English

Brusel neočekává, že by Británie odešla z EU později

Evropská komise předpokládá, že Británie odejde z EU podle plánu 29. března, řekla v pondělí novinářům v Bruselu mluvčí EK.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Sep 17

Johnson: EU má už brexitu plné zuby, chce dohodu

Týden.cz

Evropská unie má brexitu plné zuby a chce dohodu, řekl britský premiér Boris Johnson v rozhovoru s BBC. Sedmadvacítku už podle něj unavují "nekonečné odklady" a ráda by, aby nastala další fáze brexitového procesu, jednání o budoucích…

Aug 30

Johnson: Británie bude s EU o brexitu jednat dvakrát týdně

Britští vyjednavači budou s činiteli Evropské unie v nadcházejícím měsíci jednat dvakrát týdně s cílem přepracovat brexitovou dohodu, kterou britský parlament třikrát odmítl. Ve čtvrtek to podle agentury Reuters řekl britský premiér Boris…

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Jan 15

Britští poslanci rozhodli, dohodu o brexitu nepodpořili

S nejistotou pohlížejí Britové na dnešní hlasování Dolní sněmovny o brexitové dohodě, kterou vyjednala vláda premiérky Theresy Mayové s Bruselem. Zatímco to, že poslanci dohodu odmítnou, považují za vysoce pravděpodobné komentátoři i trhy,…

Nov 25

Summit EU posvětil dohodu o brexitu. Na tahu jsou Britové

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích. Na twitteru to uvedl předseda Evropské rady Donald Tusk.

Nov 15

Polský premiér vítá kompromis v jednání o brexitu

Polský premiér Mateusz Morawiecki vítá kompromis v jednání o brexitu, podle něj je důležité zachovat do budoucna stabilní vztahy mezi Evropskou unií a Británií. Řekl to v Praze po společném jednání české a polské vlády.

Jul 9

Británie skončí po brexitu jako kolonie EU, varoval Johnson

Britský ministr zahraničí Boris Johnson ve svém rezignačním dopise adresovaném premiérce Therese Mayové varoval, že se Británie stane po brexitu kolonií Evropské unie.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Mar 23

Jednání o brexitu vstupuje do rozhodující fáze, zní z Británie

Novou dynamiku rozhovorů o budoucí podobě vzájemných vztahů Británie s Evropskou unií čeká po dnešním summitu 27 unijních zemí k brexitu britská premiérka Theresa Mayová.

Jan 24

Británie chce být rovnocenná s EU, prohlásil ministr pro brexit

Británie bude usilovat o rovnocennost, nikoli o harmonizaci svých předpisů se směrnicemi Evropské unie po odchodu z evropského bloku. Prohlásil to ve výboru britského parlamentu ministr pro brexit David Davis.

Nov 30

Jednání s EU. Británie klade důraz na dohodu o hranici s Irskem

Británie se v jednáních o brexitu blíží dohodě s Evropskou unií o režimu na hranici mezi Irskem a Severním Irskem. Zástupci Londýna tento týden předložily návrhy, které mají zabránit vzniku "tvrdé hranice" mezi Severním Irskem a Irskem.

Aug 16

Jednání o vztahu Británie a EU po brexitu prý bude odloženo

Jednání o vztahu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií po odchodu Británie z osmadvacítky bude zřejmě nutné odložit na prosinec.

Jun 15

EU a Británie se dohodly. Jednání o brexitu brzy začne

Evropská unie a Británie se oficiálně dohodly, že jejich vyjednávači Michel Barnier a David Davis zahájí rozhovory o britském odchodu z EU v pondělí 19. června.

Mar 29

Británie odchází z EU. Hollande: Brexit bude Brity bolet!

Týden.cz

Británie oficiálně oznámila svůj záměr opustit Evropskou unii. Premiérka Theresa Mayová tak učinila v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi a svůj krok potvrdila v britském parlamentu. Podle unijních smluv nyní začíná…

Mar 29

EU versus brexit. Co nás čeká po odchodu Británie?

Týden.cz

Británie odchází z EU. Tak rozhodlo referendum, které se uskutečnilo před více jak devíti měsíci. Pokud vše půjde podle plánu, k brexitu by mělo oficiálně dojít na jaře v roce 2019.

Mar 20

Na jednání o brexitu jsme připraveni, zní z Bruselu

Předseda Evropské rady Donald Tusk předloží ostatním 27 členským zemím Evropské unie návrh politických vodítek pro vyjednávání s Británií o jejím odchodu z EU do 48 hodin od oficiálního oznámení Londýna o britském rozhodnutí evropský blok…

Feb 2

Žádné kompromisy! Britská vláda stanovila podmínky brexitu

Britská vláda vydala takzvanou bílou knihu o strategii, kterou se chce řídit při očekávaném vyjednávání podmínek britského odchodu z Evropské unie, takzvaného brexitu, s ostatními unijními státy.

Jun 29

Brusel: Angličtina i po brexitu zůstane oficiálním jazykem EU

UVNITŘ ANKETA. Zastoupení Evropské komise v Irsku odmítá tvrzení, že angličtina po odchodu Británie z Evropské unie přestane být oficiálním jazykem bloku.