English

Amerika není jen Trump, zní z Německa. Jde o spojenectví

Amerika není jen prezident Donald Trump a Spojené státy zůstávají největším spojencem a partnerem Berlína mimo Evropskou unii.

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Jul 27

Spojené státy uzavřely konzulát v Čcheng-tu

Spojené státy a Čína v pondělí oznámily uzavření konzulátu v čínském městě Čcheng-tu, jehož uzavírku minulý týden nařídil Peking. Konzulát podle prohlášení amerického ministerstva zahraničí ukončil provoz v 10.00 místního času (4.00 SELČ).

Aug 28

Trump: Boris je přesně tím, koho Spojené království hledalo

Britská labouristická opozice to bude mít velice těžké, pokud se pokusí vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry premiérovi Borisi Johnsonovi. Ve středu to na twitteru napsal americký prezident Donald Trump s tím, že právě na Johnsona…

Jun 22

Spojené státy zahájí zátah proti nelegálním migrantům

Americké imigrační úřady plánují zahájit v neděli rozsáhlou operaci, při níž by mělo být zatčeno až dva tisíce rodin, které nedávno přišly nelegálně do USA a mají být vyhoštěny. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž bude zátah…

Jun 19

Obchod s Ruskem: uvalí Spojené státy sankce i na Turecko?

Americká vláda zvažuje zavedení sankcí proti Turecku, pokud se Ankara rozhodne dokončit nákup ruského protiraketového systému S-400.

Feb 14

Vyhlásím stav nouze, oznámil prezident Donald Trump

Týden.cz

Americký prezident Donald Trump vyhlásí stav nouze, aby zajistil financování zdi na hranicích s Mexikem. Podle agentury Reuters to oznámil Bílý dům.

Jan 1

Spojené státy a Izrael oficiálně vystoupily z UNESCO

Spojené státy a Izrael oficiálně vystoupily z Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO). USA patřily k dvaceti zemím, které UNESCO po druhé světové válce založily.

Nov 16

Dívka přejela Spojené státy na bruslích

Třiadvacetiletá Yanise Ho přejela napříč Spojenými státy na in-linech! Od východního k západnímu pobřeží zdolala bezmála šest a půl tisíce kilometrů. Mnohdy bojovala s bouřemi, silným větrem nebo deštěm.

Aug 11

Spojené státy se k nám obracejí zády, lituje Erdogan

Spojené státy kvůli sporům o amerického pastora zadržovaného v Turecku Ankaru rozčílily a znechutily. Řekl to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Jun 19

Trump: Spojené státy musejí zatýkat nelegální migranty

Spojené státy musejí vždy zatýkat lidi, kteří do země přicházejí nelegálně. V sérii příspěvků na twitteru, v nichž se věnoval hlavně migraci, to uvedl americký prezident Donald Trump.

Jun 10

Spojené státy se chovají nebezpečně, naznačil Putin

Vladimir Putin v sobotu kritizoval Spojené státy za odstoupení od dohody o íránském jaderném programu.

Apr 5

Pohrdáte právem i OSN! cupoval Lavrov Spojené státy

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov si na moskevské konferenci ve dvanáctiminutovém projevu stěžoval na Spojené státy a jejich západní spojence za "pochybné geopolitické hry" a "démonizaci Ruska".

Mar 3

Americká cla poškodí nejen partnery, ale také Spojené státy

Dovozní cla zavedená Spojenými státy na ocel a hliník pravděpodobně způsobí hospodářské škody obchodním partnerům, ale i samotné ekonomice USA. Uvedl to v prohlášení Mezinárodní měnový fond (MMF), který současně vyzval země, aby vyřešily…

Aug 29

Spojené státy reagují na ruské manévry posílením jednotek

pojené státy vyslaly dalších sedm stíhaček F-15 na ochranu vzdušného prostoru pobaltských států. Stroje přistály na vojenské základně v litevském Šiauliai, informoval ministr obrany baltského státu.

Aug 22

Spojené státy radí Pákistánu: Změňte přístup k terorismu

Pákistán musí změnit přístup k boji proti terorismu, proto Spojené státy podmíní svou podporu Islámábádu podle dosažených výsledků.

Apr 8

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

Oct 28

Gayové: Donald Trump, náš prezident!

UVNITŘ ANKETA. "Donald Trump je nejvíc prohomosexuální kandidát v americké historii," prohlašuje známý homosexuál Milo Yiannopoulos s vybělenými vlasy, v tílku s nápisem We shoot back (Opětujeme palbu) vyvedeném ve tvaru samopalu Uzi v…

Aug 21

Spojené státy potvrdily zabití dvojky Islámského státu

Bílý dům v pátek potvrdil, že Hadží Mutaz, považovaný za druhého nejvyššího velitele Islámského státu, byl zabit při americkém náletu 18. srpna.

Jul 10

Boss al-Kajdy vyzývá k útokům na Spojené státy

Velitel al-Kajdy na Arabském poloostrově (AQAP) Kásim Rimí na videu vyzval k útokům na Spojené státy. O nové nahrávce informovala stanice CNN. AQAP má hlavní stan v Jemenu a v USA je považována za nejnebezpečnější z odnoží al-Kajdy.