English

Slavia jde na Arsenal. Je velká šance, že gólman Kolář nakonec nastoupí

Seznam Zprávy

Chytat čtvrtfinále Evropské ligy tři týdny po zlomenině čelní kosti? Pokud se Ondřej Kolář postaví večer na Emirates mezi tři tyče, bude to něco mimořádného. Ve speciálu Angličana o tom mluví kouč gólmanů Slavie Radek Černý.

More from Seznam Zprávy

Feb 22

Sparta rozstřílela Galatasaray 4:1 a postupuje do osmifinále Evropské ligy

www.seznamzpravy.cz

Zápas se lámal až v poslední čtvrtině, kdy Sparta vsítila tři branky. Nakonec tým z Letné porazil v odvetě Evropské ligy turecký Galatasaray Istanbul 4:1.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Jul 12

Boj o lístky na evropské turné Taylor Swift: Milion lidí v online frontě

www.seznamzpravy.cz

Když se začaly prodávat lístky na turné popové hvězdy Taylor Swift v USA, strhla se mela a web hlavního prodejce nezvládl nápor zájemců. Teď podobný zážitek okusily i první várky fanoušků v Evropě.

Mar 14

Poradci, sponzoři a „přítel“ Kolář. Kdo má a nemá vliv na prezidenta

Seznam Zprávy

Složení prezidentova týmu má konkrétní obrysy. Co ale bude se sponzory z kampaně? „Pavel se bude snažit nezavdávat podezření, že mohou promlouvat do politiky Hradu. Ten led je ale poměrně tenký,“ říká reportér SZ Ondřej Koutník.

Nov 5

Notičky: Tajný recept, jak se dostat na Arsenal

Seznam Zprávy

Dnes výjimečně pozměním tradiční žánr svého newsletteru a v nových Notičkách se vytasím s čímsi na způsob cestopisu.

Apr 12

Co je s Kolářem? Toužila po něm Evropa, teď se trápí i ve Slavii

www.seznamzpravy.cz

V této sezoně se v evropských pohárech brankářům Slavie nedaří. Mandous podal na hřišti Lince nepřesvědčivý výkon. Totéž by se dalo říct o Kolářovi, který v Rotterdamu vyrobil několik hrubek. Nosiči vody řeší brankářské dilema.

Sep 2

Evropské ligy se obvykle hrávají s jednou značkou balonu. Česko to má jinak

Seznam Zprávy

Česká Fortuna liga je jednou z posledních profesionálních fotbalových soutěží v Evropě, v níž dosud nebyl stanoven oficiální hrací míč. Všech 16 klubů tak může hrát domácí zápasy s libovolnou značkou. Že jde o detail? Ani omylem.

Aug 26

Kterak outsider z nejchudší evropské země urval postup do Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Ve středu večer se zrodila jedna z největších fotbalových senzací nového tisíciletí. Klubu z nejchudší evropské země se podařilo protlačit se všemi čtyřmi předkoly přímo do milionářské Ligy mistrů.

Jun 28

Kometa jménem Holeš sní o anglické lize

Seznam Zprávy

Fotbalová kometa a v 28 letech? Ne, v případě Tomáše Holeše to není protimluv. Prožívá zázračný rok, v jehož průběhu střílí jeden historický gól za druhým. V derby Spartě, Arsenalu. A teď posunul reprezentaci do čtvrtfinále Eura.

May 6

Kolář o Hamáčkovi: Trumbera a nedouk. Ztrapnil nás před celým světem

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinesly svědectví člena ČSSD, kterému vicepremiér Jan Hamáček potvrdil, že skutečně hodlal vycestovat do Moskvy kvůli Sputniku. Jak reálná by taková cesta byla? Odpovídal bývalý velvyslanec v Moskvě.

Apr 20

Superliga se hroutí, šance Slavie vrátit se do Evropské ligy mizí

Seznam Zprávy

Evropský fotbal prožívá bouřlivé chvíle. Sotva tucet velkoklubů vyhlásil, že vytvoří Superligu odtrženou od UEFA, hned se toto společenství zase začalo rozpadat. Po protestech fanoušků, zdá se, končí Chelsea, možnu i další kluby.

Apr 8

Slavia jde na Arsenal. Je velká šance, že gólman Kolář nakonec nastoupí

Seznam Zprávy

Chytat čtvrtfinále Evropské ligy tři týdny po zlomenině čelní kosti? Pokud se Ondřej Kolář postaví večer na Emirates mezi tři tyče, bude to něco mimořádného. Ve speciálu Angličana o tom mluví kouč gólmanů Slavie Radek Černý.

Apr 6

Souboje gigantů a portugalská Sněhurka. Začíná čtvrtfinále Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Liga mistrů je zpět s plnou parádou. Dočká se Liverpool odvety proti Realu Madrid? Rozjeté City má zastavit zázračné dítě, Porto chce proti Chelsea pokračovat v pohádce a PSG s Neymarem touží sesadit nesmrtelný Bayern.

Mar 22

Ostrovní tisk stále řeší Kúdelu. Vyřaďte Slavii z Evropské ligy, vyzývá

Seznam Zprávy

Kauza okolo údajné rasistické nadávky slávistického stopera Ondřeje Kúdely směrem k hráči skotských Rangers Kamarovi se stále rozebírá v britských médiích. Bývalý reprezentant vyzývá k vyloučení sešívaných z Evropské ligy.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Jan 15

Jindřich Šídlo: Proč fanoušci Arsenalu rozumí této vládě

Seznam Zprávy

Máme jednu naději – vyměnit vládu je mnohem snazší než změnit klubové barvy. A sezóna se je skoro na konci.

Oct 14

Půl miliardy pro profesionální sport, u fotbalistů z ligy smí trénovat celý tým

Seznam Zprávy

Hlavní hygienička Jarmila Rážová schválila výjimky pro uspořádání tenisového turnaje WTA v Ostravě i pro Octagon, turnaj zápasníků MMA v Brně. Akce se tak mohou uskutečnit, ačkoli jinak je veškeré sportovní dění v zemi zastaveno.

Oct 1

Penaltová pravidla. Dříve byla přísnější, Kolář by i tak slavil. Proč?

Seznam Zprávy

Pravidlo ohledně chytání penalt prošlo bezpočtem změn. UEFA dala postupem času brankářům větší volnost, tu ale ukradl VAR a doplatila na to i Slavia v zápase o Ligu mistrů s Midtjyllandem. Proč by se dříve penalta neopakovala?

Sep 30

Muzeum umění představí soubor textogramů Jiřího Koláře

www.seznamzpravy.cz

Muzeum umění v Olomouci vůbec poprvé vystaví kompletní soubor textogramů jednoho z nejvýznamnějších českých výtvarníků a autora mnoha originálních výtvarných technik Jiřího Koláře.

Aug 12

Začíná čtvrtfinále Ligy mistrů. Program zkomplikovaly pozitivní testy

Seznam Zprávy

Milionářská soutěž vstupuje do své finální fáze. Ve hře o slavný ušatý pohár zbývá jen poslední osmička vyvolených. Dohrání Ligy mistrů v Lisabonu zkomplikovaly pozitivní testy na koronavirus.