English

Toto umí nově váš Chrome a Firefox. Loučí se s Flashem a jsou rychlejší

iDNES.cz / Technet

Populární internetové prohlížeče Chrome a Firefox byly povýšeny do nových verzí. Pokud jste je ještě neaktualizovali, je ten správný čas to hned udělat. Získáte zdarma řadu nových funkcí a vylepšení.

More from iDNES.cz / Technet

Dec 29

Podívejte se, jak získaly název prohlížeče Chrome, Edge, Safari a Firefox

iDNES.cz / Technet

Celosvětově nejpoužívanější internetový prohlížeč dostal svůj název proto, aby jasně odkazoval na své přednosti. Dává vám to smysl? A co ty ostatní tři? Pokud i vy dumáte nad tím, proč se čtveřice nejpopulárnějších browserů jmenuje, jak se…

Dec 1

Šest přehlížených funkcí, které ukazují, jak prohlížeč Edge dospívá

iDNES.cz / Technet

V posledních několika letech se posunul browser Microsoft Edge mílovými kroky vpřed. Se svým největším konkurentem sice sdílí jádro, ale jde svou vlastní cestou.

Sep 9

Tipy a triky. Ovládněte skryté superschopnosti prohlížeče Google Chrome

iDNES.cz / Technet

Původně rychlý a jednoduchý internetový prohlížeč Chrome společnosti Google postupem let poněkud nabobtnal. Mohl tak na jeho základech vzniknout operační systém Chrome OS. Browser v sobě tak aktuálně skrývá řadu nástrojů, které možná…

May 27

Krok za krokem. Jak přejít z prohlížeče Chrome na Edge

iDNES.cz / Technet

Výměna internetového prohlížeče se může zdát složitější, než je. Pokud jste se rozhodli přejít z googlovského Chrome na microsoftí Edge, můžete využít tento návod pro bezproblémový přechod.

May 25

Boj o nejlepší prohlížeč. Utkávají se Google Chrome a Microsoft Edge

iDNES.cz / Technet

Stane se Microsoft Edge v roce 2021 lepším internetovým prohlížečem, a tak překoná dlouholetého rivala Google Chrome? Podívali jsme se na to, co který umí, zkoumali rozdíly a ve vybraných disciplínách oba otestovali.

May 11

Tyto užitečné funkce v prohlížeči Edge vás možná ani nenapadlo použít

iDNES.cz / Technet

Nová podoba Microsoft Edge poháněná technologií Chromium (využívá ji i Chrome a další webové prohlížeče) má za sebou teprve rok života. Vývojáři Microsoftu už ale do prohlížeče stihli vložit mnoho funkcí. Podívejte se, zda vás neminula…

Nov 4

Máte prohlížeč Chrome? Aktualizace je nutná v počítači i telefonu

iDNES.cz / Technet

S trochou nadsázky lze říci, že byl v uplynulých dnech a týdnech prohlížeč Chrome děravý jako řešeto. Vážné bezpečnostní chyby byly nalezeny jak ve verzích pro Windows, macOS a Linux, tak pro Android. Google již vydal opravné aktualizace,…

Jun 22

Windows 7 dostanou nečekanou aktualizaci s novým prohlížečem Edge

iDNES.cz / Technet

Podpora Windows 7 byla ukončena na začátku letošního roku, přesto pro ně Microsoft přichystal další automatickou aktualizaci. Ta je doplní o nový prohlížeč Edge s jádrem Chromium. Stejný update čeká i uživatele Windows 8.1.

Feb 26

Google opravuje důležitou chybu v prohlížeči Chrome. Aktualizujte

iDNES.cz / Technet

Celkem tři bezpečnostní nedostatky opravuje ve svém prohlížeči společnost Google. Jedna z těchto chyb je údajně již zneužívána útočníky, takže rozhodně s aktualizací Chromu neotálejte.

Nov 4

Microsoft asi chystá nové logo prohlížeče Edge, který má jádro od Googlu

iDNES.cz / Technet

Microsoft již nějakou dobu testuje novou verzi svého prohlížeče Edge, který má běžet na jádře systému Chromium. Tedy na stejném základě jako konkurenční Chrome od Googlu. Nyní to vypadá, že novinka bude mít i nové logo.

Aug 22

Stáhněte si nový prohlížeč Edge od Microsoftu. Běží na Googlu

iDNES.cz / Technet

Microsoft postoupil ve vývoji prohlížeče Edge s jádrem Chromium. Nově otevřel testovací betakanál, má přinášet vyladěnější verze prohlížeče než ostatní vývojářské programy.

Apr 30

Prohlížeč Chrome pro android má chybu, která umožní podvrhnout adresu

iDNES.cz

Poměrně jednoduchý útok umožní podvrhnou adresu, takže si uživatel nemusí uvědomit, že je na falešné stránce. Problém to může být třeba u internetového bankovnictví.

Feb 6

Nový doplněk do prohlížeče Chrome vám zkontroluje bezpečnost hesel

iDNES.cz

Google připravil nové rozšíření do svého prohlížeče Chrome. Novinka má prozradit, zda vaše heslo nebylo kompromitováno.

Jul 26

Videa na YouTubu se ve Firefoxu nahrávají pomalu. Mozilla viní Google

technet.idnes.cz

Používáte jiný prohlížeč než Chrome? Možná jste si všimli, že se vám video na YouTubu načítá nezvykle dlouho. Zaměstnanec Mozilly tvrdí, že na Firefoxu trvá nahrání videa pětkrát déle. A údajně za to může Google.

Nov 15

Nový Firefox vyzývá Chrome na souboj, ale přibere vyhledávání Googlu

iDNES.cz

Mozilla vydala zbrusu novou verzi prohlížeče Firefox, který přináší vyšší rychlost i nové funkce.

Mar 14

Doplňky pro prohlížeč Edge pomohou s překladem i psaním dokumentů

iDNES.cz / Technet

Omezený výběr, zbytečnosti, ale i vskutku povedené kousky - tak by se dala charakterizovat první várka doplňků dostupných pro internetový prohlížeč Microsoftu. Edge je tak možné od poloviny loňského roku oficiálně rozšiřovat o nové funkce.…

Mar 9

Tipy pro Windows 10: sdílení v prohlížeči Edge či účet administrátora

iDNES.cz / Technet

Edge pomůže snadno a rychle nasdíletzajímavý obsah. Ukážeme si i způsob, jakým zapnete režimy spánku, jak dostat administrátorský účet na přihlašovací obrazovku, jak zobrazit a odstranit wi-fi profily, jak zobrazit podrobnosti o síti či…

Sep 29

Další slepá ulička. Mozilla definitivně končí se systémem Firefox

iDNES.cz / Technet

Operační systém Firefox OS pro chytré televize končí. Společnosti jako Panasonic, které jej používají, budou na další vývoj samy.

Aug 4

Dvacet nejlepších nových funkcí pro internetový prohlížeč Chrome

iDNES.cz / Technet

Vyzkoušejte rozšíření, která do internetového prohlížeče Chrome přidají skvělé nové funkce. Budete z něj potom moci přistupovat na jeden klik do všech služeb Googlu, poslouchat hudbu, sdílet myšlenky, pamatovat si hesla, zkracovat odkazy,…

Jul 17

Prohlížeč Chrome žere paměť. Podívejte se, jak zrychlíte počítač

iDNES.cz / Technet

Máte pocit, že vám prohlížeč Google Chrome zpomaluje počítač? Potřebujete uvolnit paměť RAM, nebo se jen lépe vyznat v kartách, které máte otevřené? Doporučujeme vyzkoušet rozšíření OneTab, The Great Suspender a Quick Tabs.