English

Tenisu si teď více vážím. Vím, jaké to je být bez něj, říká Petra Kvitová

iROZHLAS / Sport

Dvojnásobná olympijská vítězka Petra Kvitová má za sebou fantastické tažení za titulem v Sydney. Navázala na něj finálovou účastí na Australian Open a v Dubaji. Jak vnímala svůj návrat a jak se nyní dívá na tenis jinak, řekla v rozhovoru…

More from iROZHLAS / Sport

Feb 20

Po dvou letech znovu šampionkou. Japonka Ósakaová ve finále Australian Open zdolala Bradyovou

iROZHLAS / Sport

Japonská tenistka Naomi Ósakaová se stala znovu po dvou letech šampionkou Australian Open. V sobotním finále v Melbourne porazila Američanku Jennifer Bradyovou 6:4, 6:3 a získala čtvrtý grandslamový titul.

Jan 28

Petra Kvitová na Australian Open končí. Ve čtvrtfinále podlehla světové jedničce Bartyové 2:0

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová skončila na Australian Open ve čtvrtfinále. Loňská finalistka úvodního grandslamu sezony dnes prohrála s domácí favoritkou a aktuální světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou 6:7 a 2:6.

Apr 26

Petra Kvitová bude znovu světovou dvojkou, o finále v Istanbulu si zahrají Strýcová s Vondroušovou

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová porazila ve čtvrtfinále ve Stuttgartu Lotyšku Sevastovovu a kromě postupu do semifinále má i jistý post světové dvojky. V Istanbulu se do semifinále dostaly Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová. Čeká je vzájemný zápas.

Jan 25

ONLINE: Petra Kvitová - Naomi Ósakaová 1:1. Češka odvrátila tři mečboly, rozhodne třetí set

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová bojuje o trofej na Australian Open. Proti Naomi Ósakaové prohrála první set v tie-breaku a ve druhém čelila třem mečbolům, ale všechny dokázala odvrátit a vyrovnala.

Jan 25

Naomi Ósakaová může vyhrát dva grandslamy v řadě. Překazí jí to Petra Kvitová?

iROZHLAS / Sport

Japonka Naómi Ósakaová může být po čtyřech letech první singlistkou, která vyhraje dva grandslamové turnaje za sebou. V jinak hodně vyrovnané éře ženského tenisu dominovala na posledním US Open v New Yorku a teď bude hrát o další titul na…

Jan 24

Petra Kvitová: Finále je neskutečný výsledek, ale turnaj ještě nekončí

iROZHLAS

Petra Kvitová poprvé po zranění ruky postoupila do finále grandslamového turnaje. V Melbourne vyřadila Američanku Collinsovou a pak čekala, kdo se stane její finálovou soupeřkou.

Jan 23

Petra Kvitová je ve finále Australian Open. Američanku Collinsovou vyprovodila kanárem

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová postoupila na úvodním grandslamu sezony do boje o titul. V semifinále v Melbourne porazila Američanku Dannielle Collinsovou 7:6, 6:0 a čeká na soupeřku, kterou může být Karolína Plíšková.

Aug 30

Petra Kvitová postoupila do třetího kola US Open, dál jde i Vondroušová

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová postoupila do třetího kola US Open. Ve svém druhém zápasu v New Yorku porazila po tuhých dvou setech Číňanku Wang Ja-fan 7:5 a 6:3. Postupuje i Markéta Vondroušová, která zdolala někdejší wimbledonskou finalistku Bouchardovou.

Jun 24

Páté finále, pátý triumf. Petra Kvitová ve finále v Birminghamu přehrála Rybárikovou

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová získala už pátý turnajový titul v sezoně. Ve finále v Birminghamu otočila zápase se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a za dvě hodiny vyhrála 4:6, 1:6 a 2:6.

Jun 23

Páté finále v sezoně. Petra Kvitová si zahraje o titul v Birminghamu

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová si na trávě v Birminghamu zahraje popáté v sezoně finále turnaje WTA Tour. Nasazená čtyřka porazila v dnešním semifinále 6:3, 6:2 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou.

Feb 3

Petra Kvitová porazila ve třech setech Görgesovou a na petrohradském turnaji se představí ve finále

iROZHLAS / Sport

Česká tenistka si zahraje poprvé ve finále od loňského července na okruhu WTA. Kvitová porazila v semifinále petrohradského turnaje Julii Görgesovou ve třech setech 7:5, 4:6 a 6:2.

Aug 28

Češky vstoupily do US Open. Petra Kvitová i Kristýna Plíšková jsou ve druhém kole

iROZHLAS / Sport

Pro tři české tenistky začalo US Open už po sedmnácté hodině. Na kurtech ve Flushing Meadows o postup do druhého kola bojovaly Petra Kvitová, Kristýna Plíšková a Tereza Martincová. První dvě jmenované své utkání zvládly, nejmladší…

Jul 6

Na neoblíbené wimbledonské dvojce už Petra Kvitová nechce hrát

iROZHLAS

Tenistka Petra Kvitová opouští Wimbledon už po druhém kole. Česká hráčka nepřešla přes Američanku Brengleovou a ještě si tím prohloubila nepříjemnou vzpomínku na neoblíbený kurt.

Jun 24

Petra Kvitová si zahraje první finále od zranění, Šafářová musela v Birminghamu vzdát

iROZHLAS / Sport

Lucie Šafářová musela kvůli zranění stehenního svalu skrečovat svůj souboj proti Petře Kvitová za stavu 6:1 a 1:0. Ve finále se Kvitová potká buď Garbiňe Muguruzaovou, nebo Ashleigh Bartyovou.

May 24

Petra Kvitová odletěla do Paříže. Tam oznámí, jestli bude hrát grandslamové French Open

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová odletěla z Prahy do Paříže. Na sociálních sítích uvedla, že pátek v areálu Roland Garros na tiskové konferenci oznámí, zda bude po zranění ruky hrát grandslamové French Open.

Dec 20

Kvitová nestihne Australian Open. Lékaři jí zašili poraněné šlachy, tři měsíce je nesmí přetěžovat

iROZHLAS / Sport

Tenistce Petře Kvitové lékaři při operaci dlouhé tři hodiny a 45 minut zašili poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy. Po chirurgickém zákroku nesmí tři měsíce postižené místo přetěžovat, ale návrat k tenisu by měl být možný…

Oct 21

Petra Kvitová v Lucemburku postoupila do finále, porazila Američanku Davisovou

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová si zahraje o svůj druhý letošní titul na okruhu WTA. V Lucemburku porazila ve dvou setech Američanku Lauren Davisovou a postoupila do finále. Její soupeřkou bude Rumunka Monica Nicolescuová.

Nov 1

Za výkon se stydět nemusím, řekla po finále na Turnaji mistryň Petra Kvitová

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová na svůj další velký titul nedosáhla. V dramatickém finále Turnaje mistryň podlehla Polce Agnieszce Radwaňské 1:2 na sety a v Singapuru skončila jako poražená finalistka.

Oct 31

Odehrála jsem super zápas, zářila po postupu do finále Turnaje mistryň Petra Kvitová

iROZHLAS / Sport

Tenisový Turnaj mistryň zatím přináší Petře Kvitové velké zvraty. Poprvé už se skoro smiřovala s vyřazením, když jí pomohla do semifinále výhra kamarádky Lucie Šafářové ve stejné skupině. Teď v semifinále zase porazila Rusku Marii…

Aug 29

České finále ovládla Petra Kvitová. V New Havenu obhájila titul

iROZHLAS / Sport

Téměř dvě a půl hodiny dlouhé české finále sledovali diváci v New Havenu. Na jeho konci Petra Kvitová porazila Lucii Šafářovou ve třech setech a na svém oblíbeném americkém turnaji obhájila loňský titul. Šafářová svou kolegyni z…