English

Trump odmítl návrh EU na vzájemné zrušení cel na auta

Týden.cz / Byznys

Prezident Spojených států Donald Trump odmítl čtvrteční návrh Evropské unie na vzájemné zrušení dovozních cel na automobily. V rozhovoru s agenturou Bloomberg uvedl, že tento návrh "není dost dobrý". Opětovně také přirovnal obchodní…

More from Týden.cz / Byznys

Jun 20

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec

Týden.cz

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec, uvedl podle agentury Reuters mluvčí EK. Učiní tak za dva týdny, až se naplní dříve dohodnutá roční kvóta.

Apr 17

Šéf Evropské komory varuje! Čeká EU obchodní válka s Čínou?

www.tyden.cz

Rostoucí vlna protekcionismu v obchodě mezi Čínou a Evropskou unií by mohla přerůst v obchodní válku. Varoval před tím dnes podle agentury Reuters předseda Evropské komory v Číně Jens Eskelund.

May 13

Čína uvalí odvetná cla na americké zboží

Týden.cz / Byznys

Peking se rozhodl od 1. června uvalit nová cla na americké zboží, jehož roční dovoz do Číny dosahuje hodnoty 60 miliard dolarů (zhruba 1,4 bilionu korun). Reaguje tak na nedávné zvýšení amerických cel na čínské zboží.

Feb 20

Trump vyhrožuje EU zavedením cla na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Spojené státy zavedou cla na dovoz evropských automobilů v případě, že se jim nepodaří dosáhnout obchodní dohody s Evropskou unií. Po jednání s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem to prohlásil americký prezident Donald Trump.

Jul 18

Evropská unie zavede cla na dovoz elektrokol z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) zavede od čtvrtka cla na dovoz veškerých elektrokol z Číny. Podle Evropské komise (EK) budou v rozmezí 27,5 procenta až 83,6 procenta, uvádí se ve věstníku EU.

Jul 6

Americká cla vstoupila v platnost. Čína vrací úder

Týden.cz / Byznys

Obchodní konflikt mezi dvěma největšími světovými ekonomikami se dále vyostřil. Spojené státy zavedly clo ve výši 25 procent na čínský dovoz v celkové hodnotě 34 miliard dolarů (asi 753 miliard korun) a Čína vzápětí odpověděla stejným…

Jul 2

EU varovala USA před cly na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Evropská unie varovala Spojené státy, že uvalením dovozních cel na automobily a jejich díly by poškodily vlastní automobilový průmysl a pravděpodobně přiměly obchodní partnery k odvetným opatřením.

Jun 27

Cla na dovoz automobilů do USA mohou ohrozit statisíce míst

Týden.cz / Byznys

Zavedení nových cel na dovoz automobilů do Spojených států ve výši až 25 procent, kterým hrozí administrativa prezidenta Donalda Trumpa, by mohlo vést k zániku statisíců pracovních míst v americkém automobilovém průmyslu, k výraznému…

Jun 25

Vyšší americká cla na dovoz aut z EU by ovlivnila české HDP

Týden.cz / Byznys

Případné zavedení dvacetiprocentních amerických cel na dovoz automobilů z EU by mělo na českou ekonomiku dopad v řádu desetin procenta HDP a tisíců pracovních sil.

Jun 8

Americký obchodní deficit s Čínou v květnu znovu stoupl

Týden.cz / Byznys

Obchodní deficit Spojených států s Čínou v květnu uprostřed vzájemných sporů o zavádění cel opět stoupl. Oproti předchozímu měsíci se schodek prohloubil o 2,4 miliardy USD na 24,6 miliardy dolarů.

Jun 1

Evropská unie napadla americká cla u Světové obchodní organizace

Týden.cz / Byznys

Evropská unie přeložila u Svetové obchodní organizace (WTO) žádost o konzultace se Spojenými státy ohledně cel, která USA uvalily na dovoz oceli a hliníku z unie.

May 31

EU se může pokusit odvrátit americká cla na ocel a hliník

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) by se mohla pokusit na poslední chvíli odvrátit zavedení nových cel na dovoz evropské oceli a hliníku do Spojených států. Americká cla na dovoz oceli ve výši 25 procent a na dovoz hliníku ve výši deseti procent vstoupila…

May 20

USA a Čína se dohodly na snížení amerického obchodního schodku

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Čína se dohodly na opatřeních zaměřených na výrazné snížení amerického obchodního deficitu. Vyplývá to ze společného prohlášení obou zemí. Čína by podle dohody měla nakupovat více amerického zboží, zejména zemědělských a…

Apr 10

Čínský prezident slíbil snížení cla na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Čína bude pokračovat v otevírání své ekonomiky a sníží cla na dovoz automobilů a dalšího zboží. Slíbil to čínský prezident Si Ťin-pching. Peking podle něj rovněž zlepší podmínky pro podnikaní zahraničních firem v Číně.

Apr 2

Obchodní válka: Čína zavádí cla na výrobky z USA. Až 25 procent

Týden.cz / Byznys

Čína s platností od pondělí zavádí cla ve výši až 25 procent na 128 výrobků ze Spojených států. Už dříve avizovaným krokem reagoval Peking na uvalení cel na dovoz oceli a hliníku do USA, které v březnu nařídil prezident Donald Trump.

Mar 9

Americká cla na ocel poškodí EU i USA, varují evropští oceláři

Týden.cz / Byznys

Evropské ocelářské sdružení Eurofer považuje rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalit cla na dovoz oceli a hliníku za kontraproduktivní.

Mar 6

Obchodní válka? EU zvažuje odvetná cla na dovoz amerického zboží

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje odvetná cla 25 procent na dovoz široké škály zboží ze Spojených států, pokud americký prezident Donald Trump neustoupí od plánu uvalit clo ve stejné výši na dovoz oceli.

Mar 3

EU zvažuje cla 25 procent na dovoz různého zboží z USA

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje zavedení cel ve výši 25 procent na dovoz průmyslové i zemědělské produkce z USA v hodnotě kolem 3,5 miliardy dolarů (přes 72 miliardy Kč) v případě, že prezident USA Donald Trump provede svůj plán a uvalí cla na dovoz…

Jan 27

EU uvalila antidumpingová cla na dovoz ocelových trubek z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie uložila konečná antidumpingová cla na dovoz trubek z nerezové oceli a tvarovek pro svařování natupo z Číny, aby ochránila domácí průmysl. Cla se pohybují od 5,1 do 64,9 procenta, uvedla Evropská komise.

Jul 12

Summit EU-Čína: zažehná Brusel "obchodní válku"?

Týden.cz / Byznys

V Pekingu začíná dvoudenní vrcholná schůzka EU-Čína. Předseda Evropské rady Donald Tusk, šéf Evropské komise Jean-Claud Juncker a další evropští činitelé budou s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a premiérem Li Kche-čchiangem hovořit…