English

Trump kompromisu příliš nevěří: Šance přinejlepším 50 na 50

Americký prezident příliš nevěří, že by se demokraté a republikáni v Kongresu domluvili na kompromisním řešení sporu o stavbu protiimigrační zdi na hranici s Mexikem.

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 17

Fiala je po jednání v Kongresu optimistický ohledně americké pomoci Ukrajině

Týden.cz

Premiér Petr Fiala je po úterních jednáních v americkém Kongresu mírně optimistický ohledně schválení balíku americké pomoci Ukrajině. Schůzky hodnotí jako přátelské a otevřené. Kongresmani podle Fialy oceňovali roli Česka v pomoci…

Jul 16

Americké celebrity v ohrožení

Zatím neznámí podvodníci napadli twitterové účty mnoha známých a bohatých lidí, včetně šéfů velkých technologických firem, ale i politiků, celebrit a také samotných podniků.

Feb 14

Další peníze na stavbu zdi s Mexikem

Americké ministerstvo obrany zaslalo Kongresu žádost o převedení téměř čtyř miliard dolarů z vojenského rozpočtu na zaplacení stavby zdi na hranici s Mexikem. Informovala o tom agentura Reuters. Z výstavby zdi učinil americký prezident…

May 11

Demokraté žádají Trumpova daňová přiznání

Týden.cz

Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu vydala v pátek další parlamentní obsílku, která má přinutit republikánskou vládu ke spolupráci na prošetřování údajných prohřešků prezidenta Donalda Trumpa, jeho poradců a příbuzných a jeho…

May 10

Nepřijdete? Trest. Demokraté chtějí pokuty za odmítnutí Kongresu

Američtí demokraté by mohli vzpurné osoby ignorující předvolání do Kongresu pokutovat až 25 tisíci dolary (přes 570 tisíc Kč) denně.

Jan 23

Demokraté se uvolnili ke kompromisu ohledně stavby zdi na hranici

Demokratičtí a republikánští členové amerického Kongresu se možná přibližují kompromisu o stavbě hraniční zdi a uvolnění peněz pro fungování vládních institucí. Naznačují to informace amerických médií.

Jan 23

Demokraté v Kongresu prošetří bezpečnostní prověrky Bílého domu

Demokraté ovládající Sněmovnu reprezentantů amerického Kongresu prošetří praxi Bílého domu při provádění bezpečnostních prověrek, mimo jiné v případech prezidentova zetě Jareda Kushnera a bývalého bezpečnostního poradce Michaela Flynna.

Jan 1

Americká stráž zabránila stovce uprchlíků přejít hranici z Mexika

Do Spojených států se snažilo v noci na úterý přejít nelegálně asi sto středoamerických uprchlíků pobývajících v Tijuaně na mexické straně hranice.

Oct 26

Trump zvažuje uzavřít před migranty hranici s Mexikem

Americký prezident Donald Trump zvažuje možnost uzavřít před středoamerickými migranty jižní hranici s Mexikem a neumožnit jim požádat o azyl ve Spojených státech. Napsal to americký list The Washington Post (WP) s odvoláním na nejmenované…

Oct 18

Zavřu hranici s Mexikem! hrozí Trump kvůli migraci

Americký prezident Donald Trump na twitteru varoval, že kvůli ilegální migraci zavře hranici s Mexikem. Pokud Mexiko příliv běženců nezastaví, pošle k jižní hranici Spojených států vojáky.

Aug 8

První muslimka uspěla ve volbách do amerického Kongresu

Dcera palestinských přistěhovalců Rashida Tlaibová zvítězila v primárních demokratických volbách v michiganském 13. kongresovém okrsku a je téměř jisté, že se stane první Američankou palestinského původu a muslimkou, která se dostane do…

Jul 18

James Comey vyzval voliče, aby do Kongresu volili demokraty

Bývalý ředitel amerického Federálního úřadu pro vyšetřování James Comey vyzval Američany, aby v listopadových volbách do Kongresu volili kandidáty demokratů.

Apr 7

Garda reaguje na Trumpovu vyhlášku. Posílí hranici s Mexikem

Týden.cz

Americké státy Arizona a Texas oznámily, že připravují nasazení členů Národní gardy na americko-mexické hranici.

Apr 3

Hranici s Mexikem bude chránit armáda, hrozí Trump

Spojené státy budou chránit jižní hranici s Mexikem vojenskou silou, dokud nebude postavena ochranná zeď a nebude zajištěna náležitá bezpečnost země. V Bílém domě to novinářům řekl jeho šéf Donald Trump. "Chystáme se to udělat vojensky,"…

Mar 23

Zuckerberg bude vypovídat také před americkým Kongresem

Šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg bude v Kongresu USA vypovídat o kontroverzním využívání dat uživatelů sociální sítě.

Jan 23

Kongres schválil dočasné peníze pro americkou vládu

Týden.cz

Americký Kongres v pondělí schválil prozatímní financování vlády, která byla od soboty bez peněz kvůli sporu republikánů s demokraty. Zákon, který již podepsal prezident Donald Trump, zajišťuje chod úřadů do 8. února.

Jan 20

Americké úřady dočasně zavřou, nemají peníze na provoz

Americký Senát se navzdory horečným vyjednáváním nedokázal včas dohodnout na dočasném rozpočtu pro federální vládu, která tak nyní nemá k dispozici peníze na financování běžného provozu.

Dec 20

Kongres schválil Trumpovu daňovou reformu

Kongres Spojených států dnes schválil rozsáhlou daňovou reformu prezidenta Donalda Trumpa. Návrh již v úterý přijala Sněmovna reprezentantů, Senát ale kvůli procedurálním pochybením musel následně odsouhlasit pozměněnou verzi, kterou dnes…

Jan 25

Trump vydal příkaz ke stavbě zdi na hranicích s Mexikem

Americký prezident Donald Trump dodržel svůj volební slib a vydal exekutivní příkaz ke stavbě zdi na mexické hranici dlouhé 3200 kilometrů.

Aug 17

Trump: Ilegály pryč a zeď na hranici s Mexikem

Uchazeč o prezidentskou nominaci za americké republikány Donald Trump se vyslovil pro vyhošťování ilegálních přistěhovalců a pro výstavbu zdi na hranici USA s Mexikem. Návrhy zveřejnil v neděli na internetu v dokumentu věnovanému jeho…