English

Zákazníci by měli najít hospodu takovou, na jakou byli zvyklí a jakou měli rádi, říká šéfkuchař Pohlreich

Lidovky.cz

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o roce jako na houpačce, nové krabičkové hospodské kultuře a o tom, proč se nevyplácí řídit restauraci srdcem.

More from Lidovky.cz

May 31

Novým prezidentem Hospodářské komory je Zdeněk Zajíček, vystřídá Dlouhého

Lidovky.cz / Byznys

Delegáti Hospodářské komory České republiky na svém sněmu v pražské hale O2 universum zvolili nového prezidenta. Stal se jím místopředseda ODS Zdeněk Zajíček, který v hlasování porazil někdejšího předsedu antimonopolního úřadu Martina…

May 3

Kuchařská olympiáda proběhne letos v Praze. Do poroty usedne i Zdeněk Pohlreich

Lidovky.cz

Mluví se o ní jako o nejprestižnějším kuchařském klání na světě a letos se vrací do Česka. Prestižní soutěž Bocuse d’Or ukáže to nejlepší, co současná gastronomie nabízí.

Apr 13

V Sensa Fine Food Bistru přírodu respektují. Chřestový salát v lednu si u nás nedáte, říká šéfkuchař Zdeněk Křížek

www.lidovky.cz

Japonsko, Indonésie, Thajsko, kousek Argentiny, ale i Francie. Všechny tyhle země nově sousedí v bistru blízko pražského Senovážného náměstí. Neobvyklá kombinace mezinárodních chutí se tu kromě pokrmů propisuje i do moderního interiéru.

Jan 22

Šéfkuchař Pohlreich dostal přednostně vakcínu proti covidu, prý byl na seznamu náhradníků

Restauratér Zdeněk Pohlreich dostal v pražské Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) vakcínu proti koronaviru, ačkoli nepatří k lidem s přednostním nárokem na očkování. Podle nemocnice dostal jako náhradník jednu ze zbytkových dávek, pro které…

Jan 19

Zemřel Zdeněk Sternberg, potomek hraběcího rodu a vlastník hradu v Českém Šternberku. Bylo mu 97 let

V úterý zemřel Zdeněk Sternberg, doyen významného českého hraběcího rodu Sternbergů a vlastník hradu v Českém Šternberku na Benešovsku. Bylo mu 97 let. Jeho úmrtí oznámila kastelánka Českého Šternberku Zuzana Míková.

Jan 12

Prima nasadí seznamovací pořad pro nezadané. Provázet je bude šéfkuchař Zdeněk Pohlreich

Lidovky.cz

Televize Prima letos uvede seznamovací show První rande podle původní britské licence. Pořadem bude provázet šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, známý z pořadů z kulinářského prostředí. Datum premiéry zatím Prima neoznámila.

Nov 15

Recept Zdeňka Pohlreicha se dostal mezi desítku od nejlepších šéfkuchařů na světě

Lidovky.cz

V současné době vychází již druhý díl mezinárodní digitální kuchařské knihy Culinary Perspectives: Cesta labužníka napříč kulturami. Mezi 10 recepty od nejlepších šéfkuchařů z celého světa je husička se zelím od Zdeňka Pohlreicha.

Nov 13

Byl jsem hrozný flákač, přiznává herec Zdeněk Piškula. K osudové roli v pohádce Tři Bratři mu pomohla drzost

Lidovky.cz

Herec Zdeněk Piškula o chystané divadelní hře, v níž má dvouroli, o tom, kdy se rozhodl pro herectví, a o tom, co mu přinesla výhra v soutěži StarDance.

Apr 14

Zdeněk Chlopčík ze StarDance chce roztančit i seniory, v roušce připravuje nový pořad

Lidovky.cz / Kultura

Taneční mistr Zdeněk Chlopčík chce roztančit seniory v jejich domovech. V roušce proto připravuje v ostravském studiu České televize nový pořad Taneční pro starší a pokročilé. Vysílat se bude od soboty na programu ČT3.

Apr 9

Zemřel právník a bývalý poslanec ČSSD Zdeněk Jičínský. Bylo mu 91 let

Lidovky.cz

V noci na čtvrtek zemřel po krátké těžké nemoci právník a někdejší poslanec, disident a signatář Charty 77 Zdeněk Jičínský, bylo mu 91 let. Oznámili to předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský a Jičínského syn Štěpán. Termín posledního…

Feb 15

Zdeněk Pohlreich: Zdravý jídlo je chiméra, pod kterou se kdeco schovává. Lidi se mají zbytečně dobře

Lidovky.cz

Šéfkuchař, podnikatel, vydavatel a televizní showman Zdeněk Pohlreich o čtení knih, komisařích od Michelina a taky o tom, proč se kuchaři mezi sebou pomlouvají.

Sep 25

Umění pod nohama. Geometrické náměstíčko Zdeňka Sýkory v Lounech

www.lidovky.cz

Před lounským divadlem oživili zmizelou oponu slavného malíře Zdeňka Sýkory. Podle dochované fotografie postavili nejgeometričtější náměstíčko v Česku.

Jul 29

Zemřel herec a kaskadér Zdeněk Srstka. Dlouholeté tváři pořadu Chcete mě? bylo 83 let

Lidovky.cz

V pondělí 29. července ráno zemřel ve věku 83 let Zdeněk Srstka. Serveru Lidovky.cz to potvrdil jeho syn Jiří Srstka. Herec, kaskadér a úspěšný sportovec Srstka byl zároveň dlouhá léta tváří oblíbeného pořadu Chcete mě?. Rozloučení s…

Mar 24

Zdeněk Pohlreich: Člověk zestárne a vyměkne, už jsem nechtěl někomu dělat ze života peklo

Lidovky.cz

Více než deset let byl Zdeněk Pohlreich jednou z nejpopulárnějších postav televizního vysílání. Přitom ještě před padesátkou by ho ani nenapadlo, že by mohl před kamerami radit i spílat majitelům restaurací. "Můj život to změnilo úplně z…

Jun 9

Šéfkuchař Bourdain se v hotelu oběsil na pásku od županu

Lidovky.cz

Americký šéfkuchař Anthony Bourdain, který v pátek ve Francii spáchal sebevraždu, se v koupelně hotelového pokoje oběsil na pásku od županu. Agentuře AP to v sobotu řekl prokurátor ve městě Colmar.

Jun 9

Skvělý vypravěč, vzpomíná Pohlreich na šéfkuchaře Bourdaina. Provázel ho Prahou

www.lidovky.cz

Představitel staré školy a skvělý vypravěč, tak vzpomíná šéfkuchař Zdeněk Pohlreich na zesnulého amerického šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina, kterého před lety provázel Prahou. Bourdain spáchal ve Francii sebevraždu, bylo mu 61 let.

Jul 6

Zemřel přední český filosof a biolog Zdeněk Neubauer. Bylo mu 74 let

Lidovky.cz

V úterý odešel přední český filosof a biolog Zdeněk Neubauer. Bylo mu 74 let. Od roku 1990 přednášel na Katedře filosofie a dějin přírodních věd Přírodovědecké fakulty UK, v letech 1990 až 1996 byl vedoucím katedry. V roce 1991 se stal…

Mar 8

Zdeňka Pohlreichová je zdravá. Vyhrála boj s rakovinou

Lidovky.cz

Manželka známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha vyhrála nad rakovinou a je zase zdravá. Spolu s rodinou odcestovala na oslavu uzdravení na Floridu.

Jan 11

POHNUTÉ OSUDY: Zdeněk Rotrekl, básník odsouzený k smrti

Lidovky.cz

Nezaměnitelný básník s křivolace psaným životním příběhem byl v roce 1949 odsouzen ve vykonstruovaném procesu k trestu smrti.

Nov 12

POHNUTÉ OSUDY: Zdeňka Koubková, rekordmanka, co byla mužem

Lidovky.cz

Zdeňka Koubková žila do dvaadvaceti jako dívka, atletka a dokonce světová rekordwoman – tak ji oslavoval tisk ve 30. letech. A pak tu žil půl století Zdeněk Koubek.