English

Merkelová: Migrace by se mohla stát pro EU osudovou

Dohoda o migrační politice je klíčová pro další osud Evropské unie, prohlásila to německá kancléřka Angela Merkelová ve Spolkovém sněmu před dvoudenním summitem EU, který dnes začíná v Bruselu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Sep 30

Merkelová vyzvala evropské státy k dosažení kompromisu o migrační dohodě

Státy Evropské unie musejí dosáhnout kompromisu o azylové a migrační dohodě, pokračující rozpory zatěžují akceschopnost Evropy. Ve středu to v německém parlamentu prohlásila kancléřka Angela Merkelová, jejíž země do konce roku unii…

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Sep 7

Angela Merkelová ocenila výměnu vězňů jako nadějný signál

Americký prezident Donald Trump pogratuloval Rusku a Ukrajině k výměně vězňů, kterou na twitteru označil za "velmi dobrou zprávu" a "první velký krok k míru". "Tato výměna vypadá jako nadějný signál," uvedla německá kancléřka Angela…

Aug 2

Leyenová: Migrace nezmizí, ale EU potřebuje novou dohodu

Týden.cz

Budoucí předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová slíbila Itálii pomoc se zvládáním utečenecké krize i novou unijní dohodu k migraci.

Jul 19

Merkelová chce v řešení migrace podporu celé EU, sankce odmítá

Týden.cz

Sankce proti těm zemím, které se odmítají podílet na přerozdělování migrantů v rámci Evropské unie, by nic nepřinesly. Řekla to německá kancléřka Angela Merkelová. I vzhledem ke zkušenosti s povinnými kvótami z roku 2015 je podle ní…

Dec 11

Merkelová odmítla otevřít dohodu o brexitu

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová odmítá další vyjednávání o dohodě o odchodu Británie z Evropské unie. Řekla to po setkání s britskou premiérkou Theresou Mayovou svým spolustraníkům z Křesťanskodemokraticé unie (CDU), informovala…

Oct 29

Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany

Německá kancléřka a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany a v prosinci znovu nekandidovat do jejího čela; funkci kancléřky ale hodlá dál zastávat.

Jul 4

Merkelová: Postup v řešení otázky migrace rozhodne o trvání EU

Postup při řešení problému migrace rozhodne o tom, zda přetrvá Evropská unie. Podle agentury DPA to řekla německá kancléřka Angela Merkelová během debaty Spolkového sněmu k rozpočtu na rok 2018.

Jun 28

Merkelová: Migrace by se mohla stát pro EU osudovou

Dohoda o migrační politice je klíčová pro další osud Evropské unie, prohlásila to německá kancléřka Angela Merkelová ve Spolkovém sněmu před dvoudenním summitem EU, který dnes začíná v Bruselu.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

Apr 4

Tusk: EU dodrží dohodu s Tureckem ohledně migrace

Evropská unie je odhodlána držet se dohody s Tureckem, jejímž úkolem je ukončit masový přísun běženců do Evropy.

Mar 20

Přehodnoťte migrační dohodu s Tureckem! žádají Bulhaři EU

Bulharsko, které sousedí s Tureckem, naléhá na Evropskou unii, aby přehodnotila svou dohodu s Ankarou o uprchlících, řekla bulharská viceprezidentka Ilijana Jotovová během diskuse o budoucnosti EU.

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Sep 7

Merkelová: Dohoda s Turky je modelem pro další smlouvy

Dohoda Evropské unie o migraci s Tureckem by se podle německé kancléřky Angely Merkelové měla stát modelem pro další podobné smlouvy - s Egyptem, Tuniskem nebo Libyí.

Jul 28

Merkelová: EU nedělá v migrační krizi dost, ale zvládneme to

Týden.cz

Německo udělá všechno pro objasnění teroristických útoků z minulého týdne a pro dopadení lidí, kteří za nimi stáli. Na tiskové konferenci to dnes řekla kancléřka Angela Merkelová. V souvislosti s migrační krizí a s atentáty zopakovala své…

May 13

Migrační dohoda je v zájmu EU i Turecka, řekl řecký ministr

V zájmu Evropské unie i Turecka je, aby uplatňování dohody o migraci pokračovalo, prohlásil řecký ministr zahraničí Nikos Kotzias po schůzce se slovenským kolegou Miroslavem Lajčákem.

Mar 4

Řešení migrační krize? Merkelová je neoblomná

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande před pondělním summitem Evropské unie a Turecka opět odmítli jednostranná řešení uprchlické krize a zdůraznili nutnost společného postoje.

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.