English

Paroubek: ČSSD jde o všechno, šanci má jen ve vládě

Týden.cz

Pokud vnitrostranické referendum schválí účast v koalici s Babišem, měli by její kritici z řad senátorů a poslanců sociální demokracie zmlknout a poslechnout, říká někdejší premiér JIŘÍ PAROUBEK.

More from Týden.cz

Feb 3

Někdejší premiér a předseda bývalé České strany sociálně demokratické Jiří Paroubek získal nominaci na předsedu České suverenity, jež užívá značku ČSSD

Týden.cz

Do čela strany Česká suverenita sociální demokracie, která využívá tradiční značku sociálních demokratů ČSSD, by mohl zamířit někdejší premiér a předseda bývalé České strany sociálně demokratické (nyní SOCDEM) Jiří Paroubek. Do funkce ho…

Aug 23

Fincentrum chce po svých bývalých ředitelích 72 milionů korun

www.tyden.cz

Finanční poradenská společnost Fincentrum, kterou na konci loňského roku koupila švýcarská skupina Swiss Life, uplatnila vůči svým bývalým zemským ředitelům nároky v hodnotě 72 milionů korun.

Jul 4

ČSSD si musí nominovat své ministry, shodují se členové strany

www.tyden.cz

Statutární místopředseda ČSSD Roman Onderka není optimista, pokud jde o další působení sociální demokracie ve vládě. Člen předsednictva strany Miroslav Poche předpokládá, že po jednání širšího vedení, které předseda ČSSD Jan Hamáček…

Apr 14

Maduro chce do konce roku rozšířit své milice o milion členů

Milion nových členů chce venezuelský prezident Nicolás Maduro vidět do konce roku ve skupině civilní obrany, která je zamýšlena jako doplněk armády a zodpovídá se přímo hlavě státu. Prezident na sobotním shromáždění v Caracasu milicionáře…

Jan 24

Česko podporuje snahu opozice o návrat demokracie

Týden.cz / Domácí

Česká republika podporuje snahu venezuelské opozice o návrat demokracie. Změna, která přinese obnovení hodnot právního státu, by měla být nenásilná. Vyplývá to z vyjádření ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) na twitteru k situaci v…

Jun 15

Rozhodnuto! ČSSD vstoupí do vlády s ANO, odhlasovali její členové

Týden.cz

ČSSD má vstoupit do vlády s hnutím ANO, kterou by měli tolerovat komunisté. Ve stranickém referendu ČSSD bylo pro menšinovou koaliční spolupráci 58,53 procenta hlasujících, 40,20 procenta bylo proti.

Apr 13

Bývalý boxerský mistr hlásí návrat. Fury chce zpátky do ringu

Týden.cz / Sport

Bývalý boxerský mistr světa těžké váhy Tyson Fury plánuje po téměř tříleté pauze návrat do ringu. Devětadvacetiletý britský boxer nastoupí podle informací BBC 9. června v rodném Manchesteru, jméno soupeře zatím nebylo zveřejněno.

Mar 28

Někdejší člen Trumpova štábu měl kontakt na ruskou rozvědku

Někdejší významný člen volebního štábu Donalda Trumpa Rick Gates, který se přiznal ke spiknutí proti Spojeným státům a ke lhaní vyšetřovatelům, byl během prezidentské kampaně v kontaktu s nejmenovaným bývalým pracovníkem ruských tajných…

Jan 14

"Doba se posunula." Jakou změnu chtějí členové ČSSD?

Týden.cz

Členové ČSSD nejčastěji požadují, aby se změny ve stanovách strany týkaly lhůt, vnitrostranických kvót pro zastoupení různých skupin členů, případně zavádění prvků digitalizace. Informoval o tom lídr speciální komise ČSSD pro stanovy Roman…

Oct 28

Členové ČSSD se neshodnou v názoru na přímou volbu předsedy

Týden.cz / Domácí

Členové ČSSD se neshodnou v názoru na sobotní návrh statutárního místopředsedy Milana Chovance, aby nového předsedu volili přímo všichni členové strany.

Aug 10

ODS proklepne členy ČSSD a veřejné zakázky jejich firmám

www.tyden.cz

Pražská ODS chce v září na jednání zastupitelů řešit kauzu získávání veřejných zakázek firmami vlastněnými členy ČSSD.

Jul 12

Bývalý člen Úsvitu Černoch si chce od politiky odpočinout

Týden.cz / Domácí

Poslanec Marek Černoch ve středu zhruba měsíc po svém odchodu z Úsvitu oznámil, že v letošních sněmovních volbách nebude obhajovat mandát.

Jun 17

Jiří Paroubek se vrací do ČSSD

Týden.cz

Bývalý předseda vlády a někdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek se vrací do sociální demokracie. Stane se členem ČSSD v Cerhenicích na Kolínsku. "Vyplnil už přihlášku," řekl předseda kolínských sociálních demokratů Marek Semerád.

Jun 12

Zimola "žije". Jihočeská ČSSD chce jednat o jeho návratu na kandidátku

Týden.cz / Domácí

Jihočeská ČSSD chce opět otevřít otázku návratu Jiřího Zimoly na kandidátní listinu pro podzimní volby do sněmovny. Bývalého hejtmana by ráda viděla na 22. místě.

Dec 15

Soud poslal do vazby někdejšího vlivného člena ODS

Týden.cz / Domácí

S výjimkou podnikatele Daniela Ježka, který je od čtvrteční noci ve vazbě, byli všichni obvinění v dotační kauze ROP Severozápad propuštěni.

Nov 23

Juncker chce prodloužit "karanténu" pro bývalé členy komise

Členové Evropské komise by po odchodu z funkce měli mít povinnost po dva roky informovat komisi o svém záměru vykonávat výdělečnou činnost a pro předsedu komise by tato povinnost platila po dobu tří let.

Apr 13

ČSSD nechce říci, jestli včas zaplatí 337 milionů Altnerovi

Týden.cz / Domácí

Sociální demokracie stále nechce říct, jestli do čtvrteční půlnoci zaplatí 337 milionů korun svému bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi za jeho služby ve sporu o Lidový dům.

Apr 6

ČSSD chce kvůli vysoké pokutě letos ušetřit 55 milionů

Místopředseda pro hospodaření Martin Starec navrhl ČSSD kvůli platbě 337 milionů korun bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi ušetřit v letošním roce 55 milionů korun, opatření začínají platit okamžitě. Novinářům to řekl po ranním jednání…

Mar 20

Policie obvinila vlivného člena ČSSD Králíka

Týden.cz / Domácí

Podnikatel a místopředseda prostějovské ČSSD Jaroslav Králík čelí od ledna obvinění policie. Vyšetřovatelé ho začali stíhat poté, co mu již loni v červenci obstavili na účtu 916 tisíc korun. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Mar 14

Demokracie nesmí být předmětem manipulace oligarchů, odhlasovala ČSSD

www.tyden.cz

Demokratický systém Česka se nesmí stát předmětem manipulace ze strany bohatých oligarchů, vlastnících a kontrolujících současně firmy, média i politická uskupení, usnesla se v sobotu na sjezdu sociální demokracie.