English

Brusel bere Babišův střet zájmů vážně, ale zatím nekoná

Týden.cz / Domácí

Evropská komise bere stížnost na možný střet zájmů českého premiéra Andreje Babiše vážně a zabývá se jí, řekl v Bruselu poslancům rozpočtového výboru Evropského parlamentu generální tajemník EK Martin Selmayr.

More from Týden.cz / Domácí

Feb 10

Růst české ekonomiky letos zrychlí na 4,4 procenta, odhaduje Evropská komise

Týden.cz

Růst české ekonomiky letos proti loňsku na rozdíl od většiny ostatních zemí Evropské unie zrychlí. Vyplývá to ze čtvrteční makroekonomické prognózy Evropské komise (EK), podle níž dosáhne letošní růst hrubého domácího produktu (HDP) 4,4…

Apr 15

Evropská komise zrušila rozhodnutí k dotacím pro Agrofert

Týden.cz

Česká vláda vezme zpět únorovou žalobu, kterou podala k evropskému soudnímu dvoru kvůli pozastaveným dotacím pro Agrofert Holding. Evropská komise totiž své rozhodnutí zrušila, podle mluvčího ministerstva zemědělství Vojtěcha Bílého tak…

Apr 1

Audit ke střetu zájmů Babiše: Evropská komise prodloužila termín pro odpověď

Evropská komise prodloužila termín pro odpověď na audit ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) o dva měsíce, tedy do 5. června.

Jan 6

Druhý audit Evropské komise konstatuje Babišův střet zájmů

Týden.cz

Audit Evropské komise k zemědělským dotacím konstatuje, že premiér Andrej Babiš (ANO) je ve střetu zájmů a dál ovládá holding Agrofert. Firma tak nemá nárok na dotace z Evropské unie.

Dec 5

Sněmovna se zabývala auditem EK. Jednání provázely hádky

Týden.cz

SLEDOVALI JSME ŽIVĚ. Poslanecká sněmovna od dopoledne řešila audit z EK, který se zabýval vztahy skupiny Agrofert a premiéra Andreje Babiše. Babiš již dříve řekl, že Česko žádné peníze vracet nebude, není k tomu podle něho důvod. Během…

Dec 3

Dostálová: Obsah auditu EK neznám a ani nechci

Týden.cz

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová v úterý řekla, že závěry auditu Evropské komise o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše nezná a ani je nechce znát. Zároveň uvedla, že se nejedná o politický dokument a je v režimu "důvěrné".

Dec 2

Babišův střet zájmů? Dorazily výsledky auditu z Bruselu

Týden.cz

Ministerstvo pro místní rozvoj obdrželo auditní zprávu Evropské komise ohledně možného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše.

Sep 16

Ministerstvo poslalo odpověď na audit komise do Bruselu

Týden.cz / Domácí

Ministerstvo zemědělství v pondělí odeslalo odpověď na bruselský audit zemědělských dotací ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO), řekl Radiožurnálu ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD).

Jul 9

Analýza návrhu auditu EK ke střetu zájmu Babiše je hotová

Týden.cz

Státní zástupci již dokončili vlastní analýzu návrhu auditu Evropské komise ke střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO), kterou v červnu avizoval nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Jul 8

MF a MMR dostaly překlad zprávy Evropské komise o auditu dotací

Ministerstva financí a pro místní rozvoj dostala oficiální překlad návrhu auditní zprávy Evropské komise o údajném střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO).

Jul 2

Senátní komise k auditům EK vyzvala ministerstva k dodání materiálů

www.tyden.cz

Senátní komise k posouzení unijních auditů ohledně premiéra Andreje Babiše (ANO) v úterý vyzvala ministerstva financí, zemědělství a pro místní rozvoj, aby jí návrhy těchto materiálů předložila. O totéž požádala také české zastoupení při…

Jun 6

Babiš neuvedl, zda by odstoupil, pokud se potvrdí audit EK

Týden.cz

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se ve Sněmovně vyhnul odpovědi na dotaz, zda by opustil funkci premiéra, pokud se potvrdí předběžný audit Evropské komise (EK), který se týká jeho údajného střetu zájmů a unijních dotací pro Agrofert…

Jun 2

Audit? Plný nepřesností a zavádějících tvrzení, hájí se Agrofert

Týden.cz

V návrhu auditu Evropské komise ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše je podle skupiny Agrofert řada nepřesností, nepravdivých tvrzení a zavádějících interpretací. Firma k tomuto zjištění dospěla po prvním seznámení s návrhem…

Apr 10

Piráti chtějí po EK veřejný výsledek auditu o Babišovi

www.tyden.cz

Piráti vyzvali Evropskou komisi, aby zveřejnila výsledky auditu, který provedla kvůli údajnému střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) a unijním dotacím pro společnost Agrofert.

Jan 14

Začíná audit ohledně střetu zájmů Babiše a firmy Agrofert

Týden.cz

Evropská auditní mise začne zkoumat dokumenty Státního zemědělského intervenčního fondu, aby zjistila, zda může docházet ke střetu zájmů premiéra Andreje Babiše a firmy Agrofert, kterou předloni v únoru vložil do svěřenských fondů.

Dec 13

Ministerstvo nebude žádat Brusel o proplácení dotací pro Agrofert

Týden.cz

Ministerstvo financí nebude žádosti o platby spojené s Agrofertem zasílat Evropské komisi k proplacení. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě. Komisař EU pro rozpočet Günther Oettinger ve středu v Evropském parlamentu řekl, že EK do…

Dec 3

Střet zájmů premiéra Babiše? Brusel čeká na českou odpověď

Týden.cz

Komisař pro rozpočet Günther Oettinger očekává v příštích dnech či týdnech odpověď na dopis, kterým se kvůli možnému střetu zájmů premiéra Adreje Babiše v pátek obrátil na českou vládu. Oettinger to uvedl v diskusi na výboru pro…

Dec 1

Právníci Evropské komise viní Babiše ze střetu zájmů, píše tisk

Právníci Evropské komise (EK) podezírají českého premiéra Andreje Babiše ze střetu zájmů a z porušení unijních pravidel. Píše to britský deník The Guardian a francouzský list Le Monde s odvoláním na uniklou zprávu právní služby komise.

Jan 2

Babiš zprávu OLAF nečetl. Agrofert si stěžuje v Bruselu

Týden.cz

Společnost Agrofert podala stížnost k evropskému ombudsmanovi i k Soudnímu dvoru EU kvůli vyšetřování poskytnutí evropské dotace pro farmu Čapí hnízdo, které vedl Evropský úřad pro boj proti podvodům.

May 19

Trestní oznámení na Babiše. "Zneužíval banky pro Agrofert"

Týden.cz / Domácí

Ministr financí Andrej Babiš čelí trestnímu oznámení, podle nějž některým bankám nabízel výhodnější podmínky vůči státu a souběžně s tím od stejných bank získával lepší obchodní podmínky pro firmy, které ovládá nebo jsou s ním spřízněné.