English

Popadané stromy a zatopené cesty: Silné bouřky udeřily na Česko, hasiči mají pohotovost

eXtra.cz

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) už se naplnila, na Česko udeřily silné bouřky doprovázené deštěm. Hasiči po celé zemi řeší stovky případů, nejčastěji se jedná o popadané stromy, ale i zatopené silnice nebo sklepy.

More from eXtra.cz

Jun 22

Ženou se další silné bouřky, hrozí ničivé supercely: Meteorologové vydali výstrahu

www.extra.cz

Na Česko v pondělí udeřily intenzivní bouřky, které podle meteorologů budou pokračovat i v úterý. Během odpoledne zasáhnou Moravu, v noci pak i Čechy. Do středečního rána tak platí výstraha a meteorologové varují i před vznikem…

Sep 23

Na Česko se ženou silné bouřky: ČHMÚ varuje i před přívalovými dešti, kde udeří?

www.extra.cz

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v platnost výstrahu. Meteorologové varují před silnými bouřkami doprovázenými přívalovým deštěm, které na Česko udeří ve středu krátce po poledni.

Aug 11

Na Česko se opět ženou silné bouřky: ČHMÚ vydal v platnost další výstrahu

eXtra.cz

V posledních dnech panovalo v Česku spíše tropické počasí. Nyní se musí mít lidé na pozoru, protože už od včera Česko sužují silné bouřky, které mají podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pokračovat i dnes.

Jul 9

Výstraha meteorologů: Na Česko se valí úděsné vedro a silné bouřky s kroupami

eXtra.cz

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek varoval, že Česko zasáhnou silné bouřky a zároveň vysoké teploty. S vysokými teplotami musíme počítat v pátek na většině území republiky, kdy se odpolední maxima dostanou až ke 33 stupňům.

Aug 29

Česko pustoší bouřky a silný vítr: Bude hůř, varují meteorologové

eXtra.cz

Od čtvrtka odpoledne pustoší Česko silné bouřky a vítr. Podle Českého hydrometeorologického ústavu by v příštích dnech neměly bouřky polevit a navíc je bude doprovázet krupobití. Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených…

Aug 26

Výstraha meteorologů: Česko bičují silné bouřky, hrozí i povodně

eXtra.cz

Až do úterní půlnoci platí v Česku výstraha před silnými bouřkami. Vydal ji Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že mohou padat kroupy a hrozí i povodně. Pro Královéhradecký kraj platí dokonce výstraha s vysokým stupněm nebezpečí.

Aug 24

Výstraha meteorologů: Do Česka se přiženou silné bouřky, pozor na blesky a kroupy

eXtra.cz

I přesto, že o víkendu k nám opět zavítají tropy, nebude to jen tak. S tropickým počasím se v Česku vyskytnou i bouřky. Český hydrometeorologický ústav vydal v platnost výstrahu před silnými bouřkami.

Aug 20

Výstraha meteorologů: Do Česka se ženou silné bouřky, přívalový déšť a krupobití

eXtra.cz

Meteorologové varují, že do Česka znovu vtrhnou silné bouřky. Budou doprovázeny silným deštěm a místy se mohou objevit i kroupy... Stane se tak v úterý odpoledne v Čechách a poté se budou přesouvat dále na východ.

Jul 30

Na Česko se valí silné bouřky, varují meteorologové: Léto může pokazit i krupobití

www.extra.cz

Podle meteorologů mohou Česko zasáhnout silné bouřky doprovázené krupobitím. V úterý prodloužili výstrahu, která je v platnosti do středy, a výstraha s výskytem velmi silných bouřek platí od středy do čtvrtka.

Jul 29

Na Česko udeřily silné bouřky, meteorologové rozšířili výstrahu

eXtra.cz

V průběhu pondělí v Česku udeřily silné bouřky. Už kolem poledne řádily v Plzeňském a Karlovarském kraji, okolo 14. hodiny se pak bouřky vyskytly i v kraji Středočeském, Jihočeském, Olomouckém, Královéhradeckém a na Vysočině. Český…

Jul 26

Česko zasáhnou silné bouřky, přijít mohou už dnes, meteorologové vydali výstrahu

eXtra.cz

Po vlně extrémně vysokých teplot se Česko dočká mírného ochlazení a bouřek. Ačkoliv teploty budou stále stoupat mírně nad 30 stupňů, naše území svlaží déšť který bouřky přinesou. Výstrahu před nimi vydal Český hydrometeorologický ústav,…

Jul 1

Výstraha meteorologů: Česko bičují silné bouřky s obřími kroupami a přívalovými dešti

eXtra.cz

Po tropických dnech, kdy byla v neděli naměřena průměrná teplota 30,6 stupně, má do Česka přijít ochlazení. Nadprůměrné teploty srazí silné bouřky, před kterými varuje Český hydrometeorologický ústav. Bouřky s krupobitím v odpoledních…

Jun 3

Předpověď meteorologů: Do Česka přišlo léto, tropické teploty naruší SILNÉ BOUŘKY

eXtra.cz

Po dlouhé a studené zimě a velmi chladném jaru přišlo do Česka skutečné léto. Teploty šplhají i nad 30 stupňů a počasí tak přímo vyzývá k prvním dnům stráveným opalováním a koupáním v bazénu. Ačkoliv tyto teploty jen tak neustoupí, naruší…

Apr 26

Varování meteorologů: Brutální ochlazení, na Česko se valí SILNÉ BOUŘKY A KRUPOBITÍ

eXtra.cz

V pátek Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal varování o výskytu silných bouřek, které budou doprovázeny krupobitím i větrem. Stále také platí výstraha před vznikem požárů kvůli přetrvávajícímu teplému počasí a suchu.

Aug 3

Česko zasáhnou silné bouřky a kroupy! Meteorologové vydali výstrahu

eXtra.cz

Čtvrteční odpoledne přinese kromě vysokých teplot ještě silné bouřky a krupobití! Meteorologové vydali výstrahu a přidali varování před vysokými teplotami.

Jul 27

VÝSTRAHA METEOROLOGŮ: Pozor na velmi silné bouřky! Do Česka dorazí už za pár hodin

eXtra.cz

V pondělí Česko zasáhly velmi silné bouřky a vypadá to, že nás čekají dnes i zítra další. Meteorologové totiž vydali dvoudenní výstrahu před bouřkami. Přijít můžou i přívalové deště.

Jun 25

VAROVÁNÍ METEOROLOGŮ: Na Česko se ženou silné bouřky a krupobití. Kdy udeří u vás?

eXtra.cz

Posledních pár dní vtrhly do Česka tropy a léto nám ukázalo svoji pravou tvář. Většina lidí si vyrazila koupat k rybníku nebo bazénu a všichni si užíváme slunečného teplého počasí. To se ale zanedlouho změní. Tropy totiž vystřídají silné…

Jun 16

VAROVÁNÍ METEOROLOGŮ: Na Česko se ženou další silné bouřky! Teploty ale budou vysoké

eXtra.cz

Počasí se pořád neumoudřilo, a tak nás dnes zase pořádně potrápí bouřky. Na Česko se totiž žene další silná smršť. Dorazí už za pár hodin, a tak byste se měli pořádně připravit. Nezapomeňte ven vyrazit s deštníky nebo pláštěnkami. V…

Jun 15

VÝSTRAHA METEOROLOGŮ: Na Česko se ženou silné bouřky. Kdy nás zasáhnou?

eXtra.cz

Počasí je jako na houpačce. Jednou je zima, pak zase teplo a občas zaprší. Bouřky už nás sice potrápily, ale pořád ještě nemají dost. Na Česko se totiž žene další vlna silných bouřek a udeřit by měly už dnes odpoledne.

May 28

Varování meteorologů: Na Česko se ženou silné bouřky. Udeří za pár hodin

eXtra.cz

Na Česko se podle Českého hydrometeorologického ústavu ženou silné bouřky. Udeřit by měly odpoledne, večer a v noci na neděli. Zasáhnou postupně celou Českou republiku.