English

Kim dostal od Trumpa dopis. Nad obsahem se zamyslí

Severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal osobní dopis od amerického prezidenta Donalda Trumpa. Podle agentury Reuters o tom informovala severokorejská média. Kim prý obsah dopisu důkladně zváží.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 6

Skupina severokorejských aktivistů vyslala z Jižní Koreji do KLDR balony s letáky kritizujícími Kim Čong-una

Týden.cz

Skupina aktivistů v Jižní Koreji dnes oznámila, že do KLDR vyslala deset balonů s letáky, které kritizují severokorejského diktátora Kim Čong-una. Stalo se tak navzdory varování ze strany Severní Koreje, která uvedla, že přes hranici…

Feb 2

Severokorejský vůdce Kim Čong-un při návštěvě loděnic vyzval k přípravám na válku, KLDR vypálila rakety

Severokorejský vůdce Kim Čong-un při návštěvě loděnic v přístavním městě Nampcho vyzval k posílení vojenského námořnictva. Podle něj je to klíčový úkol v přípravě na válku, napsaly zahraniční agentury s odkazem na severokorejská státní…

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

Nov 1

Kim Čong-un brzy navštíví Soul, řekl jihokorejský prezident

Severokorejský vůdce Kim Čong-un brzy navštíví Soul, řekl jihokorejský prezident Mun Če-in. Informovala o tom agentura AP. Mun dále před jihokorejským parlamentem uvedl, že "se blíží" druhý summit USA-KLDR.

Sep 11

Trump dostal srdečný dopis od Kim Čong-una. Chce se sejít

Americký prezident Donald Trump dostal dopis od severokorejského vůdce Kim Čong-una, ve kterém hovoří o uspořádání druhé vzájemné schůzky. Informovala o tom mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová. Američané mají podle ní o setkání zájem a už…

Jun 28

Kvůli vraždě Kim Jong-nama stojí před soudem dvě ženy

Malajsijský soud vyslechl závěrečnou řeč obžaloby v případě Indonésanky a Vietnamky, které jsou obviněné, že loni 13. února zavraždily Kim Jong-nama, bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Jun 11

Kim vs. Trump. S čím se může severokorejský vůdce vytasit?

Sarkasmus, odzbrojující pokora, vděk za široký manévrovací prostor. Po šesti letech, během nichž se severokorejský vůdce od světového dění dobrovolně izoloval, předvedl Kim Čong-un na setkáních s prezidenty Jižní Koreje a Číny minulý měsíc…

May 3

Projev dobré vůle? Kim Čong-un možná pustí americké vězně

Spojené státy ověřují informace, že Severní Korea převezla tři vězněné Američany z pracovního tábora do hotelu nedaleko metropole Pchjongjangu. S odvoláním na zdroj z vlády Spojených států o tom informovala agentura Reuters.

Apr 25

Kim v severokorejské nemocnici nečekaně navštívil zraněné Číňany

Severokorejský diktátor Kim Čong-un ve středu nečekaně navštívil oběti nedělní nehody, při níž v KLDR zahynulo 32 čínských občanů.

Apr 22

Sliby Kim Čong-una o zmrazení testů? Bílý dům je skeptický

Bílý dům se staví skepticky k oznámení Severní Koreje o plánech na zmrazení zkoušek jaderných zbraní a uzavření jaderné střelnice. Napsal to list The Washington Post. Podle činitelů Bílého domu může jít o past před severokorejsko-americkým…

Mar 5

Jihokorejská vládní delegace se sešla s Kimem Čong-unem

Jihokorejská vládní delegace v pondělí přicestovala do KLDR a setkala se se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Jedná se o první schůzku jihokorejských představitelů s Kimem od jeho nástupu k moci koncem roku 2011.

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Sep 13

Američtí politici odsoudili bílé neonacisty. Co na to prezident?

Týden.cz

Americký Kongres vyzval prezidenta Donalda Trumpa, aby jednoznačně veřejně odsoudil neonacisty a další skupiny hlásající rasovou nenávist.

Aug 15

Kim Čong-un má plány útoku na americký Guam. Zatím je odložil

Severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal plány útoku na americké zámořské území, tichomořský ostrov Guam, ale rozhodne se až podle toho, jak se zachovají USA. Podle severokorejské agentury KCNA je Severní Korea připravena zahájit palbu na…

Jul 7

Jihokorejský prezident se chce sejít s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in se chce sejít k jednáním s vůdcem znepřátelené Severní Koreje Kim Čong-unem v době, kdy mezi oběma zeměmi panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a raketovým testům.

May 28

Teta Kim Čong-una žije americký sen. Má čistírnu v USA

Teta severokorejského diktátora Kim Čong-una žije s rodinou již skoro dvacet let v USA, kde provozuje čistírnu a žije svůj "americký sen". Její příběh přinesl americký list The Washington Post, jemuž Kimova teta odhalila i některé…

Mar 15

Plánujeme další jaderný test, oznámil Kim Čong-un

Severní Korea chystá pokusný výbuch jaderné hlavice a test balistické střely schopné tuto hlavici nést. Oznámil to vůdce země Kim Čong-un, který v posledních týdnech stupňuje hrozby zvláště vůči Jižní Koreji a Spojeným státům.

Mar 4

Kim Čong-un nařídil pohotovost jaderných zbraní

Severokorejský vůdce Kim Čong-un nařídil připravit jaderné zbraně na možnost okamžitého použití. Světové tiskové agentury krok označují za reakci na středeční rezoluci OSN zpřísňující mezinárodní sankce vůči KLDR kvůli jejím nedávným…

Jun 25

Kim Čong-un otevřel nový terminál. K sehnání je i espreso

Týden.cz

Čokoládové fondue, espreso, tyčinku Mars, značkové košile či luxusní hodinky si budou moci koupit cestující, kteří zavítají na nový letištní terminál v severokorejské metropoli Pchjongjangu.

Jan 1

Kim Čong-un se chce sejít s jihokorejskou prezidentkou

www.tyden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un ve čtvrtek nabídl setkání s jihokorejskou prezidentkou Pak Kun-hje v rámci výzvy k zlepšení vztahů na Korejském poloostrově a obnovení společného dialogu.