English

Kauza Čapí hnízdo? Pospíšil: Zeman je Babišův advokát

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Kauza kolem dotačního podvodu Čapí hnízdo rozdělila Česko na dva tábory. Andrej Babiš v médiích tvrdí, že se jedná o kampaň, která ho má zdiskreditovat a dostat ho z politiky pryč.

More from Týden.cz

Jan 9

Soud Babiše i Nagyovou zprostil obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz

Pražský městský soud v pondělí nepravomocně osvobodil bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) i jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu…

Sep 13

Podpis Babiše mladšího zřejmě není pravý, uvedl znalec v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Podpis Andreje Babiše mladšího na listině k nabytí akcií společnosti Farma Čapí hnízdo pravděpodobně není pravý. U soudu to v úterý uvedl písmoznalec Aleš Čulík.

Sep 12

Expremiér Babiš dorazil k soudu, který bude projednávat kauzu Čapí hnízdo

Týden.cz

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) v doprovodu svého advokáta Eduarda Bruny dorazil zhruba v 8.00 k pražskému městskému soudu, který v pondělí začne projednávat kauzu údajného dotačního podvodu při stavbě kongresového areálu Čapí hnízdo.

Jun 2

Babiš navrhl předběžné projednání obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) navrhl soudu předběžné projednání obžaloby v kauze Čapí hnízdo, v níž je stíhán spolu se svou někdejší poradkyní Janou Nagyovou (dříve Mayerovou).

Mar 21

Státní zástupce obžaloval v kauze Čapí hnízdo Babiše a jeho někdejší poradkyni

Týden.cz

Státní zástupce Jaroslav Šaroch v pondělí podal obžalobu na předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou (dříve Mayerovou) v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu rekreačního a…

Jan 18

Poslanecká sněmovna zřejmě opět vydá Babiše ke stíhání v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Sněmovna pravděpodobně opět vydá bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání v případu Čapí hnízdo. Plénu to v úterý doporučil mandátový a imunitní výbor, jenž ke kauze také vyslechl státního zástupce Jaroslava Šarocha.

Nov 10

Státní zastupitelství požádalo Sněmovnu o vydání Babiše v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz

Státní zástupce Jaroslav Šaroch v úterý odeslal do Sněmovny žádost o vydání končícího premiéra a znovu zvoleného poslance Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Aug 11

Babiš podal návrh na zastavení svého stíhání v kauze Čapí hnízdo, píše Aktuálně.cz

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) podal návrh na zastavení svého trestního stíhání v kauze dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo.

Feb 27

Stíhání Babiše mladšího v kauze Čapí hnízdo je uzavřeno

Týden.cz / Domácí

Trestní stíhání premiérova syna Andreje Babiše mladšího v případu Čapí hnízdo definitivně skončilo. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman přezkoumal a ponechal v platnosti usnesení o zastavení stíhání.

Dec 4

Špatná zpráva pro Babiše. Kauza Čapí hnízdo se vrací k policii

Týden.cz

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman ve středu zrušil rozhodnutí o zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) někdejší členky představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo Jany Mayerové.

Sep 13

Faltýnek: Kauza Čapí hnízdo měla poškodit ANO a Babiše

www.tyden.cz

Kauza Čapí hnízdo byla uměle vytvořena s cílem poškodit hnutí ANO a dostat premiéra Andreje Babiše (ANO) z politiky, řekl na páteční tiskové konferenci ve Sněmovně předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Policie patrně nedodala důkazy pro…

Sep 1

Babiš: Věřím, že žalobce mé stíhání v kauze Čapí hnízdo zastaví

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš věří, že státní zástupce zastaví jeho stíhání v případu Čapí hnízdo. Pokud by obžalobu soudu podal, Babiš by z čela vlády neodešel.

Apr 20

Čapí hnízdo: Babiš nerezignuje, pokud bude obžalován

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) nerezignuje, pokud ho státní zástupce v kauze Čapí hnízdo obžaluje. Předseda vlády to řekl deníku Mladá fronta Dnes (MfD). Zopakoval, že je to politický proces. Babiš je obviněný z dotačního podvodu a z poškození…

May 3

Žalobce zrušil stíhání Faltýnka v kauze Čapí hnízdo. Babiš dál obviněn

Trestní stíhání premiéra v demisi a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v kauze kolem padesátimilionové dotace EU na stavbu farmy Čapí hnízdo bude pokračovat. Státní zástupce Jaroslav Šaroch zamítl jeho stížnost proti obvinění jako…

Jan 29

Středočeská hejtmanka: Babiš se v kauze Čapí hnízdo obhájí

Týden.cz

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová je přesvědčena o tom, že se premiér Andrej Babiš v kauze padesátimilionové dotace pro farmu Čapí hnízdo obhájí.

Oct 13

Kampaň! Účelovka! soptí nad kauzou Čapí hnízdo. A není to Babiš

Týden.cz / Domácí

Náměstkyně jihlavského primátora Jana Mayerová z hnutí ANO je přesvědčena o tom, že její obvinění v souvislosti s padesátimilionovou dotací na stavbu farmy Čapí hnízdo je účelové, vymyšlené, založené na fabulaci, neznalosti situace a…

Aug 21

Kauza Čapí hnízdo: na policii vypovídali Bendl i Rath

Týden.cz / Domácí

O dotaci pro farmu Čapí hnízdo, kvůli níž chce policie stíhat šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, vypovídali na policii bývalí středočeští hejtmani Petr Bendl (ODS) a David Rath. Pod vedením Bendla hejtmanství padesátimilionovou dotaci pro…

Jul 22

Poslankyně Zelienková odešla z ANO. Babiše tepala za Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Poslankyně Kristýna Zelienková opustila hnutí ANO, za které byla do Poslanecké sněmovny zvolena. Zelienková už dříve kritizovala politiku hnutí ANO i vlády. Ve sněmovně se mimo jiné angažovala v boji za propuštění ukrajinské pilotky Nadiji…

Mar 16

Babiš dluží odpovědi. Koalice se v kauze Čapí hnízdo neshodla

Týden.cz / Domácí

Koaliční rada se nedohodla na společném postupu na mimořádné schůzi Sněmovny ke kauze Čapí hnízdo. KDU-ČSL je pro schválení programu schůze, ANO zatím proti. Poslanecké kluby o tom budou ještě jednat v úterý.

Mar 12

Poslanec ČSSD: Babiš musí do středy vysvětlit kauzu Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Pokud vicepremiér Andrej Babiš nevysvětlí do úterý či středy přijatelným způsobem kauzu kolem jeho Farmy Čapí hnízdo, podpoří sociální demokraté svolání mimořádné schůze Sněmovny k této záležitosti.