English

Tlak na Mayovou se stupňuje, dohoda je v nedohlednu

Britská premiérka Theresa Mayová čelí stále většímu tlaku na odklad odchodu Británie z EU, pokud se nepodaří dosáhnout dohody o něm, napsal v pondělí server BBC.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 17

EU a Londýn ohlásily novou brexitovou dohodu

Týden.cz

Británie a Evropská unie se dohodly na podmínkách brexitu. Informovali o tom ve čtvrtek na twitteru předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker i britský premiér Boris Johnson. Juncker nový dokument označil za "spravedlivý a vyvážený".

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

May 23

Britská vláda odložila hlasování o brexitu. Jak dopadne Mayová?

Britská vláda ve čtvrtek kvůli sílící nespokojenosti uvnitř kabinetu i Konzervativní strany ustoupila a odložila parlamentní hlasování o klíčovém zákonu o brexitové dohodě s EU, který se Dolní sněmovně původně chystala předložit v prvním…

Apr 9

Merkelová a Mayová jednaly o tom, jak zabránit brexitu bez dohody

Německá kancléřka Angela Merkelová v Berlíně s britskou premiérkou Theresou Mayovou zhruba půldruhé hodiny hledala cestu, jak se vyhnout brexitu bez dohody.

Mar 12

Britští poslanci i na podruhé odmítli brexitovou dohodu Mayové

Dolní sněmovna britského parlamentu i při druhém hlasování odmítla dohodu o odchodu Spojeného království z Evropské unie, kterou s Bruselem vyjednala premiérka Theresa Mayová.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Jan 1

Mayová naléhala na poslance, aby podpořili dohodu o brexitu

Britská premiérka Theresa Mayová v silvestrovském projevu naléhala na poslance, aby podpořili dohodu o brexitu, kterou s Bruselem vyjednala.

Dec 10

Mayová odvolala hlasování o brexitu, dohoda by neprošla

Týden.cz

Britská vláda se kvůli vnitropolitickým neshodám rozhodla odložit úterní hlasování britského parlamentu o připravené brexitové dohodě mezi Londýnem a zbytkem Evropské unie.

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Nov 17

Obrovský tlak na Mayovou. Opozici se nelíbí dohoda o brexitu

Na britskou premiérku Theresu Mayovou tlačí euroskeptická pětice kabinetu, aby změnila návrh brexitové dohody.

Nov 14

Spokojená Mayová. Kabinet podpořil dohodu o brexitu

Britská premiérka Theresa Mayová získala podporu svých ministrů pro připravený text dohody o odchodu Británie z Evropské unie. Předsedkyně vlády to novinářům sdělila po zhruba pětihodinovém mimořádném zasedání kabinetu.

Sep 17

Mayová: Buď vládní návrh dohody s EU, nebo nic

Britský parlament si bude moci vybrat vládní návrh dohody s Evropskou unií, nebo provést rozluku s evropským blokem neřízeně a zcela bez jakýchkoli ujednání. V rozhovoru s BBC to prohlásila premiérka Theresa Mayová, která ve své…

Jan 8

Mayová zřídí nový post v britské vládě pro brexit bez dohody s EU

Britská premiérka Theresa Mayová se chystá jmenovat ministerského náměstka, jehož agendou bude vytvořit scénář vystoupení Británie z Evropské unie, pokud se Londýn s Bruselem nedohodnou. Náměstek v nově vzniklé funkci bude spadat do…

Dec 8

Mayová vyšla vstříc EU, text dohody o brexitu je jiný

Británie podstatně změnila text svého návrhu dohody s Evropskou unií o brexitu. Prohlásila to šéfka severoirské Demokratické unionistické strany (DUP) Arlene Fosterová.

Nov 24

Mayová: EU a Británie musí rozhovory o brexitu posunout společně

Británie a Evropská unie musí udělat společný krok a posunout jednání o britském odchodu z EU do další fáze. Při příchodu na summit EU a zemí Východního partnerství to v pátek v Bruselu prohlásila britská premiérka Theresa Mayová. Na okraj…

Oct 2

Mayová: Británie bude po brexitu zase nezávislá a suverénní

Británie se po brexitu stane opět zcela nezávislou a suverénní zemí a z této pozice bude utvářet svůj vztah s Evropskou unií. Ve svém projevu na výroční konferenci Konzervativní strany v Birminghamu to řekla britská premiérka Theresa…

Sep 4

Mayová: Británie chce být po brexitu lídrem volného obchodu

Týden.cz / Byznys

Británie by chtěla být po odchodu z Evropské unie světovým vůdcem volného obchodu. Prohlásila to britská premiérka Theresa Mayová před odletem na summit skupiny největších světových ekonomik G20 v Číně. Premiérka chce, aby její země hrála …