English

Obchodní deficit USA se vyšplhal na pětiměsíční maximum

Týden.cz / Byznys

Obchodní deficit Spojených států se v červenci vyšplhal na pětiměsíční maximum. Zatímco export klesl, import vystoupil na maximum a rekordní byly rovněž schodky v obchodování se zbožím s Evropskou unií a Čínou.

More from Týden.cz / Byznys

Apr 17

Šéf Evropské komory varuje! Čeká EU obchodní válka s Čínou?

www.tyden.cz

Rostoucí vlna protekcionismu v obchodě mezi Čínou a Evropskou unií by mohla přerůst v obchodní válku. Varoval před tím dnes podle agentury Reuters předseda Evropské komory v Číně Jens Eskelund.

Mar 26

Čína podala k WTO stížnost na Spojené státy, vadí jí dotace na elektromobily

Týden.cz / Byznys

Čína podala ke Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost na Spojené státy. Vadí jí americké dotace na výrobu elektromobilů a požadavek na regionální původ dílů. Ten je totiž pro přiznání subvencí důležitý. Oznámila to dnes čínská…

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Aug 2

Čína pohrozila Spojeným státům odvetou za nová cla

Týden.cz / Byznys

Čína bude muset přistoupit k odvetným opatřením, pokud budou Spojené státy trvat na uvalení dalších cel na čínské zboží. Uvedlo to čínské ministerstvo obchodu. Dodalo, že Peking sice nestojí o obchodní válku, ale nemá z ní strach.

Oct 30

USA tlačí EU k ukončení sporu o cla na ocel a hliník u WTO

Týden.cz / Byznys

Spojené státy vyzvaly vlády členských zemí Evropské unie, aby zvážily, zda je skutečně v jejich zájmu pokračovat u Světové obchodní organizace (WTO) ve sporu ohledně amerických cel na dovoz oceli a hliníku.

Oct 18

Spojené státy neoznačily Čínu za měnového manipulátora

Týden.cz / Byznys

Vláda Spojených států zatím neoznačila Čínu ani žádného jiného ze svých obchodních partnerů za měnového manipulátora.

Oct 15

Trump: EU vznikla s cílem obchodně zneužívat Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump opět kritizoval obchodní praktiky Evropské unie. V rozhovoru s televizí CBS prohlásil, že EU vznikla za účelem získání obchodní výhody na úkor Spojených států

Sep 24

Spojené státy zavedly svými cly obchodní šikanu

Týden.cz / Byznys

Spojené státy se dopouštějí obchodní šikany a zaváděním opatření jako jsou cla zastrašují ostatní země. Dvě hodiny po zavedení nejnovější vlny cel, které na sebe uvalily USA a Čína, to v pondělí napsala čínská státní agentura Nová Čína.

Jul 6

Americká cla vstoupila v platnost. Čína vrací úder

Týden.cz / Byznys

Obchodní konflikt mezi dvěma největšími světovými ekonomikami se dále vyostřil. Spojené státy zavedly clo ve výši 25 procent na čínský dovoz v celkové hodnotě 34 miliard dolarů (asi 753 miliard korun) a Čína vzápětí odpověděla stejným…

Jun 1

Evropská unie napadla americká cla u Světové obchodní organizace

Týden.cz / Byznys

Evropská unie přeložila u Svetové obchodní organizace (WTO) žádost o konzultace se Spojenými státy ohledně cel, která USA uvalily na dovoz oceli a hliníku z unie.

May 31

EU se může pokusit odvrátit americká cla na ocel a hliník

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) by se mohla pokusit na poslední chvíli odvrátit zavedení nových cel na dovoz evropské oceli a hliníku do Spojených států. Americká cla na dovoz oceli ve výši 25 procent a na dovoz hliníku ve výši deseti procent vstoupila…

May 19

Rýže, ocel i burbon. EU chystá odvetu za americká cla

Týden.cz / Byznys

Evropská unie předložila Světové obchodní organizaci (WTO) seznam amerických produktů, na které by mohla uvalit vysoká cla jako odvetu za cla na dovoz oceli a hliníku do Spojených států. Některá odvetná opatření by podle EU mohla začít…

May 8

Americká cla neměla na čínský vývoz hliníku a oceli vliv

Týden.cz / Byznys

Čínský vývoz hliníku a oceli v dubnu vzdor americkým clům vzrostl. Největší světový producent obou kovů dodal v uplynulém měsíci na trh o 0,2 procenta více hliníku, vývoz oceli se ve srovnání s předchozím měsícem zvýšil dokonce o 14,7…

Mar 26

Hlavními obchodními partnery EU byly Spojné státy a Čína

Týden.cz / Byznys

Hlavními obchodními partnery Evropské unie v loňském roce byly Spojné státy a Čína. Obě země měly na celkovém obchodu s EU téměř třetinový podíl. Následují Švýcarsko, Rusko, Turecko a Japonsko.

Mar 9

Americká cla na ocel poškodí EU i USA, varují evropští oceláři

Týden.cz / Byznys

Evropské ocelářské sdružení Eurofer považuje rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalit cla na dovoz oceli a hliníku za kontraproduktivní.

Mar 6

Obchodní válka? EU zvažuje odvetná cla na dovoz amerického zboží

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje odvetná cla 25 procent na dovoz široké škály zboží ze Spojených států, pokud americký prezident Donald Trump neustoupí od plánu uvalit clo ve stejné výši na dovoz oceli.

Jul 18

Nepoctivě nízké ceny? EU navrhuje cla na ocel z některých zemí

Týden.cz / Byznys

Evropská unie plánuje zavést cla ve výši až 33 procent na dovoz za tepla válcované oceli z Brazílie, Íránu, Ruska a Ukrajiny. Ceny oceli z uvedených zemí totiž unie považuje za nepoctivě nízké.

Jul 7

Juncker hrozí: EU rychle zareaguje na cla USA na ocel

Týden.cz / Byznys

Evropská unie bude během několika dní adekvátně reagovat, pokud Spojené státy zavedou protekcionistická opatření týkající se oceli, uvedl v Hamburku šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker. EU má podle něj už nyní připravená odvetná…

Feb 12

EU uvalila cla na ocel z Ruska i Číny kvůli vývozu pod tržní cenou

Týden.cz / Byznys

Evropská unie uvalila předběžná antidumpingová cla na dovoz za studena válcované ploché ocele z Číny a Ruska.

Oct 15

Čína předstihla v počtu dolarových miliardářů Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Počet dolarových miliardářů v Číně poprvé překonal počet miliardářů ve Spojených státech. Uvedl to čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. V pevninské Číně letos registruje 596 miliardářů, zatímco v USA jich je 537.