English

Babiš bojuje za vládní čtvrť. Zámek by směnil za pozemky

Týden.cz / Domácí

Praha by mohla získat od státu zámek na Veleslavíně výměnou za 16 parcel v Letňanech, kde by podle představ premiéra Andreje Babiše měla vzniknout takzvaná vládní čtvrť pro státní úředníky.

More from Týden.cz / Domácí

Jan 3

Zeman a Babiš s rodinami se setkají v Lánech

www.tyden.cz

Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO) se v neděli setkají na tradičním novoročním obědě na zámku v Lánech. Na rozdíl od předchozích let je na schůzce doprovodí vedle manželek i jejich děti.

Sep 18

Hřib trvá na splnění podmínek Prahy před debatou o Letňanech

Týden.cz

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) trvá na tom, že stát musí dostavět vnější okruh, přispět hlavnímu městu na vnitřní okruh a postavit nemocnici, aby mohla začít diskuse o stavbě úřednické čtvrti v Letňanech. Premiér Andrej Babiš (ANO)…

Sep 18

Jednání s Hřibem je na psychické trauma, stěžuje si Babiš

Týden.cz

Projekt úřednické čtvrti v pražských Letňanech bude pokračovat, řekl během návštěvy Ústeckého kraje premiér Andrej Babiš (ANO). Nehodlá už ale dál jednat s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti), nýbrž obešle pražské radní.

Sep 17

Hřib: Stát podle Babiše Praze na okruhy a nemocnici nepřispěje

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) sdělil pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti), že Praha kvůli plánované úřednické čtvrti v Letňanech, nedostane od státu vůbec nic, řekl ČTK a serveru Seznam Zprávy po úterním jednání s předsedou vlády…

Sep 17

Hřib odmítl návrh Babiše. Postoj ohledně vládní čtvrti se nemění

Týden.cz

Postoj vedení Prahy a její požadavky související s možnou výstavbou vládní čtvrti v Letňanech se nemění. Město požaduje výměnou za pozemky dostavět Pražský okruh, peníze na dostavbu vnitřního okruhu a novou nemocnici.

Sep 16

Pravidelná schůzka: Babiš dorazil za Zemanem do Lán

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) dorazil v pondělí večer do zámku v Lánech na pravidelnou schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka by spolu měli debatovat o aktuální politické situaci.

Aug 20

Babiš dorazil do Lán, se Zemanem bude jednat i o kultuře

www.tyden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) dorazil do Lán na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Budou jednat mimo jiné o situaci v čele ministerstva kultury. Navržený kandidát ČSSD Michal Šmarda v pondělí večer oznámil, že se vzdal nominace na…

Jun 26

Vláda Andreje Babiše rozděluje společnost na dva tábory

Týden.cz / Domácí

Česká veřejnost je v pohledu na současnou vládu Andreje Babiše rozdělena na dva téměř stejně velké tábory. Při hypotetickém hlasování o nedůvěře by 47 procent lidí vyjádřilo kabinetu nedůvěru, pouze o jedno procento méně by naopak…

Mar 22

Zeman koupil pozemek v Lánech. Stanou se jeho domovem?

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman koupil spolu se svou ženou Ivanou za 2,5 milionu korun pozemek v Lánech na Kladensku.

Jan 30

Praha nechá státu pozemky v Letňanech, chce za to zaplatit okruh

Týden.cz / Domácí

Hlavní město poskytne státu pozemky v Praze-Letňanech pro vybudování areálu pro deset tisíc státních úředníků, kam se přesune ministerstvo pro místní rozvoj a desítky dalších státních složek.

Jan 28

Babiš míří za Zemanem do Lán. Jednat budou o Huawei

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman se sejde v podvečer na lánském zámku s premiérem Andrejem Babišem. Mezi témata setkání by mohla patřit příprava pravidelné schůzky ústavních činitelů k zahraniční politice, která se uskuteční v polovině týdne.

Jan 15

Nemocnice v Letňanech? Hřib: Opravovat Bulovku nemá smysl

Týden.cz / Domácí

Nemocnice, která by mohla podle pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) vzniknout v Letňanech, by měla nahradit Nemocnici na Bulovce.

Nov 29

Babiš bojuje za vládní čtvrť. Zámek by směnil za pozemky

Týden.cz / Domácí

Praha by mohla získat od státu zámek na Veleslavíně výměnou za 16 parcel v Letňanech, kde by podle představ premiéra Andreje Babiše měla vzniknout takzvaná vládní čtvrť pro státní úředníky.

May 31

Babiš dorazil do Lán jednat se Zemanem o chystané vládě

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se ve čtvrtek sejde v lánském zámku na pracovním obědě s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). Jednat mají mimo jiné o termínech spojených s ustavením nového kabinetu.

Apr 10

Babiš řešení nemá. Do Lán si jede poslechnout Zemanův názor

Týden.cz

Pět dní po krachu vyjednávání hnutí ANO a ČSSD o vzniku koaliční vlády prezident Miloš Zeman a premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) projednají další postup.

Jan 2

Sladění Babiš a Zeman. S manželkami obědvají v Lánech

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou dorazili do prezidentského zámku v Lánech na tradiční novoroční oběd předsedy vlády s hlavou státu. Hostí je prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou. Setkání by mělo trvat více než…

Dec 19

Vládní čtvrť? Praha o plánech Babiše nevěděla, nabízí Holešovice

Týden.cz / Domácí

Takzvaná vládní čtvrť by v Praze mohla vyrůst v Holešovicích u stanice metra C Nádraží Holešovice. O umístění staveb začal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) s městem jednat.

Dec 13

Babiš odjel s ministerské delegací do Lán, uctil Masaryka

Týden.cz / Domácí

Designovaný premiér Andrej Babiš (ANO) s kandidáty na ministry položil v Lánech věnec k hrobu prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Prezident Miloš Zeman kabinet jmenuje na Pražském hradě ve 14:00, pak se jeho…

Feb 6

Nesmrtelný jako Andrej Babiš

Týden.cz

Slovník uživatelů sociálních sítí obohatilo nové sousloví. V "sorry jako" je všechno. Hlavně pak to, že se zatím nenašlo nic, co by Andreji Babišovi nabouralo aureolu zachránce Česka natolik, aby se k němu obraceli zády jeho vlastní voliči.

Feb 1

"Sorry jako!" Jak Andrej Babiš baví internet

Nejasnosti kolem původu majetku vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO) se staly zdrojem zábavy na českém internetu. Facebook i twitter zaplavily vtipy a koláže založené na Babišovu výroku v České televizi, kde ministr odmítl…