English

Přestože Huawei v USA 5G stavět nesmí, tak na nich bude vydělávat

iDNES.cz

Americká administrativa neumožňuje čínské společnosti Huawei podílet se na výstavbě sítí 5G v USA. Paradoxem však je, že i tak bude Huawei na těchto sítích vydělávat. A to na licenčních poplatcích.

More from iDNES.cz

Dec 31

Čínské a americké úřady ženou statisíce tesel do servisů

iDNES.cz / Auto

Skoro 700 tisíc aut musí překontrolovat v servisech Tesly. Kvůli bezpečnostním rizikům Tesla svolá jen v Číně zhruba 200 000 vozů. Skoro půlmilion aut jich nařídil překontrolovat americký úřad pro bezpečnost silničního provozu.

Apr 20

Huawei začíná nabízet čínská elektroauta americké značky Seres

iDNES.cz / Auto

Čínský Huawei začíná s prodejem SUV doplněného o své technologie ve vlajkových obchodech v Číně. Firma to oznámila na autosalonu v Šanghaji. Nabízet bude auto čínské firmy se sídlem v Kalifornii, které vyvíjel spoluzakladatel Tesly.

Mar 13

Americké embargo dohnalo Huawei i v Číně. Přišel o pozici tržního lídra

iDNES.cz

Společnost Huawei přišla o pozici nejprodávanější značky na domácím trhu se smartphony. Zpřísňující se americké embargo ji tak dohnalo i v Číně, přitom ještě v loňském třetím čtvrtletí měla více než 40% tržní podíl. Novým lídrem největšího…

Jul 14

Evropa začíná vytlačovat Huawei jako USA. Pro firmu to jsou zlé zprávy

iDNES.cz

Huawei začíná mít problémy i v Evropě. Británie dala firmě stopku, na budování sítí páté generace se nesmí podílet. Hardware čínského výrobce nechce ani italský operátor TIM.

Jul 13

To není pro Huawei dobrá zpráva. Britové firmu nechtějí v sítích 5G

iDNES.cz

Přestože na začátku roku byla reakce britské vlády na účast společnosti Huawei při budování infrastruktury sítí 5G spíš pozitivní, teď se očekává úplný opak. Huawei by tak nemohl dodávat infrastrukturu pro britské operátory.

Jun 27

Přestože Huawei v USA 5G stavět nesmí, tak na nich bude vydělávat

iDNES.cz

Americká administrativa neumožňuje čínské společnosti Huawei podílet se na výstavbě sítí 5G v USA. Paradoxem však je, že i tak bude Huawei na těchto sítích vydělávat. A to na licenčních poplatcích.

May 7

Pravidla pro chytré sítě 5G by v USA mohla psát i Huawei

iDNES.cz

Ministerstvo obchodu Spojených států připravuje nová digitální pravidla. Americké podniky by na základě nich mohly spolupracovat s čínskou firmou Huawei Technologies na stanovování norem pro mobilní sítě (5G). Agentuře Reuters to řekly…

Dec 15

Huawei se osamostatnil. Mate 30 už nemá žádné americké součástky

iDNES.cz

Restrikce americké administrativy se míjejí účinkem. Huawei se bez amerických součástek obejde a prodeje mu rostou. Americké firmy přitom přišly o byznys.

Oct 16

Americký bojkot značky Huawei zatím nefunguje, firmě dál rostou tržby

iDNES.cz / Ekonomika

Navzdory americké snaze o globální izolaci společnosti Huawei tržby čínského technologického giganta rostou. Od ledna do září meziročně stouply o 24,4 procenta na 610,8 miliardy jüanů (přes dva biliony korun). Huawei je největším výrobcem…

May 29

Americké sankce mohou poškodit miliardy uživatelů, varuje Huawei

iDNES.cz

Americké ministerstvo obchodu zařadilo 16. května čínskou společnost Huawei na černou listinu. Firma tak bez souhlasu vlády USA nemůže kupovat americké součástky. Podle vedoucího právního zástupce Huaweie Sunga Liou-pchinga by toto…

May 25

Huawei se musí domluvit a nervózní jsou i americké firmy

iDNES.cz

Obchodní válka mezi USA a Čínou eskaluje. Huawei se stal rukojmím, který neví, co by měl udělat. Čínské reakce jsou poměrně zdrženlivé, přesto jsou mnohé americké firmy nervózní.

May 24

Huawei je nebezpečná firma, osočil Trump čínského výrobce telefonů

iDNES.cz / Zprávy

Americký prezident Donald Trump ve čtvrtek označil čínskou firmu Huawei za velmi nebezpečnou. Zároveň však naznačil, že by americké výhrady vůči telekomunikačnímu gigantovi mohly být vyřešeny v rámci americko-čínské obchodní dohody.…

May 22

USA dá na černou listinu kromě Huawei i čínské výrobce kamerových systémů

iDNES.cz / Ekonomika

Americká vláda zvažuje, že na čínského výrobce kamerových systémů Hikvision a další čínské podniky působící v tomto odvětví uvalí podobné obchodní restrikce jako na společnost Huawei. Informují o tom list The New York Times a agentura…

May 18

Americké úřady možná budou poskytovat licence na obchodování s Huawei

iDNES.cz / Ekonomika

Spojené státy ve čtvrtek uvalily restrikce na obchodování s čínskou firmou Huawei. Ministerstvo obchodu by však mohlo poskytovat dočasné licence na obchodování společnostem a lidem, kteří potřebují vybavení od Huawei k funkčnosti…

May 16

Velmi špatná zpráva pro Huawei. Bez povolení nemá americké součástky

iDNES.cz

Huawei nesmí bez souhlasu vlády USA kupovat součástky od amerických dodavatelů. Pokud souhlas firma nedostane, může to výrazně ochromit výrobu mnoha produktů čínské firmy.

May 3

Huawei chystá televizor. Bude to první přístroj s připojením přes 5G

iDNES.cz

Čínská společnost Huawei vyvíjí vlastní televizní přijímač. Jeho hlavní devizou má být vedle vysokého rozlišení i možnost připojit přístroj prostřednictvím přicházející mobilní sítě páté generace.

Jan 29

Další problém Huawei. Americké úřady obvinily firmu i její finanční šéfku

iDNES.cz / Zprávy

Americké úřady formálně obvinily čínskou telekomunikační společnost Huawei a její finanční ředitelku Meng Wan-čou z podvodů a dalších trestných činů. Washington vznesl obvinění v souvislosti se žádostí o její vydání z Kanady. Zároveň…

May 11

Americké embargo likviduje čínského výrobce smartphonů

iDNES.cz

Čínská společnost ZTE, která čelí sedmiletému zákazu obchodního styku s USA, pozastavuje zásadní obchodní činnosti. Výrobce v důsledku embarga nemá přístup ke klíčovým komponentům ani k operačnímu systému Android, napsala agentura Reuters.

Apr 19

Nebude to snadné. Huawei chystá smartphone na 5G, ale řeší problémy

iDNES.cz

Už během druhé půlky příštího roku uvede čínská společnost Huawei na trh svůj první telefon pro 5G sítě. Na konferenci HAS 2018 firma představila i prvky pro síť nové generace pro průmysl a domácnosti.

Aug 5

Americké letouny jsou v Turecku, chystají nálety na islamisty v Sýrii

iDNES.cz / Zprávy

Do Turecka dorazily americké stíhačky a bezpilotní letouny, které se zapojí do bojů proti radikálům v Sýrii. Turecko dalo v červenci Spojeným státům k dispozici pro tyto operace několik svých vojenských základen.