English

Jaká bude PPF bez Kellnera? Nový šéf poprvé promluvil

Seznam Zprávy

Finální rozhodnutí u rozjetých námluv PPF s Monetou Money Bank by mohlo padnout v řádu týdnů. Silnou chuť růst má skupina PPF i v oblasti telekomunikací a médií. Po lekci v Číně se u Home Creditu soustředí na jeho stabilizaci.

More from Seznam Zprávy

Feb 28

Skupina PPF prodá vietnamský Home Credit

www.seznamzpravy.cz

PPF se dohodla s thajskou bankou Siam Commercial Bank na prodeji aktiv Home Creditu ve Vietnamu. Jde o obchod za 800 milionů eur.

Apr 5

Policie provedla razii v sídle Home Creditu ve Vietnamu

Seznam Zprávy

Vietnamští kriminalisté prověřují poskytovatele spotřebitelských úvěrů Home Credit. Policie dorazila i do sídla tamní pobočky spadající pod PPF. Podle vietnamských novinářů se do razie zapojily stovky vyšetřovatelů.

Apr 2

Švýcarská prokuratura prošetřuje převzetí banky Credit Suisse

www.seznamzpravy.cz

Podle prokuratury existuje řada událostí kolem Credit Suisse, které vyžadují vyšetřování. Je potřeba je analyzovat a zjistit, zda nebyly spáchány trestné činy.

Mar 15

Frait z ČNB: České banky jsou silné a nezávislé, Credit Suisse jim neublíží

Seznam Zprávy

Významná švýcarská banka Credit Suisse se potýká se značnými finančními problémy, ale tuzemské banky to neohrozí. Je o tom přesvědčen viceguvernér České národní banky (ČNB) Jan Frait i finanční analytici.

Nov 23

Filipínskou a indonéskou divizi Home Creditu koupí Mitsubishi UFJ

www.seznamzpravy.cz

Japonská společnost Mitsubishi UFJ Financial Group koupí zhruba za 600 milionů eur (14,2 miliardy Kč) filipínskou a indonéskou divizi společnosti Home Credit Group BV, která patří české finanční skupině PPF.

Sep 7

PPF v Rusku balí kufry. Prodala poslední část místního Home Creditu

www.seznamzpravy.cz

PPF a Home Credit oznamují dokončení prodeje svého vlastnického podílu v ruské Home Credit & Finance Bank. Výsledkem transakce je odchod PPF a Skupiny Home Credit z ruského bankovního trhu.

Aug 19

Asijský byznys Home Creditu chce převzít největší japonská banka

www.seznamzpravy.cz

Japonská finanční skupina MUFG jedná o koupi dvou splátkových společností HomeCredit v jihovýchodní Asii. Dohody by mohlo být dosaženo příští měsíc.

Jun 30

Fond J&T Arch Investments koupí v Moneta Money Bank 9,99 procenta

www.seznamzpravy.cz

Fond J&T Arch Investments koupí 9,99 procenta akcií Moneta Money Bank od fondu Petrus Advisers. V následující dnech fond plánuje požádat Českou národní banku o schválení nabytí kvalifikované účasti.

Jun 23

Finančníci z J&T vstoupili do Moneta Money Bank

Seznam Zprávy

Aktivistický fond Petrus Advisers se dohodl s česko-slovenskou finanční skupinou J&T Finance Group a prodá jí akcie Moneta Money Bank.

May 17

Kellnerová prodala ruský Home Credit místním investorům

www.seznamzpravy.cz

Splátková firma Home Credit se stahuje z ruského trhu. Skupina PPF ji prodala skupině tamních investorů.

Feb 4

Moneta Money Bank loni zvýšila čistý zisk o 53 procent

Seznam Zprávy

Provozní náklady zůstaly téměř beze změny, loni činily 5,54 miliardy korun. Čistý úrokový výnos meziročně vzrostl o čtyři procenta na 8,61 miliardy korun.

Nov 19

Jak vydělává Air Bank, kterou chce PPF spojit s Monetou? Čistý zisk rostl

Seznam Zprávy

PPF zveřejnila společné výsledky pro Air Bank, Benxy (Zonky) a český a slovenský Home Credit. A to z důvodu snah o spojení s bankou Moneta. Skupina vykázala meziroční růst zisku o 17 procent.

Oct 14

Exmanažer chce odkoupit část Home Creditu. Nabídl miliardu dolarů

Seznam Zprávy

Bývalý generální ředitel splátkové společnosti Home Credit Pavel Vyhnálek učinil společně s partnery nabídku na odkup asijských operací splátkové společnosti. Skupině PPF nabídl miliardu dolarů (asi 22 miliard korun).

Aug 23

Velký rozchod. PPF plánuje ovládnutí Home Creditu

Seznam Zprávy

Podle dohody zveřejněné ve výroční zprávě PPF by měl Jiří Šmejc, dlouholetý obchodní partner zesnulého Petra Kellnera, prodat do konce roku 2023 svůj menšinový podíl ve skupině Home Credit. Cena dosáhne desítek miliard korun.

Jul 21

Neúspěch Home Creditu v Číně. Jiří Šmejc prodělal loni půldruhé miliardy

Seznam Zprávy

Hlavní společnost investora Jiřího Šmejce Emma Alpha Holding loni skončila ve ztrátě 1,4 miliardy korun. Její hospodaření dolů stáhla hlavně ztráta splátkové společnosti Home Credit.

Apr 19

Home Credit stáhl peníze z Ruska. Dividenda činila tři čtvrtě miliardy

Seznam Zprávy

Mateřská společnost Home Credit Group si stáhla dividendu z Ruska a loni si výrazně vyplácela kapitál i z tuzemské dceřiné společnosti.

Mar 14

Cash Only: Kellner chce do bankovní první ligy, český kyanid míří do světa

Seznam Zprávy

Martin Jašminský komentuje dění v českém byznysu a vybírá zprávy, které byste neměli minout. Přinášíme vám webovou podobu newsletteru Cash Only – přihlaste se k odběru a pošleme vám ho každý týden do e-mailu.

Feb 3

Londýnský akcionář Monety: Kellner nám chce draze prodat Air Bank

Seznam Zprávy

Přijde nám, že PPF má nějaká aktiva, jichž se už delší dobu chce zbavit - zabalit je do balíčku a spojit se zdravým hráčem, říká Oliver Škutil, manažer fondu Petrus Advisers, který má v Monetě zainvestovánu miliardu korun.

Sep 25

Nejbohatší Čech chudne. Kvůli Home Creditu přišel Kellner o 50 miliard

Seznam Zprávy

Následky koronavirové krize se nevyhýbají ani nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi. Jeho splátková říše Home Credit za první pololetí letoška prodělala 16,7 miliardy korun. Jmění Kellnera se snížilo přibližně o 50 miliard korun.

May 21

Tisíce dlužníků si mohou vydechnout. Home Credit zastavil boj o stamiliony

Seznam Zprávy

Firma patřící do impéria Petra Kellnera zastavila exekuce na základě neplatných rozhodčích doložek. Podle informací Seznam Zpráv jde o 300 milionů korun.