English

USA chtějí vyměnit zadrženého pastora. Turci prý nemají zájem

Spojené státy údajně připravily pro Turecko výměnu za zadržovaného amerického pastora, obviněného Ankarou z terorismu a špionáže.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 20

Spojené státy vyčerpaly limit pro zadlužení, hrozí jim fiskální krize

Týden.cz

Spojené státy ve čtvrtek večer vyčerpaly stanovený limit pro zadlužení, který činí 31,4 bilionu dolarů (694,2 bilionu korun). Demokraté a republikáni se nedokázali shodnout na jeho zvýšení, zemi tak hrozí fiskální krize.

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Jul 27

Spojené státy uzavřely konzulát v Čcheng-tu

Spojené státy a Čína v pondělí oznámily uzavření konzulátu v čínském městě Čcheng-tu, jehož uzavírku minulý týden nařídil Peking. Konzulát podle prohlášení amerického ministerstva zahraničí ukončil provoz v 10.00 místního času (4.00 SELČ).

Jan 24

Spojené státy zveřejní očekávaný blízkovýchodní mírový plán

www.tyden.cz

Spojené státy do úterní návštěvy izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Bílém domě odhalí svůj dlouho očekávaný plán na dosažení míru na Blízkém východě. Podle světových zpravodajských agentur to americký prezident Donald Trump řekl…

Jul 27

Za veřejné klení spojené s náboženstvím hrozí v Itálii pokuta

Severoitalské městečko Saonara přišlo s drastickým opatřením proti nadávkám spojeným s náboženstvím. Kdo si na veřejnosti bude dělat legraci z boha či s ním bude spojovat obscénní výrazivo, dostane pokutu 400 eur (10 200 korun).

Jun 22

Spojené státy zahájí zátah proti nelegálním migrantům

Americké imigrační úřady plánují zahájit v neděli rozsáhlou operaci, při níž by mělo být zatčeno až dva tisíce rodin, které nedávno přišly nelegálně do USA a mají být vyhoštěny. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž bude zátah…

Jun 19

Obchod s Ruskem: uvalí Spojené státy sankce i na Turecko?

Americká vláda zvažuje zavedení sankcí proti Turecku, pokud se Ankara rozhodne dokončit nákup ruského protiraketového systému S-400.

Jan 1

Spojené státy a Izrael oficiálně vystoupily z UNESCO

Spojené státy a Izrael oficiálně vystoupily z Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO). USA patřily k dvaceti zemím, které UNESCO po druhé světové válce založily.

Nov 16

Dívka přejela Spojené státy na bruslích

Třiadvacetiletá Yanise Ho přejela napříč Spojenými státy na in-linech! Od východního k západnímu pobřeží zdolala bezmála šest a půl tisíce kilometrů. Mnohdy bojovala s bouřemi, silným větrem nebo deštěm.

Oct 12

Boj za lepší vztahy s USA. Turecko propustí amerického pastora

Turecko propustí amerického pastora Andrewa Brunsona, který byl od roku 2016 ve vazbě a od letošního července v domácím vězení.

Aug 11

Spojené státy se k nám obracejí zády, lituje Erdogan

Spojené státy kvůli sporům o amerického pastora zadržovaného v Turecku Ankaru rozčílily a znechutily. Řekl to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Jun 19

Trump: Spojené státy musejí zatýkat nelegální migranty

Spojené státy musejí vždy zatýkat lidi, kteří do země přicházejí nelegálně. V sérii příspěvků na twitteru, v nichž se věnoval hlavně migraci, to uvedl americký prezident Donald Trump.

Jun 10

Spojené státy se chovají nebezpečně, naznačil Putin

Vladimir Putin v sobotu kritizoval Spojené státy za odstoupení od dohody o íránském jaderném programu.

Apr 5

Pohrdáte právem i OSN! cupoval Lavrov Spojené státy

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov si na moskevské konferenci ve dvanáctiminutovém projevu stěžoval na Spojené státy a jejich západní spojence za "pochybné geopolitické hry" a "démonizaci Ruska".

Mar 3

Americká cla poškodí nejen partnery, ale také Spojené státy

Dovozní cla zavedená Spojenými státy na ocel a hliník pravděpodobně způsobí hospodářské škody obchodním partnerům, ale i samotné ekonomice USA. Uvedl to v prohlášení Mezinárodní měnový fond (MMF), který současně vyzval země, aby vyřešily…

Aug 29

Spojené státy reagují na ruské manévry posílením jednotek

pojené státy vyslaly dalších sedm stíhaček F-15 na ochranu vzdušného prostoru pobaltských států. Stroje přistály na vojenské základně v litevském Šiauliai, informoval ministr obrany baltského státu.

Aug 22

Spojené státy radí Pákistánu: Změňte přístup k terorismu

Pákistán musí změnit přístup k boji proti terorismu, proto Spojené státy podmíní svou podporu Islámábádu podle dosažených výsledků.

Apr 8

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

Aug 21

Spojené státy potvrdily zabití dvojky Islámského státu

Bílý dům v pátek potvrdil, že Hadží Mutaz, považovaný za druhého nejvyššího velitele Islámského státu, byl zabit při americkém náletu 18. srpna.

Jul 10

Boss al-Kajdy vyzývá k útokům na Spojené státy

Velitel al-Kajdy na Arabském poloostrově (AQAP) Kásim Rimí na videu vyzval k útokům na Spojené státy. O nové nahrávce informovala stanice CNN. AQAP má hlavní stan v Jemenu a v USA je považována za nejnebezpečnější z odnoží al-Kajdy.