English

Lídři členských zemí EU si našli čas na pivo a hranolky

I přes náročný program summitu Evropské unie si někteří lídři členských zemí ve středu našli čas na posezení u piva a hranolek. Německá kancléřka Angela Merkelová, francouzský prezident Emmanuel Macron, belgický premiér Charles Michel a…

More from Týden.cz / Zahraničí

Nov 16

Německo chce přísnější karanténu, do médií to řekla kancléřka Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová by kvůli stále vysokým počtům nových případů nemoci covid-19 ráda zpřísnila stávající karanténní opatření.

Mar 16

Michel svolal kvůli koronaviru další videosummit Evropské unie

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie budou v úterý na dálku společně probírat další opatření v boji proti koronaviru a jeho dopadům na evropské hospodářství. Oznámil to v pondělí předseda Evropské rady Charles Michel. Evropské země…

Feb 21

Michel odložil začátek summitu, jedná s lídry odděleně

Předseda Evropské rady Charles Michel v pátek po dlouhých nočních jednáních o sedmiletém rozpočtu Evropské unie pokračuje v bilaterálních rozhovorech s lídry členských zemí. Zásadní průlom kvůli trvajícím sporům okolo jeho celkové výše…

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Sep 7

Angela Merkelová ocenila výměnu vězňů jako nadějný signál

Americký prezident Donald Trump pogratuloval Rusku a Ukrajině k výměně vězňů, kterou na twitteru označil za "velmi dobrou zprávu" a "první velký krok k míru". "Tato výměna vypadá jako nadějný signál," uvedla německá kancléřka Angela…

Jul 4

Špičky EU si promluví o nových lídrech

Především o obsazení vrcholných unijních postů budou ve čtvrtek europoslanci debatovat s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem a předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem. Lídři evropských institucí na závěr ustavujícího…

Mar 12

Starosti Británie jsme zohlednili. Tvrdí Merkelová o Brexitu

Týden.cz

Evropská unie učinila jasné a dalekosáhlé návrhy, aby reagovala na obavy Britů týkající se brexitu. Teď je na britském parlamentu, aby rozhodl.

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Oct 30

Slabší Merkelová? Moje pozice ve světě neutrpí, věří kancléřka

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová je přesvědčena, že rozhodnutí skončit v čele křesťanských demokratů neoslabí její pozici v mezinárodních jednáních. Bude na ně naopak mít víc času.

Oct 29

Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany

Německá kancléřka a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany a v prosinci znovu nekandidovat do jejího čela; funkci kancléřky ale hodlá dál zastávat.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

Sep 28

Co s EU? Lídři hovořili o tom, jak dál s evropskou integrací

Neformální večeře šéfů států a vlád, která ve čtvrtek večer v estonské metropoli Tallinnu předchází pátečnímu "digitálnímu summitu" EU, bude pro unijní politiky příležitostí k diskusi o budoucí podobě evropské integrace.

Feb 17

Merkelová vs. Schulz. Kancléřka by prý v druhém kole ostrouhala

Týden.cz

Kandidát sociálnědemokratické strany na německého kancléře Martin Schulz by v přímém souboji současnou předsedkyni vlády Angelu Merkelovou výrazně porazil. Vyplývá to z průzkumu Politbarometer veřejnoprávní televizní stanice ZDF.

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Jul 10

Merkelová věří, že Británie o odchod z EU skutečně požádá

www.tyden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová je přesvědčená, že Británie skutečně oficiálně požádá o odchod z Evropské unie, jakmile v zemi vznikne nová vláda.

Jun 24

Lídři EU: Británie jako "třetí země" musí uznat naše zájmy

Rozhovory o konkrétní podobě britského odchodu z Evropské unie by měly začít co nejdříve, průtahy jen zbytečně prodlužují nejistotu. Ve společném prohlášení to uvedli zástupci unijních institucí a nizozemského předsednictví.

Jun 16

Merkelová: Brexit? Británie by vystupovala z pozice třetí země

Případný odchod Británie z Evropské unie by byl pro kontinent velkou výzvou, ale žádnou katastrofou. Týden před britským referendem to v litevském rozhlase řekl eurokomisař pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenis Andriukaitis. Podle něj…

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.