English

Okamura to říká nejlépe. Jakl líčí, proč chce do Senátu za SPD

iDNES.cz / Zprávy

Ještě před týdnem nevěděl, co znamená zkratka SPD. Na podzim ale Ladislav Jakl bude na kandidátce hnutí Tomia Okamury usilovat o vstup do Senátu v Praze 2. Bývalý politický tajemník prezidenta Václava Klause měl vždy poměrně vyostřené…

More from iDNES.cz / Zprávy

Jun 1

Za Okamury bude ještě lépe. Šéf SPD na billboardech paroduje hnutí ANO

iDNES.cz / Zprávy

V Česku se ve středu ráno objevily nové billboardy. Na nich šéf hnutí SPD Tomio Okamura slibuje, že zastaví zdražování, nebo se vyjadřuje proti válce na Ukrajině. Plakáty zároveň naráží na kampaň hnutí ANO, hlavní sloganem totiž je, že „za…

Apr 12

V newyorském metru se střílelo, 17 zraněných

iDNES.cz

Nejméně sedmnáct lidí při incidentu utrpělo vážná zranění. Pachatel ve voze odpálil dýmovnici a následně začal střílet. Oblast Sunset Park mezi 4. avenue a 36. ulicí je kvůli vyšetřování uzavřena. Šéf tamní policie řekl, že se nejednalo o…

Dec 16

Ladislav Jakl, novinář, muzikant a tajemník prezidenta, slaví šedesátiny

iDNES.cz / Zprávy

Novinář a hudebník Ladislav Jakl slaví šedesátiny. Bývalý tajemník Václava Klause se stále politicky angažuje. V loňských senátních volbách například neúspěšně kandidoval v Praze 2 za SPD Tomia Okamury. Letos ho poslanci zvolili členem…

May 28

„Ty seš ten Jakl, lídr SPD!“ Útočníci v metru napadli člena vysílací rady

iDNES.cz

V pražském metru neznámí útočníci napadli člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a bývalého blízkého spolupracovníka prezidenta Václava Klause, Ladislava Jakla. Radní je po ranách pěstí potlučený, nemá však vážná poranění.

Mar 27

Do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání navrhla Sněmovna Ladislava Jakla

iDNES.cz / Zprávy

Ke jmenování do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Sněmovna navrhla tajemníka bývalého prezidenta Václava Klause Ladislava Jakla, kterého nominovalo hnutí SPD. Do Rady Českého rozhlasu poslanci zvolili textaře Jana Krůtu.

Aug 23

Klaus prezidentem? Možná čeká, že do toho půjdu já, řekl Jakl v Rozstřelu

iDNES.cz

S většinou priorit strany Svoboda a přímá demokracie se Ladislav Jakl, někdejší poradce prezidenta Václava Klause, názorově rozchází. Přesto bude v senátních volbách kandidovat právě za hnutí Tomia Okamury. O své kandidatuře v Praze 2 a…

Aug 10

Jakl má mé sympatie, řekl o jeho kandidatuře za SPD Václav Klaus

iDNES.cz

Exprezident Václav Klaus nemá problém s tím, že jeho někdejší tajemník Ladislav Jakl v Praze kandiduje do senátních voleb za Okamurovu SPD. Novinářům to řekl na Sněžce při Svatovavřinecké pouti.

Sep 20

Kvůli útoku v londýnském metru je ve vazbě už pět podezřelých

iDNES.cz

Britská policie v úterý zadržela v souvislosti s pátečním útokem v londýnském metru třetího podezřelého. Podle sdělení Scotland Yardu jde o pětadvacetiletého muže, kterého policisté zatkli v úterý večer ve městě Newport. Další dva muže…

Jul 15

Pomatenec útočil nožem v teheránském metru, policie ho zastřelila

iDNES.cz

Íránští policisté v sobotu zastřelili muže, který nožem napadl lidi v teheránské stanici metra. Podle íránských médií čtyři z nich zranil. Policie útočníka zatím neidentifikovala a nebyl jí znám z teroristických kruhů.

Jun 30

Ke zmlácení muže v metru se přihlásili mladí bratři. Napomenul je

iDNES.cz

Policii se přihlásili oba agresoři, kteří začátkem června napadli ve stanici pražského metra Muzeum muže, který se je snažil umravnit. Pěstí ho srazili k zemi, pak ho kopli do obličeje a zmizeli. Udali se po zveřejnění pátrací relace v…

Apr 28

Na eskalátory v metru natekla voda, stanice Malostranská byla uzavřena

iDNES.cz / Zprávy

Dopravní podnik dočasně uzavřel stanici metra Malostranská na trase metra A. Důvodem je prasklý ventil v technické místnosti, ze kterého stéká voda na eskalátory. Krátce po půl páté odpoledne byla stanice otevřena.

Oct 23

VIDEO: Podívejte se, co se děje v metru při výměně starých pražců za nové

iDNES.cz / Zprávy

Tento a další víkend je část metra linky C mezi stanicemi Muzeum a Kačerov uzavřena z důvodu výměny pražců. Jak to v tunelu vypadá během výměny stovek pražců, se můžete podívat ve videu iDNES.cz.

Jun 16

Cestující v pražském metru překvapil muž v zorbingové kouli

iDNES.cz / Zprávy

Netradiční podívanou zažili cestující v metru na lince B. Ve čtvrtek dopoledne tam totiž nastoupil muž v zorbingové kouli. A čtenáři jej zachytili i na přechodu pro chodce, nebo při snaze o nástup do tramvaje.

Apr 5

Nestůjte jen vpravo, velí dopravce. Eskalátory v metru jsou opotřebené

iDNES.cz

V přepravních podmínkách tuhle větu nenajdete, ale Pražané prostě vědí, že na eskalátorech v metru se má stát vpravo. Takže vpravo se stojí a­ vlevo se po schodech, ať už nahoru nebo dolů, řítí ti uspěchaní. Dopravní podnik to chce ale…

Mar 28

Dopravní podnik prohrává při o reklamu v metru, tratí miliony

iDNES.cz / Zprávy

Pražský dopravce zatím prohrává soudní při o lukrativní reklamu v metru. V pozoruhodném sporu s firmou euroAWK podala městská firma chybnou žalobu. To ji může stát desítky milionů.

Mar 14

Praha zdraží použití veřejných záchodků v metru na dvojnásobek

iDNES.cz / Ekonomika

Rozsáhlá modernizace veřejných záchodků v pražském metru přinese i zdražení cen za jejich použití. Namísto pětikoruny budou lidé platit deset korun.

Feb 2

Mladíci, kteří zmlátili v metru člena ochranky, se přihlásili policii

Policistům v Praze se přihlásili teenageři, kteří v lednu napadli pracovníka bezpečnostní agentury ve stanici metra Letňany. Policisté zatím nikoho neobvinili, na objasnění případu ale budou dál pracovat.

Sep 17

Muž s časopisem onanoval v metru. Strážníkům to vysvětlit neuměl

Ve stanici metra Invalidovna onanuje muž. Takové hlášení dostali ve středu ráno na linku 156 pražští strážníci. Když muže našli, v ruce držel ženský časopis a ve své činnosti pokračoval.

Jul 1

Policisté našli útočníka, který v metru shodil muže do kolejiště

iDNES.cz

Kriminalisté z Prahy našli útočníka, který začátkem června ve stanici metra Kobylisy shodil do kolejiště sedmapadesátiletého muže. Ke svému činu se přiznal. Policisté ho ale zatím neobvinili, bude ještě podroben znaleckému zkoumání.

Feb 23

CESTA NOVÝM METREM: Bořislavka. Stanice, ve které vás neofoukne

praha.idnes.cz

Práce na novém úseku linky metra A finišují. První cestující se svezou z Dejvické na některou ze čtyř nových stanic už 6. dubna. Jak to v nových stanicích vypadá? Začínáme na Bořislavce.