English

Šéf americké rozvědky: KLDR není připravena na denuklearizaci

Týden.cz

Americká zpravodajská komunita se domnívá, že severokorejský vůdce Kim Čong-un není připraven na jaderné odzbrojení. V pondělním rozhovoru v americké konzervativní televizi Fox News to prohlásil ředitel americké vojenské rozvědky DIA…

More from Týden.cz

Jan 11

Kim Čong-un se stal novým generálním tajemníkem KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un byl na sjezdu Korejské strany práce (KSP) zvolen jejím generálním tajemníkem. Informovala o tom v pondělí severokorejská státní agentura KCNA.

Apr 21

Jižní Korea popřela zprávy o vážném stavu Kim Čong-una

Jihokorejská vláda v úterý popřela zprávy o tom, že by byl severokorejský vůdce Kim Čong-un ve vážném stavu poté, co podstoupil operaci. Podle Reuters to uvedla agentura Jonhap s odkazem na vládního činitele.

Jun 25

Šéf americké rozvědky: KLDR není připravena na denuklearizaci

Týden.cz

Americká zpravodajská komunita se domnívá, že severokorejský vůdce Kim Čong-un není připraven na jaderné odzbrojení. V pondělním rozhovoru v americké konzervativní televizi Fox News to prohlásil ředitel americké vojenské rozvědky DIA…

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

Jan 8

Vůdce KLDR Kim Čong-un přijel na návštěvu Číny

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přijel na pozvání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga do Číny.

Jul 18

Kim Čong-un se při inspekci na severu KLDR netajil kritikou

Severokorejský vůdce Kim Čong-un při své inspekční návštěvě na severu země ostře kritizoval zpoždění staveb a špínu v některých provozech. Jak upozornil server BBC, domácí list Rodong sinmun překvapivě věnoval Kimově kritice devět stran.

May 3

Kim Čong-un Číně zopakoval, že je pro denuklearizaci

Čínský ministr zahraničí Wang I se ve čtvrtek v severokorejské metropoli Pchjongjangu sešel s vůdcem KLDR Kim Čong-unem.

May 3

Projev dobré vůle? Kim Čong-un možná pustí americké vězně

Spojené státy ověřují informace, že Severní Korea převezla tři vězněné Američany z pracovního tábora do hotelu nedaleko metropole Pchjongjangu. S odvoláním na zdroj z vlády Spojených států o tom informovala agentura Reuters.

Apr 17

Trump je s KLDR v kontaktu. Sejde se s Kim Čong-unem?

Americký prezident Donald Trump se dnes ve svém floridském letovisku Mar-a-Lago setkal s japonským premiérem Šinzó Abem k jednání, jemuž má dominovat ohlášený americko-severokorejský summit.

Mar 19

Soul: Kim Čong-un se zavázal k denuklearizaci KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se osobně zavázal k denuklearizaci Korejského poloostrova. V rozhovoru s americkou televizní stanicí CBS to řekla šéfka jihokorejské diplomacie Kang Kjong-wha.

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Jul 7

Jihokorejský prezident se chce sejít s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in se chce sejít k jednáním s vůdcem znepřátelené Severní Koreje Kim Čong-unem v době, kdy mezi oběma zeměmi panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a raketovým testům.

May 5

CIA se chystala zavraždit Kim Čong-una! tvrdí KLDR

Severní Korea v pátek obvinila americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), že osnovala spiknutí s cílem zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Mar 30

Malajsie svolila k vydání těla Kim Čong-nama do KLDR

Malajsie ve čtvrtek vyslovila souhlas, aby bylo na žádost rodiny předáno do KLDR tělo Kim Čong-nama, zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una. Oznámil to malajsijský premiér Najib Razak. Výměnou za vydání těla se do Malajsie…

Sep 23

Máme plán, jak zavraždit Kim Čong-una, potvrdila Jižní Korea

Týden.cz

Jižní Korea má v pohotovosti elitní vojáky připravené zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una, pokud by se země cítila ohrožená severokorejskými jadernými zbraněmi.

Sep 21

Vzaz KLDR. Americké bombardéry přeletěly nad Jižní Koreou

Spojené státy znovu vyslaly své dva strategické bombardéry schopné nést jaderné zbraně nad území Jižní Koreje. Touto demonstrací síly reagovaly na pátou jadernou zkoušku KLDR, kterou Pchjongjang uskutečnil tento měsíc.

May 9

Diktátor KLDR Kim Čong-un má nový titul předsedy vládní strany

www.tyden.cz

Severokorejský diktátor Kim Čong-un získal nový titul, když byl jmenován předsedou vládní Korejské strany práce. Do čela strany byl jmenován už dříve, doposud byl ale označován titulem první tajemník.

Mar 9

KLDR má hlavice pro balistické rakety, tvrdí Kim Čong-un

Severní Korea pokročila ve zmenšování jaderných hlavic tak, že mohou být umístěny na balistických raketách. Prohlásil to severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Jan 11

Kim Čong-un: Odpálíme další jaderné bomby. KLDR zesílila propagandu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un po údajném úspěšném testu vodíkové bomby otevřel propagandistická stavidla. Slova vůdcovy chvály zazněla na adresu severokorejských vědců a Kim podle médií slíbil, že odpáleny budou další jaderné bomby.…

Dec 10

Kim Čong-un: KLDR má vodíkovou bombu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un naznačil, že Severní Korea vyvinula vodíkovou bombu. Výňatky z jeho projevu o obranyschopnosti země zveřejnila oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.