English

Trump chválil Putinovu řeč. Postoje USA a Ruska jsou stejné

Týden.cz

Americký prezident Donald Trump pochválil komentář šéfa Kremlu Vladimira Putina k jeho čtvrtečnímu setkání se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem ve Vladivostoku. Před novináři v Bílém domě také řekl, že úsilí o denuklearizaci Korejského…

More from Týden.cz

Jan 11

Kim Čong-un se stal novým generálním tajemníkem KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un byl na sjezdu Korejské strany práce (KSP) zvolen jejím generálním tajemníkem. Informovala o tom v pondělí severokorejská státní agentura KCNA.

Jun 25

Šéf americké rozvědky: KLDR není připravena na denuklearizaci

Týden.cz

Americká zpravodajská komunita se domnívá, že severokorejský vůdce Kim Čong-un není připraven na jaderné odzbrojení. V pondělním rozhovoru v americké konzervativní televizi Fox News to prohlásil ředitel americké vojenské rozvědky DIA…

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

Jan 8

Vůdce KLDR Kim Čong-un přijel na návštěvu Číny

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přijel na pozvání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga do Číny.

Jul 18

Kim Čong-un se při inspekci na severu KLDR netajil kritikou

Severokorejský vůdce Kim Čong-un při své inspekční návštěvě na severu země ostře kritizoval zpoždění staveb a špínu v některých provozech. Jak upozornil server BBC, domácí list Rodong sinmun překvapivě věnoval Kimově kritice devět stran.

May 3

Kim Čong-un Číně zopakoval, že je pro denuklearizaci

Čínský ministr zahraničí Wang I se ve čtvrtek v severokorejské metropoli Pchjongjangu sešel s vůdcem KLDR Kim Čong-unem.

Apr 27

Silnice v KLDR jsou ve špatném stavu, přiznal Kim Čong-un

Na korejském summitu došlo i na nečekané téma, totiž na kvalitu severokorejských silnic a dopravy obecně. Severokorejský vůdce Kim Čong-un přiznal, že tyto cesty nejsou dobré, když jeho jihokorejský protějšek prezident Mun Če-in projevil…

Apr 21

KLDR zastavuje jaderné a raketové testy, řekl Kim Čong-un

Severokorejský vůdce Kim Čong-un oznámil, že KLDR s okamžitou platností zastavuje jaderné a raketové testy a uzavře jadernou střelnici na severu země. S odvoláním na severokorejskou agenturu KCNA o tom informovala jihokorejská agentura…

Apr 17

Trump je s KLDR v kontaktu. Sejde se s Kim Čong-unem?

Americký prezident Donald Trump se dnes ve svém floridském letovisku Mar-a-Lago setkal s japonským premiérem Šinzó Abem k jednání, jemuž má dominovat ohlášený americko-severokorejský summit.

Mar 19

Soul: Kim Čong-un se zavázal k denuklearizaci KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se osobně zavázal k denuklearizaci Korejského poloostrova. V rozhovoru s americkou televizní stanicí CBS to řekla šéfka jihokorejské diplomacie Kang Kjong-wha.

Mar 9

Historický průlom: vůdce KLDR Kim Čong-un se sejde s Trumpem

Americký prezident Donald Trump přijal pozvání k osobní schůzce se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Mar 7

KLDR zabila Kim Čong-nama nervovým plynem, tvrdí Američané

Bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una loni v Malajsii zabili nervovým plynem VX na rozkaz vlády v Pchjongjangu. S tvrzením přišlo americké ministerstvo zahraničí, které zároveň oznámilo, že kvůli vraždě Kim Čong-nama uvalilo na KLDR…

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Jul 7

Jihokorejský prezident se chce sejít s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in se chce sejít k jednáním s vůdcem znepřátelené Severní Koreje Kim Čong-unem v době, kdy mezi oběma zeměmi panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a raketovým testům.

May 5

CIA se chystala zavraždit Kim Čong-una! tvrdí KLDR

Severní Korea v pátek obvinila americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), že osnovala spiknutí s cílem zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Mar 30

Malajsie svolila k vydání těla Kim Čong-nama do KLDR

Malajsie ve čtvrtek vyslovila souhlas, aby bylo na žádost rodiny předáno do KLDR tělo Kim Čong-nama, zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una. Oznámil to malajsijský premiér Najib Razak. Výměnou za vydání těla se do Malajsie…

May 9

Diktátor KLDR Kim Čong-un má nový titul předsedy vládní strany

www.tyden.cz

Severokorejský diktátor Kim Čong-un získal nový titul, když byl jmenován předsedou vládní Korejské strany práce. Do čela strany byl jmenován už dříve, doposud byl ale označován titulem první tajemník.

Mar 9

KLDR má hlavice pro balistické rakety, tvrdí Kim Čong-un

Severní Korea pokročila ve zmenšování jaderných hlavic tak, že mohou být umístěny na balistických raketách. Prohlásil to severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Jan 11

Kim Čong-un: Odpálíme další jaderné bomby. KLDR zesílila propagandu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un po údajném úspěšném testu vodíkové bomby otevřel propagandistická stavidla. Slova vůdcovy chvály zazněla na adresu severokorejských vědců a Kim podle médií slíbil, že odpáleny budou další jaderné bomby.…

Dec 10

Kim Čong-un: KLDR má vodíkovou bombu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un naznačil, že Severní Korea vyvinula vodíkovou bombu. Výňatky z jeho projevu o obranyschopnosti země zveřejnila oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.