.cz

Sedm rukojmích zadržovaných hnutím Hamás v Pásmu Gazy zahynulo v důsledku izraelského bombardování. Oznámil to mluvčí ozbrojeného křídla Hamásu Abú Ubajdá, uvedl server BBC.

Feb 29

Izraelská armáda zabila v Pásmu Gazy přes 30 tisíc lidí, tvrdí Palestina

EuroZprávy.cz

Počet palestinských obětí války v Pásmu Gazy od 7. října překročil 30.000. Oznámilo to v pátek ministerstvo zdravotnictví v Gaze, které ovládá palestinské militantní hnutí Hamás.

Dec 19

"Pro nás tragédie, pro Hamás strategie." Izrael popírá nasazení neřízených střel proti civilistům v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Důstojníci izraelského letectva, které čelí rostoucí kritice za své jednání v palestinském Pásmu Gazy, v pondělí hájili své bojové akce ve válce proti palestinskému radikálnímu hnutí Hamás. Jeden z velitelů před novináři během organizované…

Dec 12

Těžké boje v Pásmu Gazy pokračují. Hamás je podle Izraele na pokraji existence

EuroZprávy.cz

Izrael v úterý pokračoval bombardováním Pásma Gazy poté, co prohlásil, že militantní hnutí Hamás bylo vojenským tažením Izraele dotlačeno na pokraj rozpadu.

Dec 4

Válka v Izraeli pokračuje. Armáda zasáhla přes 200 cílů v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda přes noc podnikla údery proti zhruba dvěma stovkám cílů v Pásmu Gazy, zatímco po předchozím příměří pokračuje pozemní invaze. Do útoků se zapojilo letectvo i námořnictvo.

Nov 29

Izrael a Hamás zvažují prodloužení příměří v Pásmu Gazy do neděle

EuroZprávy.cz

Izrael a palestinské hnutí Hamás stále probírají možnost prodloužení současného příměří v Pásmu Gazy prostřednictvím zprostředkování ze strany Kataru, Egypta a Spojených států. V případě neshody by měl klid zbraní skončit ve čtvrtek nad…

Nov 22

Izraelská armáda útočí v Pásmu Gazy i po uzavření dohody. Zatím není platná

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda ve středu ráno informovala, že pokračuje ve vzdušných, pozemních a námořních bojových operacích v palestinském Pásmu Gazy. K bojům dochází i přesto, že Izrael a Hamás dospěly k dohodě o dočasném příměří, které má umožnit…

Nov 19

Izraelská armáda posiluje operace v Pásmu Gazy, navzdory chystané dohodě

eurozpravy.cz

Izraelské síly oznámily, že v noci provedly údery na několik cílů radikálního palestinského hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Podle izraelské armády byly zasaženy lokality ve městě Gaza a jeho předměstích Džabálija a Bajt Lahíja.

Oct 30

Izraelská armáda zaútočila v Sýrii, Libanonu i Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na pondělí uvedla, že podnikla odvetné útoky na vojenskou infrastrukturu na území Sýrie. V rámci protiofenzívy v Pásmu Gazy také zabila "desítky teroristů".

Oct 28

Prezident Erdogan vyzval Izrael, aby "okamžitě zastavil šílenství" a přestal útočit na Hamás v pásmu Gazy

eurozpravy.cz

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval Izrael, aby "okamžitě zastavil toto šílenství" a přestal útočit na cíle v Pásmu Gazy, které izraelské ozbrojené síly vystupňovaly. Informuje turecká agentura Anadolu.

May 12

Izraelská armáda je připravena na pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy

eurozpravy.cz

Izrael má možnost zahájit pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy, v tuto chvíli to ale nemá v úmyslu a provádí masivní nálety proti cílům Hamásu. Na briefingu s evropskými novináři to dnes řekl mluvčí izraelské armády Jonatan Konrikus. Případnou…

May 11

Izrael v Pásmu Gazy zasáhl 130 cílů a zabil 15 Palestinců

eurozpravy.cz

Izraelská armáda uvedla, že v odpovědi na raketové útoky z Pásma Gazy na území židovského státu zasáhla v noci na dnešek 130 cílů a zabila 15 členů radikálních skupin Hamás a Islámský džihád. Podle zdravotníků v Gaze přišlo o život 24…