English

Faltýnek má problém. Investigace Seznam Zpráv odkrývá jeho tajemství

Seznam Zprávy

Druhý muž vládního hnutí ANO je činorodý byznysmen. Seznam Zprávy přinesou sérii reportáží, které navážou na proslulou říjnovou schůzku na pražském Vyšehradě, kde se šéf poslanců ANO zabýval projektem antigenního testování.

More from Seznam Zprávy

May 11

Šťastné slovo: Babiš má seznam muslimů. A zase špatný

www.seznamzpravy.cz

Předseda ANO by s námi jistě souhlasil, že i lidé, kteří se narodili v jiné zemi, nebo jejich rodiny pocházejí z jiné země, že i takoví lidé mohou být loajálními občany své nové vlasti.

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Dec 13

ANO šplhá k rekordním ziskům, ukázal průzkum pro Seznam Zprávy

Seznam Zprávy

Dle exkluzivního průzkumu pro Seznam Zprávy od agentury Ipsos by hnutí ANO vyhrálo volby se ziskem přes 34 procent hlasů. Má rekordně vysoký i volební potenciál a jádro skalních voličů.

Jun 25

Do důchodu bez důchodu? Seznam Zprávy vyzpovídaly ministra i opozici

Seznam Zprávy

Vláda se pustila do důchodové reformy, podcasty Ptám se já a Vlevo dole si proto v rámci speciálního natáčení Seznam Zpráv na VŠE v Praze pozvaly ministra práce Mariana Jurečku (KDU-ČSL) a stínového ministra Aleše Juchelku (ANO).

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 14

Predikce Seznam Zpráv se naplnila: Vyhrál Petr Pavel, Andrej Babiš je druhý

Seznam Zprávy

Do druhého kola prezidentské volby postupují podle predikce Seznam Zpráv Petr Pavel a Andrej Babiš. Vyhraje Petr Pavel.

Jun 9

Seznam služebné mocných: Dotaci pro rodnou obec si hlídal i ministr

Seznam Zprávy

Druhý díl minisérie Janka Kroupy Služebná mocných rýsuje obraz zdejších politiků. Hranice mezi tím, kdy pomáhají dobré věci, a kdy jen uplatňují protekci pro osobní zájmy, je pod jejich rozlišovací schopnost.

Feb 7

Redakční radu Seznam Zpráv doplnil Jaroslav Kmenta

Seznam Zprávy

Investigativní reportér a spisovatel Jaroslav Kmenta působí od Nového roku v nezávislé expertní radě webu Seznam Zprávy. Ta je ve složení Stanislav Balík, Beata Balogová, Petr Orság a Jindřich Šídlo opět kompletní.

Oct 8

Pandora Papers a Babiš jsou ve Francii velké téma, říkají reportéři Seznam Zpráv

Seznam Zprávy

Reportérka Eva Soukeníková a fotoreportér David Neff přinášeli tento týden exkluzivní zpravodajství z jihu Francie, kde stojí nemovitosti spojené s aférou Pandora Papers a jménem českého premiéra Andreje Babiše.

Apr 12

Zveřejnil se diář a najednou se mění ministři, říká Kroupa o Faltýnkovi

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy získaly soubor poznámek a zápisů předsedy poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Co vše o něm prozradil?

Apr 10

Faltýnek a jeho diář. „Skutečný vlastník - já“ a další důkazy v kauze

Seznam Zprávy

Vše o kauze odkrývající odvrácenou tvář nejbližšího spolupracovníka Andreje Babiše. Seznam Zprávy zmapovaly byznysové vazby Jaroslava Faltýnka a přinesly zásadní odhalení.

Apr 8

Faltýnkův diář se obrací k premiérovi. Věděl to Babiš, nebo ne?

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš tvrdí, že o byznysových manévrech Jaroslava Faltýnka zapsaných v jeho diáři nevěděl. Druhý muž hnutí ANO a jeho spojenci navzdory tomu tvrdí, že Faltýnek měl pro své kroky mandát od vedení hnutí.

Apr 7

Z „diáře“ šéfposlance: Do boje o reklamu povolal Faltýnek Švachulu

Seznam Zprávy

Z „diáře“ šéfposlance: Do boje o reklamu povolal Faltýnek Švachulu Seznam Zprávy; Kdo porušil principy boje proti korupci, musí odejít, řekl Babiš k Faltýnkovi novinky.cz; Skutečný svět vládního šéfposlance: Faltýnka odhaluje jeho vlastní…

Apr 6

Babiš: Faltýnek musí vysvětlit svůj „diář“. Píše se v něm i o AB

Seznam Zprávy

Předseda vlády Andrej Babiš Seznam Zprávám řekl, že nevysvětlí-li šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek své poznámky o propojení politiky a byznysu, klíčový muž hnutí padne.

Apr 5

Faltýnek má problém. Investigace Seznam Zpráv odkrývá jeho tajemství

Seznam Zprávy

Druhý muž vládního hnutí ANO je činorodý byznysmen. Seznam Zprávy přinesou sérii reportáží, které navážou na proslulou říjnovou schůzku na pražském Vyšehradě, kde se šéf poslanců ANO zabýval projektem antigenního testování.

Mar 19

Co na to příští český premiér? Seznam Zprávy spouští předvolební projekt

Seznam Zprávy

V příštích měsících můžete na webu Seznam Zpráv pravidelně sledovat odpovědi českých politických lídrů na otázky, které vás zajímají.

Jan 18

Ministr kultury podepsal nominaci Žatce na seznam UNESCO

www.seznamzpravy.cz

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) dnes podepsal dokumentaci pro nominaci Žatce a krajiny žateckého chmele na Seznam světového dědictví UNESCO.

Oct 8

Cash Only Jaroslava Maška: Seznam Zprávy rozjíždí newsletter o velkém i malém byznysu

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy rozšiřují svou nabídku newsletterů a ke zpravodajskému newsletteru Tečka přidávají i nový týdenní byznys newsletter Cash Only. Jaroslav Mašek v něm přináší informace z prostředí nejvyšších pater českého byznysu.

Jun 26

Babiš: Faltýnek asi nebude kandidovat na prvního místopředsedu ANO

Seznam Zprávy

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek zřejmě příští rok nebude na sněmu obhajovat funkci prvního místopředsedy hnutí. Po schůzce s ním to televizi Nova řekl předseda hnutí a premiér Andrej Babiš.

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.