English

Maďaři vs. europarlament: "Pomsta politiků podporujících migraci!"

Doporučení Evropského parlamentu, aby Evropská komise zahájila proti Maďarsku řízení kvůli vážnému ohrožení hodnot Evropské unie, je "malicherná pomsta" politiků podporujících imigraci vůči Maďarsku.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 13

Komise bude čelit evropskému soudu kvůli překračování tabákových zákonů

Týden.cz

Evropská komise čelí velkému sporu kvůli obvinění, že překročila své pravomoci, když vydala směrnici, která se snaží vytvářet zákon, a nikoli implementovat zákon přijatý spoluzákonodárci EU, Radou a Parlamentem. Irský Nejvyšší soud…

May 3

Evropská komise mluví o podpoře výroby munice na území členských zemí EU

Týden.cz

Evropská komise plánuje kvůli válce na Ukrajině podpořit výrobu munice v členských zemích Evropské unie částkou 500 milionů eur (11,8 miliardy korun) ze společných fondů. Počítá s tím plán, který dnes představil eurokomisař pro vnitřní trh…

May 3

Evropská komise navrhuje rozšířit seznam zemí, odkud lze cestovat do EU

Evropská komise (EK) v pondělí doporučila, aby obyvatelé zahraničních zemí plně očkovaní proti covidu-19 nebo přijíždějící ze zemí s dobrou epidemickou situací mohli vstoupit na území EU bez dodatečných restrikcí.

Apr 26

Evropská komise zažalovala AstraZeneku kvůli zpožďování dodávek vakcín

Týden.cz

Evropská komise zažalovala firmu AstraZeneca za nedodržení smlouvy na dodávku vakcín proti covidu-19.

Oct 1

Evropská komise zahájila s Británií řízení kvůli porušení brexitové dohody

Evropská komise zahájila s Británií právní řízení kvůli porušení loni schválené brexitové dohody. Oznámila to ve čtvrtek předsedkyně EK Ursula von der Leyenová, podle níž dal Brusel Londýnu měsíc na vyjádření.

May 14

Evropská komise žaluje Rakousko u soudu EU

Evropská komise zažalovala Rakousko u Soudního dvora Evropské unie kvůli takzvané indexaci přídavků na děti pracujících cizinců. Podle ní je opatření diskriminační a v rozporu s unijním právem. Sdělila to mluvčí komise.

Apr 2

Evropská komise se obává vývoje situace v Maďarsku

Evropská komise se znepokojením sleduje vývoj v Maďarsku, kde vláda získala v rámci nouzového stavu časově neohraničenou možnost řídit zemi pomocí dekretů.

Jun 19

Spolupráce V4 je důležitá, nelze ale slevit z hodnot EU

Týden.cz

Spolupráce Slovenska, Česka, Maďarska a Polska v rámci skupiny visegrádská čtyřka (V4) je důležitá, zároveň ale nelze slevit z hodnot Evropské unie, řekla dnes ČTK nová slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. V regionu V4 čelí Maďarsko a…

Mar 14

Soud EU zamítl žalobu komise na ČR kvůli sporu s Polskem o odpad

Soudní dvůr Evropské unie ve čtvrtek zamítl žalobu Evropské komise proti České republice za to, že nepřevzala od Polska 20 tisíc tun směsi, kterou Poláci považovali za nebezpečný odpad.

Feb 4

Kvůli závadnému hovězímu přiletí do Polska inspektoři Evropské komise

Do Polska přiletí v pondělí inspektoři Evropské komise, aby se na místě seznámili s případem porážení nemocných krav a následného prodeje jejich masa. Hovězí z problematických polských jatek se dostalo do řady členských zemí Evropské unie,…

Jan 24

Evropská komise stupňuje právní kroky proti Maďarsku

Evropská komise ve čtvrtek oznámila, že stupňuje právní kroky proti Maďarsku kvůli rozhodnutí Budapešti zavést tresty za podporu nelegální migrace.

Sep 12

Maďaři vs. europarlament: "Pomsta politiků podporujících migraci!"

Doporučení Evropského parlamentu, aby Evropská komise zahájila proti Maďarsku řízení kvůli vážnému ohrožení hodnot Evropské unie, je "malicherná pomsta" politiků podporujících imigraci vůči Maďarsku.

Sep 12

Ohrožení hodnot. Europarlament doporučil řízení proti Maďarsku

Týden.cz

Evropský parlament jasnou většinou přijal doporučení, aby Evropská komise zahájila proti Maďarsku řízení kvůli vážnému ohrožení hodnot Evropské unie. Pro tento krok hlasovalo 448 zákonodárců, 197 bylo proti.

Jun 12

Evropská komise ztrojnásobí prostředky na ochranu hranic EU

Téměř ztrojnásobit chce v příštím dlouhodobém rozpočtu EU pro roky 2021 až 2020 Evropská komise prostředky vynakládané na správu hranic a řešení migrační problematiky.

Feb 14

Evropská komise nastínila možnosti dlouhodobého rozpočtu EU

Evropská komise představila různé možnosti dlouhodobého rozpočtu Evropské unie po roce 2020 včetně variant budoucího využívání peněz ze strukturálních a investičních fondů EU.

Jan 4

Evropská komise podala na Česko žalobu kvůli uprchlíkům

Evropská komise podala u Soudního dvora Evropské unie žalobu proti Česku, Maďarsku a Polsku kvůli jejich odmítání programu přerozdělování žadatelů o azyl.

Oct 16

Sbližování EU s Ukrajinou? Maďarsko kvůli zákonu řeklo "ne"

Maďarsko hodlá "blokovat a bojkotovat" veškeré snahy přibližovat Ukrajinu k Evropské unii, pokud Kyjev nezmění školský zákon, který ve školách omezuje výuku v jiném než ukrajinském jazyce, řekl šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó na…

Oct 5

Europarlament schválil zřízení evropského žalobce

Evropský parlament vyslovil souhlas se zřízením úřadu evropského veřejného žalobce, který bude vyšetřovat trestné činy poškozující finanční zájmy Evropské unie a v budoucnu také přeshraniční teroristickou činnost.

Oct 1

A to chcete do EU?! tepou Maďaři Chorvaty kvůli migrantům

Pokud Chorvatsko není schopné dostát závazným unijním azylovým předpisům a registrovat přicházející běžence, pak to vyvolává pochyby o oprávněnosti chorvatského členství v Evropské unii i o jeho připravenosti na vstup do schengenského…

Sep 28

Pospíšil: Bojím se o přežití evropských hodnot

Týden.cz / Domácí

Evropa by měla regulovat migraci a zamyslet se nad tím, zda příchozí z jiných kultur budou ochotní respektovat a hájit rovnost žena mužů a liberální hodnoty, řekl v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ Jiří Pospíšil.