English

Čína bere obchodní jednání s USA vážně. Ustoupit však nehodlá

Týden.cz / Byznys

Čína bere žádost Spojených států o zahájení nových obchodních rozhovorů vážně, požadavkům Washingtonu ale ustupovat nehodlá. A to navzdory zpomalení tempa růstu své ekonomiky a poklesu akciových trhů v Číně.

More from Týden.cz / Byznys

Mar 26

Čína podala k WTO stížnost na Spojené státy, vadí jí dotace na elektromobily

Týden.cz / Byznys

Čína podala ke Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost na Spojené státy. Vadí jí americké dotace na výrobu elektromobilů a požadavek na regionální původ dílů. Ten je totiž pro přiznání subvencí důležitý. Oznámila to dnes čínská…

Jul 8

Spojené státy dokončily likvidaci chemických zbraní

Spojené státy dokončily likvidaci svých posledních zásob chemických zbraní, uvedl v pátek večer americký prezident Joe Biden. Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) to posléze potvrdila, napsala dnes agentura AFP.

Feb 13

Spojené státy doporučily svým občanům opustit Rusko

Spojené státy doporučily svým občanům pobývajícím v Rusku, aby okamžitě opustili zemi. Jako důvod uvádějí válku na Ukrajině či možnost svévolného zatčení. Uvedlo to na svých webových stránkách americké velvyslanectví v Rusku.

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Aug 2

Čína pohrozila Spojeným státům odvetou za nová cla

Týden.cz / Byznys

Čína bude muset přistoupit k odvetným opatřením, pokud budou Spojené státy trvat na uvalení dalších cel na čínské zboží. Uvedlo to čínské ministerstvo obchodu. Dodalo, že Peking sice nestojí o obchodní válku, ale nemá z ní strach.

Jun 26

Obchodní dohoda mezi USA a Čínou je skoro hotová

Týden.cz / Byznys

Obchodního dohoda mezi Spojenými státy a Čínou je zhruba z 90 procent hotová. V rozhovoru s televizí CNBC to řekl americký ministr financí Steven Mnuchin. Je přesvědčen, že americký prezident Donald Trump a jeho čínský protějšek Si Ťin…

Jun 2

Za neúspěchy obchodních jednání mohou USA, tvrdí Peking

Týden.cz / Byznys

Peking obvinil Spojené státy z tvoření překážek v obchodních jednáních s tím, že nejnovější americká cla na dovoz čínského zboží obchodní spor mezi dvěma velmocemi nevyřeší. Podle agentury Reuters to vyplývá z dnes zveřejněné zprávy čínské…

May 22

Obchodní válka s USA: obnoví Peking rozhovory?

Týden.cz / Byznys

Peking je připraven obnovit obchodní rozhovory s Washingtonem. Uvedl to čínský velvyslanec ve Spojených státech Cchuej Tchien-kchaj.

Dec 2

USA a Čína dosáhly v obchodním sporu předběžné dohody

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Čína dosáhly ve svém měsíce trvajícím obchodním sporu předběžné dohody. Po 1. lednu 2019 nezačnou platit žádná nová dovozní cla a vzájemné rozhovory obou stran budou pokračovat. Cílem je uzavřít novou dohodu do 90 dní a již…

Dec 1

USA a Čína se domluvily na 90denním příměří v obchodním sporu

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Čína se domluvily na 90denním příměří v obchodním sporu, který otřásl finančními trhy a ohrožuje světový ekonomický růst. Po tuto dobu se budou snažit vyjednat obchodní dohodu a nebudou zavádět nová cla. Čína navíc slíbila…

Oct 18

Spojené státy neoznačily Čínu za měnového manipulátora

Týden.cz / Byznys

Vláda Spojených států zatím neoznačila Čínu ani žádného jiného ze svých obchodních partnerů za měnového manipulátora.

Sep 24

Spojené státy zavedly svými cly obchodní šikanu

Týden.cz / Byznys

Spojené státy se dopouštějí obchodní šikany a zaváděním opatření jako jsou cla zastrašují ostatní země. Dvě hodiny po zavedení nejnovější vlny cel, které na sebe uvalily USA a Čína, to v pondělí napsala čínská státní agentura Nová Čína.

Aug 8

Obchodní válka pokračuje. Peking reaguje na kroky USA

Týden.cz / Byznys

Peking začne od 23. srpna vybírat dodatečná cla ve výši 25 procent na americké zboží, jehož roční dovoz do Číny dosahuje 16 miliard dolarů (352,8 miliardy Kč).

Jun 29

Odejdou Spojené státy z WTO? Trump: Nevím, proč tam jsme

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump opakovaně sdělil představitelům Bílého domu, že chce, aby Spojené státy opustily Světovou obchodní organizaci (WTO).

Jun 8

Americký obchodní deficit s Čínou v květnu znovu stoupl

Týden.cz / Byznys

Obchodní deficit Spojených států s Čínou v květnu uprostřed vzájemných sporů o zavádění cel opět stoupl. Oproti předchozímu měsíci se schodek prohloubil o 2,4 miliardy USD na 24,6 miliardy dolarů.

May 20

USA a Čína se dohodly na snížení amerického obchodního schodku

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Čína se dohodly na opatřeních zaměřených na výrazné snížení amerického obchodního deficitu. Vyplývá to ze společného prohlášení obou zemí. Čína by podle dohody měla nakupovat více amerického zboží, zejména zemědělských a…

Apr 22

Peking ocenil snahy USA vyjednávat o obchodních problémech

Týden.cz / Byznys

Čína přivítala oznámení amerických činitelů, že chtějí v Pekingu jednat o společných ekonomických a obchodních sporech.

Oct 31

Do úplatkářské aféry Airbusu jsou zataženy i Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Evropský výrobce letecké techniky Airbus objevil problémy týkající se využívání obchodních zástupců při prodeji americké zbrojní technologie. Do korupčního skandálu tak jsou nyní zataženy i Spojené státy.

Sep 1

Cena ropy neustále klesá. Mohou za to Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Světové ceny ropy ve čtvrtek dál výrazně klesají a míří k nejhlubší týdenní ztrátě od počátku roku. Středeční údaje o nečekaně vysokém vzestupu zásob suroviny ve Spojených státech nasměrovaly pozornost trhu na rekordně vysoké zásoby po…

Oct 15

Čína předstihla v počtu dolarových miliardářů Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Počet dolarových miliardářů v Číně poprvé překonal počet miliardářů ve Spojených státech. Uvedl to čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. V pevninské Číně letos registruje 596 miliardářů, zatímco v USA jich je 537.