English

Doktoři mi zachránili život, vzkázal Johnson

Britský premiér Boris Johnson podle britských médií poděkoval zdravotníkům z londýnské Nemocnice sv. Tomáše za záchranu života. Ministerského předsedu přijali do nemocnice minulou neděli, několik dní strávil na jednotce intenzivní péče.

More from Novinky.cz / Zahraniční

Jul 7

Britský premiér Boris Johnson oznámil rezignaci

Novinky.cz

Britský premiér Boris Johnson ve čtvrtek oznámil svou rezignaci na post předsedy vládní konzervativní strany. Ministerským předsedou zůstane do té doby, než jeho spolustranníci vyberou nástupce.

May 19

Otec britského premiéra Johnsona získal francouzské občanství, byl proti brexitu

Otec britského premiéra Borise Johnsona ve čtvrtek získal francouzské občanství. S odvoláním na francouzské ministerstvo spravedlnosti o tom informovala agentura AFP. Stanley Johnson v referendu v roce 2016 hlasoval proti brexitu.

Dec 9

Britský premiér Johnson se stal opět otcem

Britský premiér Boris Johnson se stal opět otcem. Jeho manželka Carrie Symondsová přivedla ve čtvrtek ráno na svět dceru, napsal server Daily Mail.

Sep 23

Život a kariéra britského politika Borise Johnsona

Boris Johnson je anglickým politikem a novinářem. Osm let působil ve funkci starosty Londýna. V roce 2019 se stal premiérem Spojeného království.

Sep 15

Boris Johnson obměňuje kabinet. Raab je novým britským vicepremiérem

Britský konzervativní premiér Boris Johnson by měl ve středu oznámit přeskupení svého kabinetu, v angličtině nazývané „reshuffle”. Spekulace médií potvrdil Downing Street na svých webových stránkách. Ve funkci ministra zahraničí končí…

Sep 14

Britskému premiérovi Johnsonovi zemřela matka

Britskému premiérovi Borisi Johnsonovi zemřela matka, informuje server týdeníku Focus s odkazem na zprávu rodiny. Charlotte Johnsonové Wahlové bylo 79 let.

Jul 31

Britský premiér Johnson s manželkou čekají dalšího potomka

Manželka britského premiéra Borise Johnsona sobotu oznámila na sociálních sítích, že je znovu těhotná. Dítě by mělo přijít na svět na konci letošního roku, uvedla agentura Reuters. Páru se loni narodil první syn.

Jun 17

Auto s britským premiérem Johnsonem bouralo

Auto s britským premiérem Borisem Johnsonem se ve středu zapletlo do dopravní nehody. Při výjezdu od budovy parlamentu do něj narazilo vozidlo ochranky. Nikdo ale nebyl zraněn, informovaly agentury Reuters a DPA.

Apr 24

Britský premiér Boris Johnson se plánuje příští týden vrátit k práci

Britský premiér Boris Johnson, který musel být začátkem dubna hospitalizován kvůli těžkému průběhu nemoci covid-19, by se mohl od pondělí vrátit k práci, uvedl zpravodajský web The Telegraph.

Apr 12

Britský premiér Boris Johnson byl propuštěn domů

Britský premiér Boris Johnson, který se kvůli těžkému průběhu nemoci covid-19 ocitl na JIP, byl propuštěn z nemocnice do domácího léčení.

Mar 27

Britský premiér Boris Johnson a ministr zdravotnictví se nakazili koronavirem

Britský premiér Boris Johnson se nakazil koronavirem. Uvedl to sám na Twitteru s tím, že test na přítomnost koronaviru byl pozitivní a má mírné příznaky. Krátce poté stanice BBC oznámila, že pozitivní test má i ministr zdravotnictví Matt…

Feb 29

Britský premiér Johnson se stane pošesté otcem

Britský premiér Boris Johnson se stane pošesté otcem. Jeho přítelkyně Carrie Symondsová je těhotná, dítě by se mělo narodit na počátku léta, oznámil pár. Britský ministerský předseda se s přítelkyní zasnoubil.

Dec 13

Borisi, oslavuj! vzkázal Trump britskému premiérovi

Novinky.cz

Mezi prvními, kteří gratulovali britskému premiérovi Borisi Johnsonovi k volebnímu vítězství, byl americký prezident Donald Trump. Vzápětí dodal, že jakmile se Velká Británie vyváže z předpisů Evropské unie, s USA budou moci uzavřít…

Oct 28

Británie souhlasí s odkladem brexitu, potvrdil Johnson

Velká Británie souhlasí s odkladem svého odchodu z Evropské unie na 31. leden 2020. V dopise předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi to potvrdil britský premiér Boris Johnson. Ministerského předsedu, který odmítal další odklad, ho nakonec…

Oct 19

Boris Johnson odeslal dopis s žádostí o odklad brexitu

Předseda Evropské Donald Tusk oznámil, že dostal od britského premiéra Borise Johnsona dopis s žádostí o odklad brexitu. Podle BBC dopis nepodepsal, naopak k němu připojil další podepsaný dopis, ve kterém označuje odklad brexitu za chybu.

Jul 24

Johnson se stal britským premiérem

Ve Velké Británii se ve středu ujal funkce ministerského předsedy Boris Johnson. Odpoledne přijel do Buckinhamského paláce ke královně Alžbětě II. Ještě předtím podala do rukou královny oficiálně demisi Theresa Mayová.

Jul 23

Novým premiérem Velké Británie bude Boris Johnson

Novinky.cz

Novým premiérem Velké Británie bude Boris Johnson, oznámili v úterý konzervativci. Ve finálovém kole podpořilo Johnsona 92 153 členů strany, jeho rivala, ministra zahraničí Jeremyho Hunta, přibližně poloviční počet hlasujících. Johnson…

Jun 9

Británie by zatím neměla platit Bruselu za odchod z EU, míní Boris Johnson

Boris Johnson, favorit na post stranického lídra britských konzervativců po Therese Mayové, a tedy i na post premiéra, by zadržel platbu finančního vyrovnání ve výši přibližně 39 miliard liber (asi 1,12 bilionu Kč), dokud Brusel Londýnu…

Jul 9

Britská vláda je nad propastí. Rezignoval i šéf diplomacie Boris Johnson

Novinky.cz

Britský ministr zahraničí Boris Johnson rezignoval na svou funkci. Jedná se o už o druhého člena kabinetu premiérky Theresy Mayové, který za posledních čtyřiadvacet hodin odstoupil. Před několika hodinami rezignoval i ministr pro brexit…

Feb 8

Šéf britské diplomacie Boris Johnson se vzdal amerického občanství

Britský ministr zahraničí a jeden z hlavních stoupenců brexitu Boris Johnson se vzdal amerického občanství. Vyplývá to ze seznamu ministerstva financí Spojených států, který obsahuje jména všech lidí, kteří se amerického občanství vzdali v…