English

Nemělo by jít o unáhlené rozhodnutí, říká ministerstvo ke stažení vojáků z Afghánistánu

Týden.cz / Domácí

České ministerstvo obrany chce řešit odchod vojáků z mise v Afghánistánu společně se spojenci. Nemělo by jít o unáhlené rozhodnutí.

More from Týden.cz / Domácí

Mar 21

Útok na banku sebevražedným atentátníkem v afghánském Kandaháru si vyžádal tři mrtvé a 12 zraněných

Týden.cz

Nejméně tři lidé dnes zahynuli a 12 dalších utrpělo zranění při útoku sebevražedného atentátníka na banku v jihoafghánském městě Kandahár, které je sídlem vůdce vládnoucího hnutí Tálibán Hajbatulláha Achúndzády. Informovala o tom agentura…

Aug 30

České banky pod kybernetickým útokem

Týden.cz

Některé české banky dnes čelily kybernetickým útokům, potýkaly se s výpadky internetového a mobilního bankovnictví nebo svých webů. Problémy zaznamenala Komerční banka, ČSOB, Air Bank a Fio banka, zpomalený web měla Česká spořitelna.…

Dec 24

Česká vojačka slouží v Afghánistánu jako meteoroložka

Týden.cz

Meteorologové na vojenském letišti v Kábulu v Afghánistánu zjišťují potřebná data pro předpověď počasí dvakrát denně vypouštěním balonu se sondou. Součástí mezinárodního týmu je i česká vojačka, poručice K. S., která v misi slouží jako…

Nov 28

Americký velvyslanec ocenil in memoriam tři české vojáky

Týden.cz / Domácí

Americký velvyslanec v Praze Stephen King ocenil in memoriam tři české vojáky, kteří letos v srpnu padli při útoku sebevražedného atentátníka při hlídkování v okolí základny Bagrám v Afghánistánu.

Nov 20

Stoltenberg ocenil práci českých vojáků v Afghánistánu

Týden.cz / Domácí

Nasazení a práci českých vojáků v rámci mise NATO v Afghánistánu při setkání s českým ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem ocenil generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg.

Oct 22

Český voják zemřel při útoku v Afghánistánu, dva byli zraněni

Týden.cz

Při útoku na vozidlo české armády na základně Šindánd v afghánské provincii Herát zemřel český voják. Další dva vojáci byli zraněni, jsou mimo ohrožení života. Česká armáda to uvedla na svém webu. Podle Severoatlantické aliance na spojence…

Oct 18

O odplatě nejsou indicie. Útok v Afghánistánu nemířil cíleně na české vojáky

Týden.cz

Pumový útok v Afghánistánu nemířil cíleně na české vojáky, ale na kolonu koaličních vozidel. První v sestavě jelo americké vozidlo, řekl dnes na tiskové konferenci náčelník generálního štábu armády Aleš Opata.

Oct 17

Pět českých vojáků zranil útok v Afghánistánu, jednoho těžce

Týden.cz

V Afghánistánu bylo zraněno při útoku na hlídku pět českých vojáků. Jeden byl zraněn těžce, po operaci je mimo ohrožení života. Další voják zůstává v nemocnici.

Aug 8

Těla tří vojáků zabitých v Afghánistánu se vrátila do Česka

Letadlo s ostatky tří českých vojáků padlých v Afghánistánu odletělo z letiště na základně Bagrám v 9.45. Přílet do České republiky bude dodržen podle plánu, řekla mluvčí generálního štábu Vlastimila Cyprisová. Na ruzyňském letišti tak…

Aug 5

Afghánec, který zabil tři české vojáky, byl sotva dospělý

Atentátníkovi, který v neděli zabil tři české vojáky v Afghánistánu, bylo okolo 18 let. Podle listu The New York Times to řekl místní bezpečnostní činitel. Výbuch byl podle něho tak silný, že tlakovou vlnou bořil okolní hliněné zdi.

Aug 5

Tři čeští vojáci zahynuli v Afghánistánu. Udeřil sebevrah

Týden.cz

Tři čeští vojáci zahynuli v neděli při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu, oznámil Generální štáb Armády ČR. Češi ve 3.50 středoevropského času hlídkovali v okolí základny Bagrám v provincii Parván.

Apr 26

Tři české VŠ v elitní desítce žebříčku škol nových členů EU

Týden.cz / Domácí

V první desítce žebříčku THE New Europe 2018 ranking, který hodnotí vysoké školy ze 13 zemí, jež od roku 2004 vstoupily do Evropské unie, se umístily tři české univerzity.

Dec 21

V Českých Budějovicích zadrželi tři nelegální uprchlíky

Týden.cz

Celníci v Českých Budějovicích chytili při kontrole kamionu tři migranty z Afghánistánu. Kamion jel z Turecka do ČR. Celníci předali muže cizinecké policii.

May 12

Hedvábná stezka i v Česku? Čeští zástupci podepsali tři smlouvy

Týden.cz / Domácí

Zástupci České republiky v přítomnosti českého a čínského prezidenta podepsali tři dokumenty o spolupráci v ekonomické či zdravotní oblasti. Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) podepsal mimo jiné memorandum o koordinaci…

May 10

Česká armáda hodlá poslat do Pobaltí téměř tři sta vojáků

www.tyden.cz

Česká armáda by mohla do aliančních mnohonárodních bojových praporů v Pobaltí poslat až 290 vojáků. Působit by měli v Litvě a Lotyšsku od začátku příštího roku do konce ledna 2019. Návrh ministerstva obrany na svém jednání schválila vláda,…

Dec 9

Muslimové v Česku čelí útokům. Jsou vzdělanější než česká populace

Týden.cz

Muslimská komunita v Česku je mnohotvárnější a etnicky pestřejší, než jak ji vidí většinová společnost. Její členové se také liší v přístupu k víře a pravidlům.

Jul 23

Útok v Mnichově nemá české oběti

Týden.cz / Domácí

Mezi devíti mrtvými, které v pátek zastřelil útočník v Mnichově, nejsou žádní čeští občané. Na twitteru to v sobotu ráno oznámilo české ministerstvo zahraničí, které se odvolalo na německou policii. Osmnáctiletý Němec íránského původu v…

Jan 5

Čeští vojáci v Afghánistánu byli oceněni za reakci při útoku

Týden.cz

Úspěch slaví pětice českých vojáků, která byla v Afghánistánu oceněna za "bojový kontakt s nepřítelem". Odznak dostali za profesionalitu při listopadovém incidentu, při kterém jejich vozidlo najelo na nástražní výbušný systém.

Dec 24

Po výbuchu domu v Českých Budějovicích zemřeli tři lidé

Týden.cz / Domácí

Po výbuchu a požáru rodinného domu v Českých Budějovicích dnes zemřeli tři lidé - muž a žena středního věku a nezletilý chlapec. Původní informace policie hovořila o jednom mrtvém. U všech obětí byla nařízena soudní pitva.

Jul 14

ANO vyloučilo tři zastupitele z Českých Budějovic

www.tyden.cz

Hnutí ANO vyloučilo své členy Elišku Richtrovou, Filipa Šmause a Pavla Matouška. Ti se jako zastupitelé Českých Budějovic na konci června podíleli na odvolání primátora města Jiřího Svobody (ANO).