English

Babiš v čele protikorupční rady? Hamáček: Nemám s tím problém

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér Jan Hamáček nehodlá nic podnikat kolem toho, že se premiér Andrej Babiš stal předsedou Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí.

More from Týden.cz / Domácí

Sep 21

Hamáček: Babiš by měl jmenovat nového ministra co nejrychleji

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér a šéf sociálních demokratů Jan Hamáček sdělil, že od premiéra Andreje Babiše (ANO) očekává co nejrychlejší oznámení jména nového ministra zdravotnictví, aby resort mohl řídit opatření proti epidemii koronaviru.

Dec 14

ČSSD posílá do boje o Senát šéfa FN Motol Miloslava Ludvíka

Týden.cz / Domácí

ČSSD posílá do boje o Senát v příštím roce v Praze 5 ředitele FN Motol a bývalého ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka. V pátek o tom rozhodlo předsednictvo ČSSD, píše sobotní Právo. Ludvík, který by měl vyzvat současného senátora za…

Jul 22

Hamáček: ČSSD jasně řekla, kdo má být ministr kultury

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček nemíní měnit nominaci stranického místopředsedy Michala Šmardy na ministra kultury. Vylučuje i alternativu, že by byl vedením kultury pověřen on sám jako před rokem v případě diplomacie, kdy prezident Miloš Zeman…

May 30

Navrhnu odvolání ministra Staňka, ujistil Babiš Hamáčka

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek ujistil vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD), že navrhne prezidentovi odvolání ministra kultury Antonína Staňka a jmenování Michala Šmardy (oba ČSSD) na Staňkovo místo.

Mar 13

Jednání o rozpočtu: nejdříve Hamáček, pak až ministři ČSSD

Týden.cz

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) bude s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) nadále jednat o rozpočtu pro rok 2020 sám.

Mar 1

Ministry v koaliční vládě ČSSD měnit nebudu, zdůraznil Hamáček

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček povede ČSSD další dva roky v tandemu s novým statutárním místopředsedou Romanem Onderkou.

Oct 20

Vláda ANO s ČSSD není posvátná kráva, řekl Hamáček. Má důvěru

Týden.cz

Širší vedení ČSSD dalo na zasedání v Hradci Králové důvěru předsedovi a vicepremiérovi Janu Hamáčkovi, jak se předpokládalo. Členové ústředního výkonného výboru se na tom usnesli podle zdroje ČTK absolutní většinou.

May 17

Hamáček prozradil Zemanovi, koho ČSSD navrhne na ministry

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček seznámil prezidenta Miloše Zemana na čtvrteční schůzce v Ostravě s návrhy jmen sociálnědemokratických ministrů do nové vlády.

Apr 26

Babiš vs. Hamáček. Jak dál v jednání ANO a ČSSD?

Týden.cz

Schůzkou na úrovni předsedů by ve čtvrtek měla pokračovat jednání o vládě mezi ANO a ČSSD. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) i šéf ČSSD Jan Hamáček chyběli na středeční schůzce, kde jejich místopředsedové diskutovali o možném programovém…

Apr 25

Pnutí v ČSSD: senátoři odmítli vládu s ANO. Hamáček: Nechápu

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček nerozumí razantním výrokům sociálnědemokratických senátorů o vyjednávání s hnutím ANO uprostřed těchto rozhovorů.

Apr 19

Vznikne koaliční vláda ČSSD a ANO? Odpovídal Jan Hamáček

Týden.cz / Domácí

Blíží se ustavení vlády, která by mohla mít šanci získat důvěru Poslanecké sněmovny? Jak se dohaduje s Andrejem Babišem o sestavování nového kabinetu? Jaké jsou priority ČSSD při vyjednávání s ANO? Nejen na to se můžete ptát předsedy…

Apr 18

Vznikne koaliční vláda ČSSD a ANO? Ptejte se Jana Hamáčka, odpoví ve čtvrtek 19. dubna ve 13.00

Týden.cz

Blíží se ustavení vlády, která by mohla mít šanci získat důvěru sněmovny? Jak se vyjednává s Andrejem Babišem o sestavování nového kabinetu? Jaké jsou priority ČSSD při vyjednávání s ANO? Nejen na to se můžete ptát předsedy sociální…

Apr 13

ANO s ČSSD zasednou v pondělí. Babiš se uvidí i se Zemanem

Týden.cz / Domácí

Schůzka o obnově jednání mezi ANO a ČSSD o vládě se uskuteční v pondělí večer poté, co se kabinet v demisi vrátí z návštěvy Karlovarského kraje.

Apr 12

Šéf ČSSD Hamáček: Představu ANO si rádi vyslechneme

Týden.cz

Pokud hnutí ANO stojí o obnovení jednání s ČSSD, strana si představu ráda vyslechne. V reakci na aktuální rozhodnutí výboru ANO, který uložil vyjednávacímu týmu znovu začít rozhovory se sociální demokracií, to uvedl předseda ČSSD Jan…

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Mar 21

Námluvy ČSSD s ANO. Hamáček: Je velká vůle hledat shody

Týden.cz / Domácí

Představitelé ANO a ČSSD jednali ve středu ve Sněmovně o daních a financích. Podle šéfa sociálních demokratů Jana Hamáčka trvají rozdíly, ale na obou stranách existuje vůle hledat shodu.

Feb 20

Babiš: Expertům ČSSD na ministry se nebráním

Týden.cz

Komunisté čekají, kam jednání o možné podpoře druhé vlády předsedy hnutí ANO Andreje Babiše nasměrují schůzky šéfů obou stran s prezidentem Milošem Zemanem. Babiš se Zemanem hovořil v neděli večer, předseda KSČM Vojtěch Filip navštíví Hrad…

Dec 6

Babiš: ANO na hlasování o podpoře v boji o Hrad nemá čas

Hlasování mezi členy ANO o tom, který prezidentský kandidát získá podporu hnutí, se oproti očekávání neuskuteční. Není na to čas, sdělil předseda ANO Andrej Babiš Lidovým novinám (LN). Vítěz sněmovních voleb tak v boji o Pražský hrad…

Nov 21

Tejc jde do boje o prvního místopředsedu ČSSD: Potřebujeme změnu!

Týden.cz / Domácí

Poslanec a šéf ústavně-právního výboru sněmovny Jeroným Tejc, který patří mezi největší kritiky současného vedení ČSSD a předsedy Bohuslava Sobotky, bude na březnovém sjezdu strany kandidovat na jejího prvního místopředsedu.

Mar 1

Katastrofa, chaos. Poslanci ANO kritizovali ministry z ČSSD

www.tyden.cz

Poslanci ANO kritizovali v neděli na sněmu vládního hnutí činnost ministerstev, které vedou sociální demokraté.