English

Co se musí stát, aby Babiš nebyl premiérem

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Pokud by opozice chtěla zabránit opakovanému jmenování Andreje Babiše (ANO) premiérem i v případě, že by se v pátek podařilo vyslovit vládě nedůvěru, musela by získat 120 hlasů potřebných pro rozpuštění Sněmovny a vypsání…

More from Týden.cz

Sep 21

Hamáček: Babiš by měl jmenovat nového ministra co nejrychleji

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér a šéf sociálních demokratů Jan Hamáček sdělil, že od premiéra Andreje Babiše (ANO) očekává co nejrychlejší oznámení jména nového ministra zdravotnictví, aby resort mohl řídit opatření proti epidemii koronaviru.

May 31

Babiš odeslal na Hrad návrh na výměnu ministra kultury

Týden.cz

Premiér Andrej (ANO) Babiš odeslal na Pražský hrad návrh na odvolání ministra kultury Antonína Staňka a jeho nahrazení Michalem Šmardou (oba ČSSD). Učinil tak po schůzce, na které se Šmardou probral jeho priority pro vedení resortu.

Oct 2

Zeman by měl Petříčka brzy jmenovat ministrem, uvedl Babiš

Prezident Miloš Zeman přijme ve čtvrtek odpoledne na Pražském hradě kandidáta sociální demokracie na ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Na twitteru to uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Předpokládá se, že prezident Petříčka jmenuje…

Jun 26

Zeman jmenuje Babišovu vládu ANO s ČSSD, Poche ministrem nebude

Týden.cz / Domácí

Osm měsíců po sněmovních volbách a pět měsíců po demisi menšinové vlády ANO prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nový kabinet. Znovu jej povede šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterého prezident jmenoval podruhé premiérem už 6. června.

Jun 25

Babiš předal Hradu seznam ministrů, Poche v něm nechybí

Týden.cz / Domácí

Pražský hrad už dostal od premiéra Andreje Babiše seznam kandidátů na členy jeho nové vlády, je mezi nimi i adept na ministra zahraničí Miroslav Poche. Babiš to v pondělí řekl novinářům.

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

Feb 5

"Takové loutky ministři ANO nejsou." Lidovci o vládě bez Babiše

Lidovci se neobávají toho, že kdyby šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš nebyl ve vládě, řídil by ji zpovzdálí jako loutkový kabinet. Dál trvají na své podmínce, že do vlády nepůjdou s trestně stíhaným politikem.

Dec 6

Babiš: ANO na hlasování o podpoře v boji o Hrad nemá čas

Hlasování mezi členy ANO o tom, který prezidentský kandidát získá podporu hnutí, se oproti očekávání neuskuteční. Není na to čas, sdělil předseda ANO Andrej Babiš Lidovým novinám (LN). Vítěz sněmovních voleb tak v boji o Pražský hrad…

Oct 24

ANO nepostaví kandidáta na Hrad. Babiš: Musel by makat jako já

Týden.cz / Domácí

UVNITŘ ANKETA. Hnutí ANO nepostaví vlastního kandidáta do prezidentské volby. Novinářům to dnes řekl předseda Andrej Babiš. Prezidentská volba podle něho zatím není pro ANO téma, po parlamentních volbách řeší novou sněmovnu.

Sep 14

Zeman přijme na Hradě šéfa ANO Babiše

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman přijme ve čtvrtek odpoledne na Pražském hradě předsedu hnutí ANO Andreje Babiše.

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

May 16

Hnutí ANO má podle Babiše tři kandidáty na ministra

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) další kvalitní kandidáty na ministra financí. Ministr to v úterý uvedl na tiskové konferenci k EET s tím, že hnutí může nyní nabídnout tři kandidáty.

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

Mar 16

Babiš z Hradu: Někteří ministři z ČSSD se mnou mluví normálně

Týden.cz / Domácí

Ministr financí Andrej Babiš řekl, že na Pražském hradě bude s prezidentem Milošem Zemanem řešit i aktuální roztržku kolem korunových dluhopisů a středečního usnesení Sněmovny, které po něm žádá, aby vyvrátil vážná podezření z daňových…

Mar 14

Lex Babiš na druhou! diví se lidovci návrhu šéfa ANO

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér Andrej Babiš se změnou zákona, která by dodatečně zdanila korunové dluhopisy, snaží řešit svou osobní situaci, míní vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Lidovci jsou podle něj z Babišova pozměňovacího návrhu k…

Feb 23

Poslanci ANO chtějí, aby Ústavní soud zrušil část lex Babiš

Týden.cz / Domácí

Poslanci hnutí ANO žádají Ústavní soud o zrušení tří paragrafů zákona o střetu zájmů, které omezují právo firem vlastněných členem vlády získat státní dotace a zakazují členům vlády vlastnit média.

Nov 29

Lex Babiš prošel. Premiér lhal, chce mě vyštvat z politiky! zuří ministr

Týden.cz / Domácí

Firmy ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se už brzy nebudou moci ucházet o nenárokové dotace, veřejné zakázky a investiční pobídky. Vyplývá to z novely o střetu zájmů, kterou potvrdila sněmovna v senátní verzi.

Nov 29

ANO: Lex Babiš je zmetek, uvažujeme o Ústavním soudu

www.tyden.cz

Části novely zákona o střetu zájmů nazývané "lex Babiš" jsou podle hnutí ANO legislativním zmetkem, mění pravidla hry uprostřed soutěže a odporují ústavě.

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.